Prsa nakrájiíme na kostičky cca 2x2 cm, cibuli na tenké měsíčky a vhodíme na omaštěnou vok pánev s neadhezním povrchem (např. teflon). Pokud máme kus...
více o Dietní rychlá jakočína
Kotletkám nařízneme okraje, naklepeme, osolíme, opepříme. Z výše uvedených ingrediencí uděláme marinádu, do které masíčko naložíme a necháme odležet v...
více o Vepřové plátky v pomerančové marinádě
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pánve na rozpálený tuk a orestujeme. Přidáme žampiony, kapii, šunkový salám nakrájený na čtverečky...
více o Kuřecí soté se smetanou a chřestem
Kýty naklepeme, osolíme a okořeníme grilovacím kořením, zprudka je opečeme na oleji, hotové kýty vyndáme a na zbylém oleji z kýt osmažíme kuřecí játra...
více o Míšina čvachtačka
Kuře naporcujeme a mírně osolíme, namočíme do láku a šupneme na 24 hodin do lednice odležet. Druhý den naskládáme kuře do pekáčku a zalijeme 1 dcl...
více o Kuře antikuchařky
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část (protože zelená omáčka by mi asi...
více o Omáčka z kuřete
Stehna obereme a nakrájíme, arašídy si opražíme. Zeleninu - zelí, mrkev, pórek nakrájíme a podusíme, přidáme maso, arašídy, kukuřici a 3 lžíce ananasu...
více o Čína z uzeného masa
Z brambor a dalších ingrediencí uděláme bramborák.
Maso orestujeme, přidáme anglickou slaninu, cibuli, kapii, houby a dusíme. Když je maso měkké,...
více o Radoušovo ucho
Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji v pánvi wok, přidáme mořský koktejl, orestujeme a vložíme všechnu zeleninu a ananas nakrájenou na...
více o Mořské ovoce exotika
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran česnekem. Obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou a silně zamáčkneme. Pečeme...
více o Jiříkova pomsta
Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes...
více o Skopový pilav
Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená...
více o Tučnák na divoko
Připravíme si vývar, přidáme bujon. Zeleninu nakrájíme na kostičky a na kolečka - chvíli podusíme v trošce vody a přidáme lžíci kari, dáme do vývaru s...
více o Kuřecí polévka po čínsku
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo".
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu,...
více o Pohřební guláš
Na omastku orestujeme cibulku, přidáme na plátky česnek a nakrájené zelí na nudličky a párky na půl kolečka. Osolíme, aby zelí pustilo štávu, přidáme...
více o Zelná čína
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém...
více o Editina myslivecká svíčková
Na dýňáky vše smíchat.
Hmota by měla vypadat jako na klasické bramboráky.
Smažit na oleji.
Před obrácením dýňáku nasypat na pánev slaninu a ta se...
více o Dýňáky
Maso se neklepe, pouze rozkrojí na vyšší steak, všechny ostatní přísady se smíchají a maso se jimi poleje. Nechte do druhého dne proležet a maso s...
více o Pštrosí steak
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle dorůžova.
Dýni nastrouhanou na hrubém struhadle, utřený česnek a ostatní přísady přidáme k cibuli a...
více o Tousty z dýně
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne....
více o Poldiho zelný guláš
Maso nakrájíme na hodně malé kousky, naložíme s kořením "mexické kotlety" a zalijeme pomerančovým džusem. Necháme uležet v lednici.
Maso osmažíme na...
více o Špagety s masem a zeleninou na woku
Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou zeleninu, okořeníme zázvorem. Vše se chvilku podusí (stačí 2 minuty...
více o Filé na zelenině se sýrem
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli a česnek....
více o Krvavý bulgur
Maso nakrájíme na drobné kousky, rozpálíme olej, zpěníme cibulku, přidáme maso, houby a osmažíme, osolíme, opepříme, okořeníme, přidáme sojovku a...
více o Čína - hodně rychlá
Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme...
více o Slavnostní hovězí na víně
Dvě hrsti bulguru uvaříme v dostatečném množství vody ochucené kostkou houbovéhu bujonu. Hotový bulgur slijeme a promícháme s houbami, předem...
více o Bulgurové placičky s houbami
V hlubší pánvi rozpálíme tři lžíce oleje a na něm krátce osmažíme plátky česneku. Přidáme kuře a zeleninu a vše krátce osmahneme. Přidáme dvě lžíce...
více o Filipínské nudle
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky. Smícháme 4 lžíce oleje s 4 lžícemi marinády, nalejeme na maso a důkladně promícháme. Necháme 24 hod. uležet...
více o Kuřecí maso s baby mrkvičkami
Na pánvi osmažíme na drobno nakrájené plátky masa. Po osmažení maso vyjmeme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka a papriku na...
více o Paprikové maso na asijský způsob
Kuře vložíme na rozpálenou pánev, osolíme, opepříme a osmažíme z jedné a pak z druhé strany. Vytáhneme na talíř a ve výpeku osmažíme cibuli a česnek ...
více o Kuře s kokosovým mlékem
Pórek nakrájený na tenké nudličky osmahneme a poté podusíme s rajčetem, přidáme koření garam masala a sojovou omáčku, mrkev nakrájenou na kolečka,...
více o Indická polévka pro zahřátí
Prsíčka nakrájíme na nudličky, posypeme kari kořením, pokapeme sojovou omáčkou a necháme odležet. Poté opečeme na pánvi a přidáme pórek a lečo....
více o Kung Pao II.
Do osolené vody dáme vařit těstoviny al dente. Mezitím osmahneme v zapékacím pekáči na oleji na kostičky nakrájenou cibuli. K ní přidáváme na růžičky...
více o Brokolice zapečená s houbami a těstovinou
Kůže nejdříve uvaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Kůže by něměly být příliš měkké a rozvařené. Vychladlé je pak nakrájíme na jemné nudličky a...
více o Kuřecí kůže po čínsku
Sójové maso uvařte ve vodě se solí a lžící sojové omáčky. Maso vyndejte a vymačkejte. Vychladlé maso smíchejte se Solamylem a na oleji opečte. Ke...
více o Sójové maso na kari
V osolené vodě uvařené těstoviny smícháme se směsí, kterou připravíme na pánvi z orestovaného masa, žampionů, pórku, smetany a koření. Vše dáme do...
více o Zapečené těstoviny II.
Cibuli orestujeme na tuku, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a restujeme dál. Přihodíme kuřecí řízky nakrájené na kostičky, které jsme předem...
více o Kuřecí míchanice
Jatýrka osušíme a nakrájíme na nudličky, ve vyšší vrstvě oleje ve Woku zprudka opečeme. Vyndáme, slijeme olej. Cibuli nakrájenou na měsíčky dáme...
více o Kuřecí jatýrka super
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a 10 min. dusíme....
více o Brambory z Verony
Kuřecí prsíčka nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, česnekový a cibulový pudr a vše důkladně promícháme.
Chléb zbavíme...
více o Thajské jednohubky
Do hrnce s 2,5l vody nakrájíme cibuli a mrkev + dáme lžíci oleje a sůl. Přivedeme k varu a dodáme: 3 rozdělaná vajíčka + 2 bujóny + lžičku polohrubé...
více o Pejsek a kočička polévka
Uvaříme sójové maso v osolené vodě, s kostou masoxu, česnekem a majoránkou asi 20 min. a poté přecedíme vodu a vymačkáme. Uvaříme rýži s lžičkou kari...
více o Kari rizoto se sójou
Klasicky uvaříme špagety, které poté scedíme. Mezitím, co se nám vaří špagety, na plátky nakrájíme česnek a dáme ho pomalinku restovat na pánev. Poté...
více o Špagety s česnekem a bazalkou
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a naložíme do marinády z oleje, soli, pepře, worchestrové a sojové omáčky.
Cibule nakrájíme na větší kousky....
více o iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.
Tofu nakrájíme na malé kostky, zalejeme sójovou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat. Potom na pánvi s horkým olejem zpěníme cibuli, přidáme...
více o Tofu jako restovaná játra