V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr. Těsto vlijte na plech vyložený...
více o Zeleninová roláda
Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek....
více o Špagety alla puttanesca
Na oleji osmažíme papriky, mrkev, cibuli a zalejeme vývarem. Povaříme do měkka.(Necháme vývar vyvařit, aby směs zhoustla). Přidáme kečup, koření, sůl...
více o Papriková směs k těstovinám
Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do...
více o Italský rýžový koláč - slaný
Ve středním kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibulku, papriku, rajčata, česnek a cuketu a opékejte za stálého míchání 5 minut. Už dále nevařte, ale...
více o Jimův kořeněný kuskus
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a...
více o Zapečený lilek 3
Brokolici uvaříme v dobře osolené vodě. Vejce rozšleháme s octem a do směsi zašleháme 1 PL vývaru z brokolice. Brokolici scedíme a vložíme do nahřáté...
více o Brokolice z Quercy
Společně orestujeme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu. Připravíme si těstíčko (hustota jako na palačinky) z hrubé mouky, vajec a mléka. Do...
více o Špekové knedlíky v alobalu
Do hrnce s vodou (množství vody přiměřené, budeme potřebovat jen malé množství) vložíme mrkev, celer, petrželovou nať, cibuli, osolíme a přivedeme k...
více o Prosté těstoviny s hráškem
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky a povaříme ve vývaru z bujonu. Po uvaření vyjmeme a rozmělníme. Salát nasekáme. Tvaroh trochu zředíme vývarem...
více o Kuřecí pomazánka
Uvaříme špagety. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi na oleji vyškvaříme. Přidáme špagety a promícháme. Vypneme sporák a hned přidáme žloutky,...
více o Špagety Carbonara III.
Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K...
více o Gnocchi s tuňákem
Housky pokrájíme, namočíme do mléka, vymačkáme a smícháme s jemně pokrájenou cibulí, česnekem, vejci a mletým masem. Osolíme, opepříme, ochutíme...
více o Sekaná pečeně s ovčím sýrem
Tykve oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky a s kostkami tykve opečeme na horkém tuku. Přidáme nakrájená...
více o Tykev s paprikou a rajčaty
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit s kmínem do osolené vody (cca 1,5 litru) doměkka. Houby pokrájíme a podusíme na másle s petrželkou, pak dáme...
více o Houbová polévka se zakysanou smetanou
Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme,...
více o Falešná rybí polévka
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso...
více o Pečený paprikáš
Před přípravou si uvaříme plátky uzeného jazyka. Na talíř vkusně upravíme nakrájený, vypraný hlávkový salát, doplníme plátky anglické slaniny, plátky...
více o Pestrý labužnický talířek
Očištěné a nakrájené houby osmahleme na másle a oleji, zaprášíme moukou a zalijeme vařící vodou z konvice. Přidáme nadrobno nakrájené brambory,...
více o Rychlá houbová bramboračka
Bylinky posekáme nadrobno a přidáme je spolu s máslem do uvařených a ještě horkých nudlí. Vše důkladně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a ihned...
více o Bylinkové nudle
Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den je v čerstvé vodě dáme vařit (nesolíme). Kroupy nasypeme do hrnce se studenou vodou,...
více o Šarišská polévka s kroupami
V mixéru rozdrtíme 15 dkg arašídů - najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, žervé, solí, mletou paprikou, worcestrovou omáčkou a tabascem. Chilli...
více o Ohnivé kuličky na ledovém salátu
Brambory umyjeme, dáme na plech, upečeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na drobno a...
více o Plněné pečené brambory II.
Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme,...
více o Celerová polévka V
Cibuli, ořez z kapra a vnitřnosti vařte ve slané vodě. Po uvaření sceďte, maso oberte a nakrájejte na drobno spolu s vnitřnostmi. Kořenovou zeleninu...
více o Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem
Nastrouhejte brambory obdobně jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory společně s dalšími ingrediencemi promíchejte s Kapřím v poměru 1:1,...
více o Bramborák z kapřího masa
Brokolici omyjeme, odkrojíme košťál a napaříme v hrnci do měkka. Na trošce másla na pánvi zpěníme do zlatova cibulku společně se slaninou (nakrájenou...
více o Sýrová omáčka se slaninou a brokolicí
Mám již koupené šneky uvařené v bujónu (48 ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. K...
více o Vánoční šneci
Brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je prolisujeme na kašovitou směs. V míse brambory rozmícháme s lžící olivového...
více o Bramborový koláč
Lilek i se slupkou nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Osolíme je a necháme opotit 20 minut. Pak je vymačkáme (lilek obsahuje hodně malinkých...
více o Lilek po česku
Příprava je jednoduchá, sýr nastrouháme na struhadle, šunku najemno pokrájíme, vše smícháme, přidáme koření, smetanu a petrželku.
Hotové a promíchané...
více o Vaječná omeleta s houbami
Do půlitru vody dáme 2 kávové lžičky vegety, necháme vařit a vypneme. Do vody nasypeme 500 g ovesných vloček a necháme to vychladnout. Vznikne hmota...
více o Fašírky z ovesných vloček
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na...
více o Bramborák s cuketou
Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme do misky. Osolíme, potřeme olejem a polijeme našlehaným jogurtem se špetkou soli, prolisovaným česnekem a...
více o Jogurtový salát z paprik
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj...
více o Ďábelský Pangasius
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme na pánev, poté, co pustí tuk, přidáme jednu na jemno nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme na drobno...
více o Zapékaná mísa na způsob šunkafleků
Nejprve vymažeme plech a troubu nastavíme na 180°C. Potom odkrojíme vršky rajčat a vydlabeme vnitřek. Pak rajčata osolíme a opepříme. Vydlabaná...
více o Pečená rajčata s překvapením
Na pánvi si orestujeme cibuli se slaninou, které jsme nadrobno nakrájeli. Přidáme očištěná kuřátka(žampióny), okořeníme a po krátkém restovaní přidáme...
více o Těstoviny s holandskou omáčkou
Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme změklé máslo a ořechy, petržel a droždí. Uprostřed přísad uděláme důlek a nalijeme do něho vodu. Těsto zpracujeme...
více o Ořechový chléb III.
Filety opláchneme, osolíme, okořeníme, posypeme paprikou a necháme krátce odležet. na másle osmažíme cibuli a česnek do sklovita, vložíme filety a...
více o Pangasius zapečený se sýrem
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na tuku. Pak přidáme nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, pórek na kostky a...
více o Hovězí maso na zelenině II.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se hrudky, něco jako strouhání)....
více o Rychlá krupicová polévka
Nastrouhat a zalít nálevem. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, míchat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut....
více o Cuketová čalamáda s koprem
Na trošc oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, předem namočenou čočku, gulášovou příchuť (podle vlastní chuti), zalijeme vodou a...
více o Čočková polévka s párkem
Na polovině oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou brokolici a papriku, rajský protlak a...
více o Brokolicová pomazánka II.
Menší brambory umyjeme a i se slupkou nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na silnější plátky.
Na špejle napichujeme...
více o Bramborové ražniči III.
Jogurtovo-rokfortový dip: cibulku očistíme a nadrobno pokrájame. Potom ji rozmixujeme s rokforem nebo nivou, citronovou šťávou a bílým jogurtem....
více o Jogurtové dipy
Na pánvi osmahneme okořeněné rybí filé. Zvlášť opražíme na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Necháme...
více o Rybí taštičky II.