Očištěnou cuketu bez jadérek pokrájíme na kousky, česnek nasekáme a dáme do hrnce. Přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hořčici a za občasného promíchání dusíme pod poklicí do úplného změknutí cukety. Poté vše rozmixujeme na hladkou hustou kaši.
2
Plníme do čistých, suchých skleniček, pevně uzavřeme a sterilujeme cca 10 minut na 180 stupňů. Sterilovat nemusíme celou dávku, část můžeme nechat v chladničce, tam nám vydrží zhruba měsíc.
3
Cuketovou hořčici používáme místo tatarky a kečupu, k pečenému nebo grilovanému masu, k uzeninám...
4
//Pokud máme rádi ostré, přidáme k cuketě nejen česnek, ale i fefronku nebo chilli papričku.//
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marta
|27. 8. 2016 08:44
Přidávám lžíci kurkumy aby hořčice měla lepší barvu a pokud chcete mít trošku víc hořčici ostřejší přidávám kelímek francouzské nebo dijonské hořice. JInak super máme jí rádi vlétě ke grilování 8-)
TERKA
|17. 8. 2016 16:39
DNES POPRVÉ DĚLÁM SNAD BUDE RODINĚ CHUTNAT
Hana Ptáčková
|18. 8. 2015 08:19
Mám stejný recept už pět let. Přivezla jsem si ho od jedné paní z dovolené na Moravě a od té doby ho také dělám.