Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do hrnce nalijeme 1,2 l vody, přidáme šalotky spolu s bujónem a přivedeme k varu. Jakmile šalotka změkne,...
více o Šalotková polévka s bílým vínem
Do osolené vody dáme vařit gnocci - vaříme al dente. Než se uvaří, připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený...
více o gnocci se sýrovou omáčkou
Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso a cibuli střídavě napichujeme na špízové jehly. Osolíme a...
více o Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra
Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a zvolna pečeme.
Připravíme omáčku...
více o Kuře Marengo
Sýr utřeme se smetanou, nasekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme.
Prsíčka rozřízneme na velké plátky, vložíme na fólii a rozválíme. Alobal...
více o Pastevecká kuřecí roláda
Na másle osmažíme cibulku, přisypeme hrách, zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 15-20...
více o Hrachová polévka s mátou
Stehna omyjeme, v kloubu rozdělíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Na dvou lžících oleje kuře ze všech stran opečeme. Vyjmeme a uložíme do...
více o Kuřecí Cala rajada
Cukety nakrájíme na kostky spolu s ananasem. Vyšleháme olej s hořčicí, ochutíme solí a pepřem a dresink smícháme se smetanou a vinným octem. Pak...
více o Cuketový salát s šalotkovým dresinkem
Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc).
Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu...
více o Guláš se smetanou a houbami
Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové...
více o Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a dusíme 20 minut. Řízky udržujeme v...
více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku....
více o Pečený losos po provensálsku
Ze sýra odkrojíme kůru a stejně jako šunku ho nakrájíme na úzké nudličky. Bobule vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Jablka omyjeme, vyřízneme...
více o Sýrový ovocný salát
Mrkve omyjeme, očistíme, oloupeme a zhruba 20 minut vaříme. Poté je slijeme, necháme vychladnout a šikmo nakrájíme na silnější plátky. Olivový olej...
více o Mrkvový salát s ovčím sýrem
Šalotky nakrájené na čtvrtky necháme v širokém kastrolu zesklovatět na másle. Přidáme zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Osolíme, opepříme a...
více o Kapr s kysaným zelím
Rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme je s vínem, moukou a špetkou soli, vypracujeme pružné těsto, které dáme na 30 minut do chladničky.
Šalotky...
více o Rokfórový koláč
Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce opečeme....
více o Štika ve vinné omáčce
Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a zalijeme vařící osolenou vodou. Vaříme 2 minuty, přelijeme velmi studenou vodou (abychom zachovali krásně...
více o Zeleninový relish
Omytou rybu osolíme a opečeme na másle. Udržujeme v teple. Na plátky nakrájené žampiony také opečeme na másle. Nadrobno pokrájenou šalotku smícháme s...
více o Zapečený platýs
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na...
více o Coq au vin se žampiony
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do...
více o Vepřová pečeně na rozmarýnu
Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a...
více o Bramborová pizza s tuňákem
Omyjeme rybu, osušíme ji, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opeříme. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Oloupeme šalotku a...
více o Tresčí filety na paprice
Omyjeme rajčata a rozpůlíme je. Větší kousky rozčtvrtíme. Osušíme mozzarellu a nakrájíme ji na plátky. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kolečka....
více o Rajčatový salát s mozzarellou a olivami
Oloupeme šalotky a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je pivem, přidáme kečup, protlak, pepř, sůl i cayenský pepř a zamícháme. Očistíme a omyjeme plátky...
více o Marinovaná vepřová kýta
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso...
více o Roastbeef na portském se šalotkou
Kapustové listy přelijeme vřelou vodou a 5 minut je blanšírujeme. Potom listy slijeme, propláchneme proudem ledové vody a necháme úplně okapat....
více o Kapustové závitky s houbovou nádivkou