Na větší pánvi na trošce oleje osmažit na plátky nakrájené žampiony a česnek. Odsunout stranou a vedle smažit plátky ryby. Rybu osolit a opepřit a...
více o Kapr Rex
Kuře očistíme, opláchneme, nasolíme a posypeme drceným pepřem a grilovacím kořením. Takto připravené kuře položíme do hlubokého pekáče. Z paprik...
více o Pikantní kuře s pečenými bramborami
Uvaříme čočku a přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kyselou okurku, cibuli, uzené maso nebo ostatní uzeniny. Olej, ocet, pepř a sůl podle chuti.
//...
více o Novoroční čočkový salát
Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části...
více o Valašská velikonoční pečeně
Těstoviny uvaříme jen v mírně slané vodě (po uvaření by neměly chutnat slaně), propláchneme studenou vodou. Mezitím nakrájíme cibulku na dobná kolečka...
více o Anglický těstovinový salát
Čistou mrkev nastrouháme na jemné nudličky, cibuli jemně pokrájíme a přidáme na dílky nakrájená rajčata.
Promícháme mírně osolíme a opepříme, zalijeme...
více o Mrkvový salát s rajčaty
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání...
více o Indické čatní
Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
Cibuli...
více o Musaka z lilku - Balkán
Na polovině másla osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme doměkka. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, vmícháme 3...
více o Italské brambory
Lilky oloupeme a nakrájíme na pláty, tyto osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Do vymaštěné...
více o Řecká musaka
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší...
více o Rizoto s masem
Filé pokapeme citrónem a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Mezitím si na oleji podusíme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli, po...
více o Treska na zelenině II.
Vejce, mouku, mléko nebo smetanu a sůl promícháme.
Rajčata pokrájíme na plátky a sýr na nudličky.
Na rozehřátý tuk rozložíme plátky salámu a opečeme....
více o Pizza na pánvi
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní...
více o Bělehradský řízek
Do většího hrnce dáme olej a všechny nakrájené suroviny, česnek necháme až nakonec, na zeleninu položíme porcované kuře nebo díly a dusíme asi 20 min....
více o Dietní kuře
Do vařící osolené vody vložíme cibuli, mrkev, celer, petržel, koření a vaříme 5 minut. Pak přidáme porci kapra, nakrájená rajčata a vaříme na malém...
více o Rybí vývar s rajčaty - dietní
Vše nakrájíme na plátky, dáme do mísy, posypeme vegetou, zalijeme olejem. Zamícháme a necháme hodinu odležet v lednici. Pak klademe plátky brambor do...
více o Michalovy brambory
Česnek rozkrájejte na plátky a ve velké pánvi je zpěňte v rozpáleném oleji. Potom přidejte rajčata nakrájená na kolečka a zalijte je vejci (vejce...
více o Rychlovka
Obalené řízky v mouce zvolna opečeme. Řízky vyjmeme a do tuku přidáme slaninu. Rozškvaříme, přidáme cibuli na kolečka a zpěníme ji. Přidáme česnek,...
více o Kuřecí řízky v ostré směsi
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového...
více o Ukrajinský boršč II.
MaggiI Bujox dáme rozpustit do vývaru.
Brambory, papriky, rajčata, kapustu, salám, maso nakrájíme na kostičky, popřípadě na plátky.
Zeleninu z...
více o Polévka ze severu
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, to samé uděláme i s vajíčkama a salámem(junior, ale může být i jiný) nakonec přidáme majolku.
Podáváme s chlebem....
více o Rajčatový salát IV.
Zavináče i se zeleninou uvnitř nakrájíme na kousky, přidáme nakrájená rajčata a papriky, majolku, osolíme a opepříme. Necháme vychladit a podáváme s...
více o Salát ze zavináčů
Maso a klobásu nakrájíme na kousky a promícháme s plátky brambor (nemusí být oloupané). Posypeme kroužky cibule, přidáme prolisovaný česnek, plátky...
více o Podzimní masová směs
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme rozmarýnem (na každou kotletu stačí špetka, je velmi aromatický), naskádáme do...
více o Kotlety na rozmarýnu
Cibuli a okurku nakrájíme na malé kostičky, papriky na nudličky, rajčata na plátky a vše promícháme v míse. Přidáme rybičky i se šťávou, pokrájené na...
více o Paprikový salát s rybičkami
Stehna omyjeme, dobře osušíme, osolíme. Na rozehřátý olej v pekáči položíme stehna a v rozehřáté troubě (230 °C) po obou stranách opečeme, pak...
více o Kuře po Srbsku
Uvaříme si špagety a přecedíme. Do pekáčku dáme olej a na něj vrstvu špaget (asi tak polovinu). Na tuto vrstvu rozprostřeme nakrájené papriky, rajská...
více o Zapékané špagety z TV
Brambory a cibuli oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Spolu s rozkrájenou uzeninou vložíme na rozpuštěný tuk a krátce osmahneme. Potom podlijeme šálkem...
více o Bramborové ragú
Nastrouhanou a nakrájenou zeleninu smícháme s lučinou a osolíme. na závěr vmícháme pažitku a ušlehanou smetanu na šlehání....
více o Zeleninová pomazánka Lučina
Lučinu ušleháme s máslem a osolíme. Lehce vmícháme nastrouhanou a nakrájenou zeleninu. Podáváme vychlazené s tmavým pečivem....
více o lučinový salát Vitamín
Rajčata pokrájíme na osminky, přidáme nudličky paprik a cibule, trochu utřeného česneku, sůl pepř petrželku, trošku octa a nakonec olej. V létě je to...
více o Rýžový salát španělský
Zeleninu nakrájíme na menší kostičky a přidáme kukuřici. Zálivku rozmícháme v jogurtu a vylijeme na salát, poté nakrájíme balkán také na malé kostky a...
více o Šopský salát alá Verunka
Kapra, nejlépe naloženého přes noc ve studeném mléce, osušíme. Připravený alobal rozprostřeme a pokládáme nakrájené podkovy, pokapeme citonem, osolíme...
více o Kapr nakládaný ála Prcek
Špalíčky masa necháme několik hodin odležet v marinádě, pak na trošce oleje orestujeme kolečka cibule a proužky papriky, přidáme maso a zprudka...
více o Jemelínská kuřecí směs
Chleba opečeme v topinkovači, osolíme, očesnekujeme, poklademe tenkými plátky rajčete, které můžeme také trošku přisolit, posypeme čerstvě pomletým...
více o Topinky s rajčaty
Postup:
Cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, dusíme, dokud zelenina není měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželku.
Plát...
více o Vepřová roláda s lečem
Papriky, cibule, česnek a rajčata nakrájíme na větší kousky, přidáme žampióny na plátky, vše promícháme přidáme nové koření, pepř a bobkový list,...
více o Dušené kuře v zelenině
Očištěné houby uvaříme v osolené vodě asi 15 minut a pak nakrájíme na kostky. Přidáme pokrájené papriky na nudličky, rajčata na kolečka a vajíčka...
více o Houbový salát
Na orestovanou cibuli dáme nakrájené papriky, rajčata, osolíme, opepříme (můžeme přidat i cuketu nebo patizon) a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme...
více o Španělské lečo
Rajčata nakrájíme na kolečka cca 1/2 cm, cibuli rovněž. Jemně promícháme, vložíme okapané kapari (1 malá sklenička na 1/2 kg rajčat), zalijeme asi...
více o Tuniský salát
zeleninu nakrájíme na malé nudličky a smícháme s uvařenými těstovinami. Osolíme, ochutíme na jemno nasekaným česnekem a dáme do silikonové bábovky...
více o Těstoviny zapečené se zeleninou
Na oleji z tuňáka osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidáme maso z tuňáka a osmažíme. Pak zaprášíme moukou, promícháme a zakrátko...
více o Tuňák Lucitta
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za...
více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso orestujeme, ochutíme solí, pepřem a přidáme najemno nasekaný česnek. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na...
více o Báječné zapečené těstoviny
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme...
více o Volyňský guláš
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček...
více o Pikantní fazolová polévka II.
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí...
více o Maso s rýží po balkánsku