Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk....
více o Kachna s fíkovým zelím
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v...
více o Vinná klobása v těstíčku
Nakrájíme vnitřnosti-žaludky na drobnější(je tvrdší než ostatní orgány),srdíčka,játra.
Rohlík nakrájíme na kostičky(nebo použijeme strouhanku)...
více o Holoubě s nádivkou
Šalotky nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky. Hřbet ze všech stran osolte a opepřete. Pak jej poprašte hladkou moukou a zprudka zatáhněte na...
více o Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Vejce, olej, 50 ml teplé vody a cukr utřete do světlé pěny. Přidejte 60g hořké čokolády rozpuštěné ve vodní lázni. Suché suroviny promíchejte a...
více o Bezlepkové čokoládové cupcakes
Všechny ingradience kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou.
Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta...
více o Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na větší růžičky. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a do vařící vkládáme růžičky květáku košťálem...
více o Květákové řízky
Mrkev si opláchneme, očistíme a rozemeleme. Přidáme mouku (může být jakákoliv, ale já dávám hladkou) , pečící prášek, olej a propracujeme těsto....
více o Mrkvové šátečky s povidly
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a nasekáme si česnek. Hermelíny rozkrojíme v půlce. Dalších asi 5 stroužků si prolisujeme, připravíme si chilli a...
více o Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Smíchejte všechny sypké ingredience, kromě čaje. Olej nalijte do mléka a zamíchejte. Vlijte k suchým přísadám a mixujte 2 minuty na střední rychlost....
více o Sushi cupcakes (Candy sushi)
Tortilly:
Do mísy dáme mléko, vejce a špetku soli. Postupně přidáváme mouku, dokud nemá těsto konzistenci jako těsto na palačinky. Necháme odstát 10...
více o Domácí tortilly s kuřecím masem na kari
Nejdříve si připravím pečící papír na plech, potom očistím cuketu (okrájím slupku) a nařežu ji na kolečka asi 2 až 3 cm vysoká. Ty vydlabu a položím...
více o Plněná cuketa III.
Oloupeme cibuli a červenou papriku a obojí nakrájíme na drobné kostičky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky.
V kastrolu rozehřejeme olej a...
více o Rychlý zeleninový guláš
Nejdříve si nalijeme do konve vodu,a dáme jí vařit na 6
-Až voda začne bublat vložíme špagety, opatrně míchat vařečkou,až budou hotové opatrně!...
více o Špagety s vajíčkama
V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto...
více o Hovězí pivní pupek na grilu
Rád bych Vám představil recept na domácí hranolky ala McDonald. Určitě víte, co tím myslím. Zvenku křupavé a uvnitř vláčné. Recept jsem převzal z...
více o Domácí hranolky ala McDonald
Nejprve uvaříme doměkka černooké fazole.
Omáčka: Nakrájíme na proužky cibuli a na dostatečném množství rozpáleného oleje smažíme spolu s kusem solené...
více o Bean Stew - tradiční ghanská fazolová omáčka
- cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem, prošleháme a krátce povaříme cca 5 minut
-...
více o Rajčatová polévka s paprikami
Z bílku vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s moučkovým cukrem přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh, opatrně přimícháme k...
více o Koláč s hruškami II.
Drobné a dobře omyté brambůrky i se slupkou vsypte na olejem vymazaný plech.
Cibule rozkrájejte na silnější kolečka a vsypte je mezi brambory, dobře...
více o Gošovy paprikové brambory
Maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a houby na kusy.
Cibuli osmahneme na oleji. Přidáme maso, houby a trochu podusíme. Ochutíme solí...
více o Vepřové na hříbkách
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Na jedno vejce použijeme lžíci oleje. Dávka ze 4 vajec stačí na dortový korpus. Bábovku uděláme ze 7...
více o Výborné piškotové těsto na dort
Králíka opláchneme, naporcujeme a odstraníme blány. Ve třech lžících oleje rozmícháme pepř, sůl a grilovací koření. Do této směsi naporcované maso...
více o Králíček od Leničky
Zeleninu použijeme dobře vychlazenou, jelikož salát nebudeme nechávat proležet (ledový salát by díky soli rychle povadl a nekřupal), ale ihned podávat...
více o Jednoduchý (nejen) rajský salát
HOVĚZÍ GULÁŠ:
Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu...
více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu...
více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Na pánvi na oleji osmažíme jednu jemně pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Přidáme černé fazole a naběračku kuřecího vývaru a zamícháme. Přidáme...
více o Mexická polévka Sopa Tarasca
Nejdříve si připravíme 2 hrnce. Do jednoho nasypeme sójové nudličky a 10 minut vaříme na mírném plameni. Nezakrýváme pokličkou a občas promícháme....
více o Jáhly se sojovými nudličkami
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme orestovat slaninu s rozmačkaným česnekem, dále drobně pokrájené žampiony, které...
více o Žampionové kuličky (krokety)
Utřeme pět žloutků a moučkový cukr, po trošce přidáváme vodu a olej. Poté přisypeme mouku s práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků. Upečeme (180 °C...
více o Zákusek se sušenkami Lotus
V míse smícháme mouku, kypřidlo, kokos a cukr. Přidáme mléko, olej, vejce a aroma. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného vyššího plechu,...
více o Hrnková buchta s kokosem a polevou
Mouku smícháme s mákem, ořechy, kypřidlem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej, vejce, aroma a mléko dle hustoty těsta. Vymícháme hladké,...
více o (nejen) Makový koláč
**1.** Spaříme jáhly, aby nebyly hořké, dáme je vařit do vroucí osolené vody a občas promícháme, vaříme 10 minut.
**2.** Na oleji si osmažíme cibulku,...
více o Smažené paličky z jáhlové kaše
V hrnku smícháme olej, med, papriku, česnek, tymián a dáme na chvíli ohřát do mikrovlnné trouby. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky....
více o Kuřecí stehna na medu s jablky
Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl...
více o Panenka se šalotkou
Očištěnou cuketu bez jadérek pokrájíme na kousky, česnek nasekáme a dáme do hrnce. Přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hořčici a za občasného promíchání...
více o Cuketová hořčice
Velice jednoduše:
Tabulku čokolády spolu s mandlemi (nebo jinými ořechy) nasekáme na malé kousky. Z bílků si ušleháme sníh. Vše smícháme dohromady....
více o Lahodná bábovka
Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky).
Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké...
více o Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj...
více o Telecí líčka na víně
1. Na pánev dáme rozpálit olej a mezitím si ukrojíme co nejrovnější plátky chleba (počet plátků by měl odpovídat počtu vajíček).
2. Olej je rozheřátý,...
více o Snídaně šampionů
Nejdříve si vysypeme prášky pudingu, přidáme prášek do pečiva a moučkový cukr, zamícháme. Pak nalijeme lžíci rumu, olej, přidáme čtyři vejce a...
více o Pudingové kostky jinak
Vepřové maso (kýtu) nakrájíme na kostky a dáme do větší mísy.
Ve sklenici (cca 200 ml) smícháme rostlinný olej, sojovou omáčku, chilli, zázvor, pepř,...
více o Pikantní vepřové kostky s čínskou zeleninou
Do kastrůlku dejte na 2 minuty vařit rýžové víno, vývar, 50 ml vody, sójovou omáčku, cukr, bobkový list a zázvor. Zahustěte škrobem rozmíchaným v...
více o Terijaki ze svíčkové
Jemně nakrouhané zelí a nastrouhanou mrkev dáme do mísy, maličko osolíme, posypeme malým množstvím cukru - mrkev je sladká, tak raději salát podle...
více o Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Na pánev dáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme na oleji. Po zesklovatění cibule přidáme mleté maso a orestujeme. Poté přidáme rajčata z...
více o Lasagne s mletým masem
Vařené vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Vše...
více o Pečené kuře s bramborovo-zelným salátem