Z droždí, části vlažného mléka, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky si připravíme kvásek. Po vykynutí vymícháme s ingrediencemi na těsto a necháme kynout....
více o Hanácké vdolky
Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto.
Vyválejte na velký, tenší plát, nakrájejte na čtverečky, do středu dejte...
více o Velmi levné taštičky
Listové těsto rozválíme na 2 pláty, jeden potřeme povidly a posypeme mákem smíchaným s cukrem a druhý potřeme náplní s ořechů, mletého cukru a trochy...
více o Šnečci z listového těsta
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl, pak...
více o Vláčné koláče
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho přes noc v lednici. Potom rozválíme na pásy asi 5-6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed silnější...
více o Slovácký chlebíček
Vejce vymícháme s cukrem, medem a máslem do pěny, přidáme koření, sodu, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a odložíme nejméně na 12 hodin do chladu. Potom...
více o Medová roláda II.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme prášek do perníku, cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum, kakao a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 pláty,...
více o Perníkový závin
Z polohrubé mouky, tvarohu a změklého másla uděláme těsto, necháme ho chvíli odpočinout. Poté na pomoučněném vále vyválíme placku asi 4 mm silnou a...
více o Rohlíčky ke každé příležitosti
Z tvarohu, mouky, hery a špetky soli uděláme těsto.
Potom si těsto rozdělíme menší bochánky, které pak rozválíme na pomoučněném vále.
Těsto rozdělíme...
více o Tvarohové šátečky III.
Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny...
více o LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ
Z mléka cukru a kvasnic uděláme kvásek, který dáme do 1/2 kg mouky a zpracujeme v těsto. Předtím si připravíme náplně. Z těsta hned kávovou lžící na...
více o Nekynuté koláčky
Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu...
více o Perník II.
Všechny přísady smícháme a pečeme ve vymazaném a vysypaném pekáči. Ještě horké polijeme polevou. Polevu připravíme z rozpuštěného másla, do kterého...
více o Povidlová rychlovka
Pudinky uvaříme v mléku podle návodu. Přidáme cukr (krystal) podle chuti. Jablka nastrouháme, pokapeme citrónem, posypeme skořicí (nebo skořicovým...
více o Pudink s povidly
Z uvedených surovin zpracujeme dvě těsta:
1.těsto: 500 g umletého sádla smícháme s 500 g hladké mouky a vypracujeme hladký bochánek, který vyválíme na...
více o Sádlové taštičky
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned ho rozdělíme na kousky, ze...
více o Bramborové lokše s povidlím
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky...
více o Kapr na černo
Ohřejeme mléko s cukrem a vlažné vlijeme do mouky s droždím. Do vytvořeného kvásku vlijeme rozehřátou a mírně zchladlou heru, přidáme vejce a...
více o Plněné rohlíčky
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 6...
více o Rýžové lívanečky
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou...
více o Buchty s povidly