Uvařené těstoviny prolijeme studenou vodou a dáme do mísy.
Zvlášť si připravíme jemně nakrájenou cibulku, rajčata nakrájená na tenké plátky, papriky...
více o Barevný salát z těstovin
Maso nakrájíme a smícháme s vejcem a solamylem. Zeleninu podusíme na cibulce jako při přípravě leča a ochutíme kečupem. Maso osmažíme na malém...
více o Bramboráky s masovou směsí I.
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji...
více o Cukety plněné mletým masem
Do mletého masa rozklepneme vejce, prolisujeme 1 stroužek česneku, přidáme nadrobno nasekanou půlku cibule, koření, sůl a tolik strouhanky, abychom...
více o Prázdninové placičky
Fazole večer namočíme do vody a necháme do druhého dne nabobtnat. Potom vodu slijeme, dáme čistou a fazole dáme vařit. Do vody přidáme sůl. Vaříme do...
více o Fazole na jihoslovanský způsob
Těsto vyválíme a vyložíme jím suchý plech. Celé obložíme plátky mozzarelly (může to být i ta obyčejná česká, která není v nálevu), navrch položíme...
více o Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji...
více o Boloňské špagety po anglicku
Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience...
více o Letní bulharské fazole
Rohlíky, klobásy, cibuli i rajčata nakrájíme na kolečka a střídavě napichujeme na špejli. Takto udělaný špíz dáme na alobal, potřeme hořčicí, posypeme...
více o Rožeň
Na sádle nebo oleji podusíme hodně cibule nakrájené na malé kostičky, přidáme cuketu(oloupanou a vydlabanou) na kostičky nakrájenou, trochu podlejeme...
více o Cuketový kotlík II.
Lučinu utřeme se změklým máslem a zamícháme drobně nakrájený ananas. Rajčata rozpůlíme, osolíme a vidličkou na ně navršíme pomazánku. Ozdobíme...
více o Rajčata pro Kolombínu
Rajčata a cibuli (cibulku) nakrájíme na malé kousky.Poté dohromady osmažíme na pánvičce.Během smažení přidáme sůl,masox (2 kostky) a 250 g kečupu.Dále...
více o Omáčka z rajčat
Nastrouháme Nivu, přidáme tavený sýr, zalijeme sladkou smetanou a spolu prohřejeme za vzniku lahodné omáčky. Spaříme chřest asi 10 minut v mírně...
více o Lasagne s chřestem a nivovou omáčkou
Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do velkého hrnce. Přidáme proužky papriky, plátky rajčat, kolečka cibule, rozmačkaný česnek,...
více o Cuketový kotlík
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a propláchneme studenou vodou. Nakrájenou cibuli na kostičky a plátky česneku osmažíme na oleji, přidáme...
více o Římské nudle
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Na sádle osmahneme drobně nakrájený česnek, potom přidáme...
více o Brambory po římsku
Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na...
více o Babiččin gjuvec na pátek
Uvaříme bílé fazole (nebo použijeme konzervu), zeleninu nakrájíme na kousky a spojíme 3 lžícemi jogurtu a majonézy. Můžeme také ochutit česnekem nebo...
více o Fazolový salát se zeleninou
Zeleninu nakrájíme na jemno, smícháme se szecenými fazolemi a ochutíme.
<BR>Rychlé a jednoduché, lze podávat vychlazené v létě k večeři....
více o Fazolový salát IV.
Vše nakrájíme na přibližně stejné kousky (těstoviny samozřejmě ne, já používám mušličky). Smícháme se zálivkou, důkladně promícháme a necháme...
více o Těstovinový salát IV.
Maso nakrájíme na větší kousky, posypeme paprikou, solí, položíme na každý kousek trochu tučného z masa nebo sádlo, přidáme nakrájené cibule,...
více o Vepřové s hlávkovým zelím
Smažíme zelí a česnek na oleji, když se zmenší hmotnost, tak odstavíme. Do zchladlého vmícháme vajíčka a mouku. Zapečeme na 10 minut při 210 °C.
Potom...
více o Cabbage pizza
Listové těsto rozválíme na obdélníčky libovolně dlouhé, ale asi 20 cm široké. Potřeme na prostředku lučinou a klademe na sebe šunku, eidam, hermelín,...
více o Závitky pro mlsouny
Nejprve uděláme salát: zeleninu - rajčata, pariku, okurku a cibuli nakrájíme, osolíme a zalijeme Italským dresingem, nakonec přidáme octa dle chuti....
více o Francouzská večeře
Na oleji osmahneme cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a smažíme, než se vypaří šťáva. Pak přidáme rýži (necháme ji zesklovatět). Přimícháme koření...
více o Balkánská sarma
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a...
více o Rajská omáčka II.
Maso naklepeme posypeme steakovým kořením a osolíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a vložíme na pánvičku, až je slanina úplně vypečená (tvrdé...
více o Vepřové plátky na rajčatech
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory (pokud jsou...
více o Brokolice na španělský způsob
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, posypeme kari a opečeme na másle z obou stran. Připravíme si směs, banán, šunku, okurky, rajčata, pórek i kápii...
více o Kuřecí plátek a la Gringos
Maso, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme olejem, přidáme ústřicovou omáčku, trochu vegety. Vajíčka rozklepneme do směsi,...
více o Krůtí vejmysl
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale...
více o Cizrna po indicku
Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Rajčata, okurku, papriku a celer omyjeme. Okurku a celer oloupeme. Vše kromě půlky papriky nakrájíme na malé kousky...
více o Studená rajská polévka
Na oleji zpěníme cibuli,přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, protlak nebo kečup, rozsekaný česnek, cukr, sůl, pepř a a uvaříme hustou omáčku....
více o Boloňská Pizza
Brambory oloupeme a syrové nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky. Zapékací mísu vymažeme olejem a klademe vrstvu brambor,...
více o Zapečené filé se zeleninou
Na olivovém oleji 2-3 minuty smažíme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Rajčata spaříme a oloupeme. Půlky avokáda vydlabeme, dužinu nakrájíme na...
více o Zapečené avokádo
Těstoviny uvaříme a necháme na cedníku okapat.
V hrnci od těstovin rozpustíme kousek tuku, nebo stačí tuk z konzervy lančmítu, osmahneme kostičky...
více o Bleskové těstoviny
Ledový salát pokrájíme na hrubo a rozprostřeme na talíř, rajčata, papriku a okurek nakrájíme na středně velké kousky a spolu s kukuřící rozložíme na...
více o Ledový salát s kuřecím masem
Papriky očistíme. Opatrně obřízneme stopku papriky a i s jadřincem ji vyndáme. Papriku zbavíme zbývajících jader. Cibuli nakrájíme na jemno, zlehka...
více o Plněné papriky - Balkán
Papriky odřízneme kousek od stopky, vytáhneme semínka, opláchneme a vložíme do pekáče. Cukety také odřízneme z jedné strany a lžičkou vytáhneme...
více o Plněná zelenina po řecku
Jemně nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji nebo na másle, přidáme nakrájenou cuketu na kostičky a orestujeme, pak hned vyndáme a dáme stranou....
více o Cuketová polévka
Opečeme klasicky osolené a opepřené řízky, vyjmeme a do výpeku dáme osmahnout větší množství cibule na kolečka a nadrobno nakrájený česnek. Když...
více o Minutky se zeleninou
Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Natrháme si kousky alobalu tak, abychom do nich pak kotletu mohli zabalit. Na každý kus alobalu...
více o Kotletky pečené v alobalu
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka a smažíme, až maso zbělá. Přidáme na větší kousky nakrájené žampióny, chvilku...
více o Kuřecí ragú s těstovinami
Celer omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme i včetně listů, přidají na šťavnatosti), přidáme rajčata i papriku nadrobno a olivy i s...
více o Salát z řapíkatého celeru s olivami
Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle ve velkém pekáči. Vykuchané štiky obalíme v mouce potřeme je kerblíkem, česnekem a posypeme natí. Zbytek...
více o Štika na citronu
Do misky nakrájíme salát a rajčata. Na pánvi si osmažíme cibulku, poté přidáme tak 300 g na kostičky nakrájeného kuřecího masa, lepší jsou větší...
více o Salát na kari