Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple.
V oleji poduste oloupané cibulky, osolte,...
více o Bramboráčky s žampiony a cibulí
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného...
více o Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme.
Na pánev přidáme protlak a prohřejeme.
Vsypeme nakrájená rajčata a podlijeme...
více o Silná rajská omáčka
Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do...
více o Veganská houbová omáčka
1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem.
2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit...
více o Kuře na estragonu
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na...
více o Ratatouille III.
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při...
více o Domácí paštika z kuřecích jater
Omyjeme maso, popř. nařízneme (pokud je silnější) a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem (pokud máme titanovou pánev, můžeme i bez...
více o Hermelínové kuře s rajčátky
Maso omyjeme, jemně naklepeme. V misce si smícháme veškeré suroviny krom rozmarýnu. Maso vložíme do uzavíratelné misky a prohněteme s marinádou. Na...
více o Krkovice na medu a rozmarýnu
Pohanku přelijte 300 ml vroucí vody nechte 10 minut bobtnat. Z mangoldu odřízněte řapíky a nakrájejte je nadrobno. Z listů seřízněte silné žebroví a...
více o Mangoldové balíčky se šunkou a pohankou
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na...
více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Omyté topinambury oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata rozpulte, oloupaný česnek nasekejte. Vejce rozšlehejte, osolte a opepřete. V pánvi...
více o Omeleta s topinambury
Cuketu pokrájíme na plátky, papriku na proužky a na malém množství oleje orestujeme, ke konci přidáme plátky česneku. Osolíme a opepříme, ochutíme...
více o Kroupový salát s tuňákem
Na másle(oleji) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a jemně posypali rozmarýnem,...
více o Rajské kuře na rozmarýnu
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně...
více o Uruguayský hovězí rib-eye steak
Mraženou rybu dáme na několik minut do mikrovlné trouby rozmrazit. Tekutinu slijeme. Rybu dáme do zapékací mísy, osolíme ji, potřeme olivovým olejem a...
více o Pangasius v tomatové omáčce
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Kaštany rozpulte. V hrnci zalijte vývarem, uveďte do varu, osolte, opepřete, stáhněte plamen a zlehka...
více o Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a...
více o Ragú z divočáka na švestkách
Kuřecí čtvrtky nebo stehna omyjeme, poklademe do pekáče, posypeme kořením Kuře 7 bylin od Vitany, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme přikryté v...
více o Bylinkovo-česnekové kuře
Čočku namočíme do studené vody na 2 hodiny nabobtnat, pak společně s oloupanou mrkví uvaříme v osolené vodě s tymiánem a rozmarýnem doměkka (mrkev...
více o Čočka netradičně
Maso opláchněte a osušte. Lístky rozmarýnu nadrobno nasekejte a promíchejte s trochou muškátového květu, 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Maso potřete...
více o Jehněčí na víně
Žloutky, máslo, olej, cukr a med dobře umícháme. Prosatou mouku smícháme s práškem do pečiva, polovinu přimícháme k těstu, přilijeme šťávu a rum a...
více o Kaštanový chlebíček
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít...
více o Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme taktéž na nudličky, šalotku na kolečka a kaštany nakrájíme na kousky. Vše...
více o Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem....
více o Rizoto s hruškami a kaštany
**Příprava masa**
Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme...
více o Pštrosí maso s rozmarýnem
Rýži vložíme do většího množství osolené vroucí vody a vaříme téměř doměkka. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle (jako okurku na salát)....
více o Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Droždí cukr a 180 ml vody spolu smíchejte v misce. Nechte stát zakryté na teplém místě asi 10 minut, aby dobře vzešel kvásek. Mouku se solí prosijte...
více o Focaccia s olivami a rozmarýnem
Chléb nakrájejte na plátky a opečte je na nepřilnavé pánvi bez tuku dokřupava, nebo použijte topinkovač. Rozmarýn opláchněte, vodu otřepejte a lístky...
více o Obložený chléb s fíky
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak...
více o Králičí stehna pečená velmi pomalu
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a...
více o Rybí špíz s krevetami
Mouku a rozmarýn, sůl a pepř dejte do sáčku a dobře promíchejte. Vložte maso nakrájené na medailonky a obalte ve směsi. Na velké pánvi rozpalte olej a...
více o Rozmarýnové medailonky
Z masa odstraníme kůžii. Z tymiánu otrháme lístečky, jehličky rozmarýnu a petrželku nakrájíme na drobno. Pokud nemáme koření čerstvé, použijeme sušené...
více o Kuřecí maso s paprikou a černými olivami
Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky...
více o Vepřové kotlety podle tchyně
Cizrnu namočíme den předem, uvaříme v čisté neosolene vodě do měkka. Vývar nesléváme. Cibuli, mrkev, celer nakrájíme na kostičky.
Z artyčoků otrháme...
více o Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a...
více o Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z...
více o Bažantí prsíčka v těstíčku
Mouku, vejce, olej, cukr, sůl, rozdrobené kvasnice (nemusíme zadělávat kvásek) smícháme dohromady, přiléváme vlažnou vodu podle potřeby a vypracujeme...
více o Chlebová bábovka s rozmarýnem
**Postup:**
- maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem
- do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do...
více o Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut...
více o Kachní prsa na hrušce s medem
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná,...
více o Chlebové "lasagne"
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme...
více o Cizrna na italský způsob III.
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po...
více o Arista - vepřová pečeně
Maso nakrájíme na kostky, rozmarýnové jehličky a česnek nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme rozmarýn s česnekem, necháme...
více o Hovězí podle Fabrizia
Z omytého citronu jemně nastrouháme kůru. Hořkou čokoládu nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Jahody očistíme a omyjeme. Víno zahříváme...
více o Čokoládový dezert s jahodami