Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule...
více o maso
Misku vymažeme olejem a naskládáme do ní oloupané plátky lilku, cibule, rajčata, papriky a zakápneme olejem.
Zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme asi...
více o Bulharský zeleninový nákyp
Maso nakrájíme na úzké proužky, 2 stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno. V míse promícháme maso, sekaný česnek, koření, sůl a několik lžic oleje....
více o Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance ...
více o Pečené obložené řízky
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným...
více o Vepřové v pekáčku
Cibuli oloupeme a nakrajíme. Papriku omyjeme, rozčtvrtíme a odpeckujeme. Nakrajíme na 1cm nudličky.
Na pánvi rozpálíme olej a na středním ohni...
více o Paprikovo-olivová omáčka na špagety
Uděláme těsto na pizzu dle návodu na krabici a necháme vykynout.
Mezitím nakrájíme maso, nastrouháme sýr, nakrájíme rajčata a papriku. Pak vykynuté...
více o Pizza s kuřecím masem
Listové těsto rozválíme na placku a krájíme čtverce 9x9 cm.
Nakrájíme šunku, pórek, papriku a nastrouháme sýr. Směs osolíme, popřípadě zamícháme s...
více o Šátečky z listového těsta II.
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v přisolené vodě téměř do měkka. Přidáme drobně nakrájenou zeleninu, rozetřený česnek, na másle zpěněné sekané...
více o Zeleninová polévka III.
Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak,...
více o Mexický fazolový hrnec
Podle požadovaného množství si připravíme tvaroh (na 2 os. cca 120 g), salám nakrájíme na malé kousíčky, přidáme vejce a koření. Na správnou...
více o Tvarohové řízečky
Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme...
více o Smetanový guláš
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,...
více o Dančí guláš
Fazolky omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme okapat. Papriky nakrájíme na kostičky, cuketu na hranolky. Opereme salát, listy...
více o Paprikový salát se slaninou a fazolkami
Očištěnou papriku rozpůlíme a dáme propéct do vyhřáté trouby. Potom lehce sloupneme slupku a lusk pokrájíme. Na 2 lžících másla orestujeme na kousky...
více o Šunkový sendvič s houbami a polníčkem
Pažitku nakrájíme a smícháme s jogurtem a majonézou. Dochutíme solí a cayenským pepřem. Rajčatovou omáčku smícháme s olivovým olejem a nalijeme do...
více o Paprikový salát s cibulí
Fazolky uvaříme ve slané vodě. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na nudličky. Na oleji podusíme česnek nakrájený na plátky, přidáme...
více o Vegetariánské nudle
Brambory důkladně očistíme kartáčkem a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout, opatrně je nařízneme, potřemem máslem a zabalíme do...
více o Vznešené brambory
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, které zalijeme 1,5 dl vlažné vody. Jakmile droždí nakyne, vymícháme těsto, které necháme...
více o Sýrový koláč se zeleninou
Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
Poté rybu obalíme v mouce a opečeme dozlatova na oleji.
Ryby...
více o Kreolská rybička
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v...
více o Pikantní hrášek s hovězím masem
½ kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice, asi tak do poloviny a zalijeme horkým lákem a dorovnáme...
více o Rychlí utopenci II.
Na troše oleje a másla orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev a papriku, na růžičky rozebraný květák a brokolici,...
více o Rybí pánev
Mám docela rád špízy z jakého koliv masa. Ale nebaví mě všechno napichovat na jehly.
Tak jsem udělal fintu. Všechno, tedy salám nebo maso, papriku,...
více o Špízy zapečené
Do pekáče připravíme jednu papriku na proužky, 2 lžíce sterilovaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu...
více o Králík , zelí, - pečený
Papriky dobře omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle.
Mleté maso...
více o Papriky plněné mletým masem
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a...
více o Debrecínská fazolová polévka
Listy všech bylin vypereme, natrháme a smícháme s nasekanou pažitkou, petrželkou a posypeme květy měsíčků. Smícháme prášek hořčice s medem do hladké...
více o Bylinkový salát
Maso, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostky, brambory na plátky, česnek prolisujeme. Vše promícháme v míse, okořeníme, zakapeme worchestrovou omáčkou...
více o Masové balíčky
Listové těsto rozválíme, dáme do pekáče, který jsme před tím vypláchli studenou vodou. Těsto potřeme hořčicí, posypeme polovinou sýra, na sýr klademe...
více o Mejdanové občerstvení
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme a pokrajíme na nudličky nebo plátky. Vše dáme orestovat na olej. Pozor musíme hlídat aby nám...
více o Turecký salát
Maso nakrájíme na kousíčky a z prudka osmahneme na pánvi pokapeme sojovou omáčkou a smažíme do zlatova. Potom nakrájený porek a papriku (vše na...
více o Kuřecí směs II.
Maso smícháme s vejci, strouhankou, nasekanými rozinkami, nastrouhaným zázvorem, cayenský pepř přidáme, sůl a důkladně propracujeme. Tvarujeme menší...
více o Karbanátky s rajčaty a kapary
Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Čertova pomazánka
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, fazolové lusky necháme okapat. Vše v míse smícháme, osolíme, opepříme a...
více o Bulharský zelný salát
POSTUP
Maso se nakrájí na nudličky a smíchá se solí, kari, čili, vajíčkem, utřeným česnekem, trochou solamylu. Směs dáme na rozpálený olej a přidáme...
více o Čína dle Bobinky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou kari a špetkou papriky.
V pánvi rozpálíme tuk a maso po obou stranách osmahneme asi 5 minut.
Do...
více o Zapékané kotlety II.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo.
Na zbylém tuku rozškvaříme na...
více o Vepřové kotlety na zelí
Maso umeleme se žemlí, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme drobně nakrájenou cibuli.
Vše promícháme a utvoříme válečky, které pečeme zvolna na sádle,...
více o Čevapčiči s cibulkou
Rajčata a okurky nakrájíme na kousky, papriky na nudličky a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme nasekaný kopr, osolíme, zahustíme jíškou z másla a...
více o Rumunská polévka
Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina...
více o Cikánská polévka
Staženého lososa a platýse nakrájíme na kostičky. Připravíme krevety a maso z mušlí. Papriku, cibuli, pórek a žampiony nakrájíme na menší kousky....
více o Gratinované dary moře
Vařenou bramboru jemně nastrouháme a smícháme s kyškou a krájenou petrželkou, osolíme, přilijeme ocet, olej a necháme vychladit.
Omyjeme a nakrájíme...
více o Zeleninová mísa s kyškou
Papriky opláchneme, rozpůlíme, semena a semeník odstraníme. Nakrájíme na kostky nebo nudličky, vložíme do salátové mísy a promícháme s olejem....
více o Řecký salát
Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev, celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce...
více o Králík na zelenině
Maso nakrájime na kostky. V katrole na sádle osmahneme pokrajenou cibuli,přidáme papriku, kmin, majoranku, utřený česnek se soli a ocet.
Vložime...
více o Zabijačka - guláš
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět kostičky cibule, přidáme čtvrtky rajčat a otrhané listy kerblíku. Zalijeme vývarem a asi 20 minut povaříme....
více o Pikantní rajská polévka
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na ní plátky masa. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Přidáme drobně nasekanou cibuli, nakrájená rajčata a...
více o Řecký biftek s rýží