Housky pokrájíme, namočíme do mléka, vymačkáme a smícháme s jemně pokrájenou cibulí, česnekem, vejci a mletým masem. Osolíme, opepříme, ochutíme sladkou paprikou. Na fólii vyválíme ze směsi obdélníkový plát.
2
Pokrájený sýr smícháme s petrželkou, olivami, jemně pokrájenou paprikou, osolíme (nemusíme), opepříme, zamícháme a vložíme doprostřed masa a zabalíme do šišky pomocí fólie.
3
Šišku přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut. Během pečení podléváme vínem s troškou vody, ke konci pečení výpek zjemníme smetanou.
4
Podáváme pokrájené na plátky na talířích se smetanovou omáčkou. Dobré s bramborovou přílohou i s dušenou mrkví.
5
* Pokud máme obavy z prasknutí sekané, můžeme místo fólie použít alobal, ve kterém prvních 20 minut sekanou předpečeme, pak sundáme a dopečeme podle postupu.