Kuřecí maso obalíme ve strouhance, poté ve vajíčku.
Po obalení ve vajíčku je dám zatáhnout na pánev s rozehřátým olejem.
Poté vyndám, do pekáče dám...
více o Obrácené řízky jinak
Řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme solamylem a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Do pekáčku vložíme řízky, posypeme...
více o Kuřecí řízky miš-maš
Panenku jemně naklepeme, okořeníme a opečeme na oleji.
Opečenou panenku dáme do zapékací mísy, zasypeme nastrouhaným uzeným sýrem a zalijeme smetanou....
více o Masíčko a lá Vyžlovka
Nejdříve si připravíme brambory: buďto můžeme použít přímo hotové zamražené americké brambory, které usmažíme obvyklým způsobem, anebo si tyto...
více o Pikantule
Kuřecí stehýnka očistíme a osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou.
Vložíme na pekáček, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme asi 20...
více o Pikantní kuřecí stehýnka
Kuřecí prsa nakrajíme na silnější proužky, osolíme, obalíme v mouce, vejci a lehce drcených lupíncích se semínkami. Smažíme v oleji dozlatova....
více o Chicken Fingers
Maso naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na pánvi.
Vyjmeme a na výpeku opečeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriky...
více o Zapékané debrecínské masíčko
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme...
více o Hildiny rakouské knedlíky
Omyjeme 1 kg stehýnek, osolíme a trochu posypeme grilovacím kořením.
Do kastrolku nalijeme pivo a cca 2 lžíce oleje. Přidáme grilovací koření, dle...
více o Marinovaná stehýnka po vesnicku
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
Potom plátky naskládáme na...
více o Kýta v sýrovém oblečku
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky a celer. Přidáme na malé kousíčky nakrájené maso, které bylo...
více o Pikantní rizoto
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný...
více o Špenátové holandské koule
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mouky a upražíme světlou jíšku. Potom zalejeme 3 dcl vody a dobře promícháme. Vhodíme kostku...
více o Sýrový špenát s těstovinami
Maso mírně naklepeme, posolíme, opepříme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, majoránkou, solamylem, ďábelským kořením, vegetou a do téhle směsi...
více o Jogurtové řízky
Vytvoříme těsto jako na bramborák - nastrouhané brambory ochutíme česnekem, solí, pepřem, kmínem a majoránkou, zahustíme moukou. Na vymazaný a...
více o Zelná buchtička
Kotletku posolíme, potřeme česnekem a zprudka opečeme na oleji (2 minuty z každé strany). Hermelíny podélně rozkrojíme, na každou půlku položíme tenké...
více o Kotletkový hermelín
Maso naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme olejem, citrónovou šťávou, přidáme nasekanou petržel. Takto upravené maso aspoň 2 hodiny marinujeme. Potom...
více o Toskánské kuřecí řízky
Kýtu nakrájíme na kostky a osmažíme na rozpáleném oleji společně s cibulí. Přidáme dušené houby, nebo předem namočené sušené (přidáme i s vodou, ve...
více o Vepřové kostky kari-houbové
Z vajec, mléka a hladké mouky uděláme palačinkové těsto, které okořeníme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme do těsta v takovém poměru,...
více o Žampionové palačinky
Maso nakrájíme na stejně velké kostky, dáme do misky. Zalijeme olejem a přidáme cibuli na drobno, česnek, kari, grilovací koření a kečup. Vše...
více o Kuřecí maso na kari
Filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na oleji smažíme po všech...
více o Filé se zázvorovou omáčkou
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s kořením a orestujeme v rozpáleném oleji, přidáme pokrájenou šunku a krátce orestujeme, zalijeme vývarem,...
více o Krůtí nudličky s nivou
Na oleji orestujeme cibuli společně s ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, zalijeme vejci, která jsme trochu osolili, opepřili, přidáme česnek a...
více o Ředkvičková topinka
Řízky pokrájíme na malé kousky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova - nesolíme! Na litinové plotýnce necháme přepálit 4 lžičky mletého pepře (moc...
více o Kuře „pepř a sůl“
4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují. Marináda: v misce smícháme grilovaní...
více o Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou
Z magi, worchestru a kari uděláme marinádu, do které naložíme kuřecí maso (nejlépe přes noc). Na troše oleje a cibulce maso udusíme, zvlášť na sádle...
více o Babiččin mls
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým...
více o Uzená fazolačka
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opepříme, osolíme, okmínujeme a podlejeme vodou a dusíme....
více o Hovězí s kedlubny
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme ďábelským kořením a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se solamylem (1...
více o Maminčina krkovička
Med rozmícháme v mléce, přidáme solamyl a sójovou omáčku a do tohoto nálevu vložíme naklepaná prsa. Necháme 1-2 dny odležet v chladničce. Potom na...
více o Naložená kuřecí prsa
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme, zalejeme vodou, přidáme...
více o Polévka z hlívy ústřičné
Fazole namočíme přes noc, propláchneme a dáme vařit do studené vody (asi tak litr a půl). Až začnou vařit, přidáme papriky vcelku, jen zbavené semínek...
více o Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený tuk a po obou stranách opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně ještě...
více o Hovězí s hořčicovou omáčkou
Banány namočíme na 2 hod. do rumu a trošky kokosu. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kari, položíme plátek šunky, plátek sýra a banán...
více o Kokosový závitek s banánem
Kýtu pokrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a opečeme na oleji, postupně přidáme na kolekča nakrájenou cibuli, párky, očištěné na plátky nakrájené...
více o Husitská směs
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodíme na pánev do rozpáleného oleje a chvíli restujeme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sójovou...
více o Drůbeží játra podle Barbry Streisand
Do rozpáleného oleje vložíme na kostky nakrájené maso a dobře opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme asi 2 lžičky červené papriky, pepř,...
více o Pikantní segedínek
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel,...
více o Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Zvolna povaříme tresčí filé s 200 ml mléka, zhruba 5 minut. Vyjmeme z pánve a smícháme s krémem (smetanou). Vejce rozšleháme se zbylým mlékem. Pánev...
více o Omeleta Arnolda Bennetta
Špagety uvaříme a scedíme. V pánvi wok osmahneme zeleninu, aby změkla a zároveň zůstala křupavá. Dáme stranou a zpudka osmahneme na nudličky nakrájené...
více o Čínské nudle po česku
Rozšleháme vejce, přidáváme pomalu olej, jako když děláme majonézu. Do jogurtu zamícháme sodu a až začne pěnit, přidáme do vaječné směsi. Přisypeme...
více o Mramorová bábovka s kopřivou
Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, zalejeme...
více o Čočková polévka s uzeným masem
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso, přidáme rozdrobené kvasnice, tavený sýr a necháme roztavit. Zalejeme cca...
více o Kvasnicová polévka s uzeným masem a celerem
Stehenní řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně...
více o Kuřecí lahůdka
Rýže nemusí být nutně basmati, ale volíme takový typ, který neobsahuje mnoho škrobu, protože se před smažením neproplachuje.
Na běžném oleji cibuli...
více o Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v trojobalu a důkladně osmahneme z obou stran na oleji. Poté osolíme a opepříme.
Podáváme...
více o Játra jako řízek
Filé nebo filety z mořských ryb (losos, treska atd.) naložíme přes noc do marinády (3 lžíce šťávy z ananasového kompotu, filety poprášíme z obou stran...
více o Filé po thajsku pikant
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, spařená a oloupaná nakrajená rajčata...
více o Zeleninové chilli
Omyté kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, zalijeme lžící oleje, promícháme. Posypeme cca lžíci koření gyros a promícháme, až...
více o Kuřecí nudličky gyros
Nakrájíme na jemno cibuli a necháme zpěnit na oleji, přidáme maso, které jsme nakrájeli na slabé nudličky, necháme orestovat, okořeníme, přidáme...
více o Sládkovy kuřecí topinky