Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky....
více o Polévka z lišek
Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii.
Po...
více o Houbové ragú s nudlemi
Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku.
Přidám rýži arborio a lehce opražím.
Rýži arborio postupně zalévám bílým...
více o Italské rizoto s mořskými plody
Kuřecí prsa lehce rozklepejte (maso by mělo být vysoké asi 1 cm), osolte, opepřete a obalte v mouce. Šalotky a česnek nasekejte najemno, z citronu...
více o Kuřecí piccata
Z rybích filetů odstraňte zbylé kosti. Dobře to jde pinzetou. Filety položte kůží dolů, tenčím ostrým nožem zakrojte u ocasu do masa, sjeďte pod kůži...
více o Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou, do kůže ryb udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Dva citrony a dvě šalotky pokrájejte na tenká...
více o Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje...
více o Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Dýni nakrájejte na kostky, šalotky, chilli papričky a česnek najemno.
V hluboké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu a krátce orestujte kari pastu...
více o Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na...
více o Rychlá krevetová laksa
Stehna očistěte a zbavte je kůže a kostí, ochuťte je kořením pěti vůní a solí. Šalotku, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno.
V kastrolu...
více o Pikantní kuřecí polévka s rýžovými nudlemi
V misce metličkou vyšlehejte suroviny na zálivku a nechte je 10 minut odstát, lépe se propojí. Mezitím z fenyklů odkrojte lístky, a nasekejte je na...
více o Fenyklový salát s červeným pomerančem
Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary...
více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Na másle nebo najemno pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou šalotku. Přisypeme na nudličky pokrájený medvědí česnek, osolíme,...
více o Špenát z medvědího česneku
Šalotku nakrájíme najemno a v rendlíku na rozpuštěném másle orestujeme dozlatova. Medvědí česnek a špenát propereme ve studené vodě, necháme okapat a...
více o Špenát z medvědího česneku
Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, zázvor nastrouhejte. Mrkev dobře umyjte a pokrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje,...
více o Mrkvový krém se zázvorem a chilli
Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete, potřete povidly rozmíchanými se dvěma až třemi lžícemi červeného vína a každý kus masa zabalte do dvou plátků...
více o Kuřecí prsa s broskvemi a švestkami
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a...
více o Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Rajčata pokrájejte na poloviny, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně je posypte solí, cukrem a oreganem. Plech dejte do...
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Na másle poduste jemně nakrájenou šalotku. Jakmile zesklovatí, přisypte nevařenou rýži a promíchejte.
Po minutce přilijte suché bílé víno, které...
více o Lanýžové rizoto
Nejprve vytvořte koprové pyré. Olivový olej ohřejte v kastrolu na 80 – 90 °C a nalijte do menší nádoby. Přidejte otrhaný kopr a ponorným šlehačem...
více o Koprová omáčka
Na olivovém oleji nebo klarifikovaném másle orestujte lišky překrájené na menší kousky. Houby restujte, dokud se neodpaří voda, kterou pustily....
více o Kulajda
Vejce a šalotky oloupejte a pokrájejte nadrobno. Vše v misce smíchejte s majonézou a ochuťte solí a pepřem.
Pomazánku dejte vychladit do ledničky a...
více o Vajíčková pomazánka s majonézou
Předehřejte si troubu na 180°C a připravte si marinádu. Ve sklenici smíchejte mletý římský kmín, kurkumu, sůl, mletou paprikou a vše zakápněte...
více o Květákové steaky
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20...
více o Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Troubu předehřejte na 180 °C. Na troše olivového oleje nechte zesklovatět oloupaný a plochou stranou nože rozmáčknutý česnek a najemno pokrájenou...
více o Ratatouille
Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte a hned nakrájejte na kolečka. Šalotku i jarní cibulku rovněž pokrájejte na tenká...
více o Lehký bramborový salát
Den předem, nejlépe odpoledne, osolte a opepřete maso a vložte do pekáče. Přidejte k nim bobkový list, 4 snítky tymiánu, 3 šalotky a česnek. Podlijte...
více o Trhaný králík na krupicové kaši
Nudle dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou. Na kořenicí pastu nasekejte nahrubo česnek, zázvor, kurkumu, šalotky, chilli, citronovou trávu...
více o Laksa s krůtou a brokolicí
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit...
více o Šneci po Burgundsku
Troubu předehřejte na 220 °C a nastavte na grilování. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ze všech stran, až je slupka černá, asi...
více o Omáčka z pečených paprik
Troubu rozehřejte na 200 °C a nastavte na grilování. Zeleninu omyjte a osušte, hlávky pak choi i ředkvičky pokrájejte na poloviny, naskládejte na...
více o Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno, polovinu dejte do mísy spolu s mletým masem, přidejte vejce a polentu, důkladně osolte a opepřete. Směs...
více o Tortilly s masovými kuličkami
Sladkou bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 10 minut na pařák. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu, též na menší kousky.
Na pánvi...
více o Zeleninové curry
Z tortillových placek vykrájíme vykrajovátkem netopýry, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme trochou olivového oleje a opečeme...
více o Křupaví netopýři
Hermelín dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám lépe krájel nebo strouhal na velkých slzách struhadla. Vařená vejce oloupeme, šalotku pokrájíme na...
více o Hermelínový salát se smetanou
Troubu rozehřejeme na 230°C. Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2 cm, vložíme do vroucí vody...
více o Hovězí po Burngunsku
Cuketový základ: na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme, necháme pustit...
více o Cuketová pomazánka ala tatarák
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180...
více o Pečené brambory s brynzou a slaninou
Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout.
V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut.
Kuře přesuňte na talíř a...
více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Nejprve zpracujte těsto. Droždí, cukr, sůl a mouku promíchejte v míse. Přilijte mléko s rozšlehanými vejci a vypracujte hladké pružné těsto. Zhruba 8...
více o Briošková roláda s masem a sýrem
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem....
více o Hovězí bourguignon
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a...
více o Kohout na víně
Na zálivku promíchejte najemno nasekanou chilli papričku s prolisovaným česnekem a prošlehejte s olejem, cukrem a sójovou omáčkou.
Krevety z obou...
více o Salát z grilovaných krevet s pomelem
Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 3 mm. Dejte do kastrolu s prolisovaným česnekem, zalijte vývarem a uvařte doměkka, asi 20 minut.
Na...
více o Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Nejprve rozdrťte v hmoždíři kardamom a semínka zbavte tvrdých slupek. Přidejte badyán a hřebíček a podrťte na jemno. Přidejte ostatní suroviny a...
více o Massaman kari pasta
Papričky nahrubo posekejte, oloupejte šalotky a pokrájejte, zázvor nastrouhejte, nasekejte omytý a osušený koriandr i kafírové listy. Na jemno...
více o Zelená kari pasta
Maso rozeberte nadrobno do velké mísy a přidejte vejce. Fazolky nakrájejte na velmi jemné plátky, na jemno nasekejte chilli papričky s koriandrem,...
více o Rybí karbanátky