Šalotku pokrájejte na kolečka a zpěňte na pánvi na troše oleje. Přidejte římský kmín a nechte ho rozvonět. Cizrnu slijte a vsypte do pánve, asi 3...
více o Pita s cizrnovým salátem
Připravte chimichurri. Petrželku, šalotky, česnek a chilli pokrájejte nahrubo a poté i s ostatními surovinami rozsekejte v robotu nebo utřete v...
více o Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hrášek rozmrazte, šalotky a cukety nakrájejte na kolečka, dejte vařit těstoviny. Ty sceďte a trochu vody z nich uchovejte.
Na pánvi na troše oleje...
více o Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme,okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním...
více o Kuřecí pomazánka se žampiony
Sušená rajčata pokrájejte na kousky, cherry rajčátka na půlky, cibuli na kolečka. V míse vše promíchejte s fazolemi, rukolou a lísky bazalky.
Všechny...
více o Fazolový salát s rajčaty
Na másle osmažíme drobně pokrájenou šalotku dosklovata s bobkovým listem a novým kořením, pak ji zasypeme hladkou moukou a necháme zpěnit. Přisypeme...
více o Smetanové brambory s cuketou a koprem
Rýžové nudle namočte před vařením na půl hodiny do studené vody. Mezitím smíchejte rybí omáčku s tamarindovou pastou, cukrem a lžící vody, dobře...
více o Thajské rýžové nudle Pad Thai
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno.
Na trošce oleje si osmažíme dosklovata šalotku, ke které přidáme...
více o Shiitake omáčka
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce, tymián a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v...
více o Quiche se šalotkami a slaninou
Očistěte artyčoky: odkrojte stonek, otrhejte asi dvě třetiny listů, místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem...
více o Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Připravte pesto: petrželovou nať, česnek, slunečnicová semínka a 3 lžíce olivového oleje rozmixujte nahrubo, promíchejte s nastrouhaným parmazánem,...
více o Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Šalotky nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět. Mrkev oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte k šalotkám. Restujte, dokud nezačne mrkev...
více o Mrkvový krém se zázvorem
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou menší šalotku, ke které přihodíme osmažit na kolečka pokrájený chřest, ze kterého jsme odřízli špičky, které...
více o Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru,...
více o Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Ústřice otevřete a servírujte nejlépe na ledu. V misce smíchejte vinný ocet a najemno nakrájenou šalotku. Každou ústřici zakápněte lžičkou zálivky....
více o Ústřice se zálivkou mignonette
Na másle osmahněte nakrájenou šalotku a česnek. Po chvilce přidejte špenát a orestujte. Podlijte mlékem a vařte jen 5–7 minut, aby špenát zůstal...
více o Špenátová polévka se smetanou
Smíchejte všechny přísady na knedlíčky dohromady. Kousky těsta rozdělávejte palcem ruky. Těsto musí lepit a být mokré. Poté do něj lžicí vložte...
více o Polévka s knedlíčky wonton
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.
Vše...
více o Vajíčková pomazánka s řepou
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a...
více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Nakládané perličkové cibulky vložte do vyšší nádoby přilijte trochu láku. Ve vodní lázni nebo na pařáčku spařte na měsíčky pokrájenou šalotku a...
více o Hry s cibulkami
Sušené ovoce namočet do 100 ml vína a nechte alespoň půl hodiny bobtnat. Důkladně očistěte pomerančovou kůru a odkrojte z ní blánu. Pak ji na 2 minuty...
více o Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1...
více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Kuře omyjte, osušte, potřete olejem, osolte a opepřete (zvenčí a uvnitř). Do břišní dutiny vložte pár snítek tymiánu a rozmarýnu. Vložte na 40 minut...
více o Pečené kuře s čočkou beluga
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájen kaštany a vše ještě krátce orestujte, část kaštanů...
více o Kaštanový krém
Mušle očistěte, mango oloupejte, obojí nakrájejte na kousky. Šalotku nasekejte najemno stejně jako většinu kopru (4 kousky nechte na ozdobu). Vše...
více o Tataráčky z mušlí a manga
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a nechte 15 minut marinovat v sójové omáčce a javorovém sirupu s česnekem a zázvorem.
Nasucho opražené arašídy...
více o Kuřecí satay a arašídovou omáčkou
Svařte vodu, ocet, cukr, sůl. Přidejte koření a 5 minut povařte. Nechte vychladit.
Sledě vyfiletujte a očistěte.
Ryby skládejte stočené do sklenic....
více o Sledi v láku
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C...
více o Lišky na bílém víně s kotletou
Šalotky orestujte na rozehřátém oleji, přidejte na menší kostičky nakrájenou slaninu, zprudka orestujte.
Přisypte rajčata s chilli papričkami a 5...
více o Červené špagety
Šalotky nechte zesklovatět na oleji.
Kuřecí prsa osolte, opepřete a nakrájejte na menší kousky. Maso vsypte k šalotkám a orestujte dozlatova. Poté...
více o Žluté cavatappi
Maso pokrájíme na kostky, které osolíme a okořeníme. Použít můžeme i jiné, námi oblíbené koření dle chuti. Každou kostku masa obalíme do poloviny nebo...
více o Špízy se svěžím salátem
Rajčata spařte a oloupejte, okurku také oloupejte, avokádo zbavte pecky a slupky, chléb namočte do vody.
Rozmixujte s nakrájenou šalotkou, koriandrem,...
více o Gazpacho s avokádem
Na grilovacím tálu na 2 lžících oleje orestujte 2 nasekané šalotky. Přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete a ogrilujte.
Mezitím na pánvi...
více o Platýs s čekankovým rizotem
Tvaroh rozmíchejte s pivem, přidejte kmín, papriku, česnek a dochuťte solí s pepřem. Důkladně promíchejte.
Přikryjte fólií a nechte v ledničce uležet...
více o Pivní sýr
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a...
více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem.
Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky...
více o Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do...
více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Středně velké vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme, můžeme je přepůlit nebo rozčtvrtit a pokrájíme je na slabé plátky, které dáme do mísy,...
více o Bramborový salát s okurkou a koprem
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně...
více o Španělská paella krok za krokem
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte.
Přidejte nasekaný česnek,...
více o Toskánská fazolová polévka
Nakrájený chřest povařte minutu ve vroucí vodě a prudce ho zchlaďte.
Maso osolte a opepřete, nakrájejte na kousky a na oleji je orestujte dozlatova....
více o Chřestová omeleta
Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Pár kousků ze špiček 3 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě, pak prudce zchlaďte a odložte.
Na másle...
více o Chřestová polévka
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte...
více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a...
více o Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji orestujte nadrobno nasekané šalotky, přidejte ricottu, gorgonzolu a hrášek. Podlijte vývarem....
více o Těstoviny s hráškem a sýry
Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou šalotku. Pak do hrnce přisypeme hrášek, nasekaný česnek a chviličku za občasného promíchání smažíme, až...
více o Hrášková polévka se šunkou