Nejdříve jsem z receptu měla obavy, trošku mi připadal jako když pejsek s kočičkou pekli dort, ale výsledek mě příjemně překvapil... :-)
Výborné. A to jsem nedávala slaninu (nemusím) a červené víno (nebylo). Olizovali jsme se až za ušima. Díky, hodnotím za 1!
vyzkoušeli jsme z krkovice,příloha vařené brambory,skvělá 1 za dobrý nedělní oběd.
Dělal jsem z kýty, masíčko výborné, šťavnaté, mňam:o)
Bylo to výborné, jednoduché a rychlé jídlo.
Maso i zelenina pustily vždy dost vody a dlouho trvalo, než se alespoň trochu vypekla. To už byla ale zelenina na kaši. Tak jsem trochu inovovala: maso jsem nejprve lehce osmahla (lze i na sucho), pak teprve okořenila, zalila výpekem s trochou vody, trochou vína a hned pekla. Zelenina zůstala celá, maso bylo měkoučké a zůstalo jen nepříliš velké množství zahoustlé šťávičky.
Moc dobroučké, také dávám mražené lečo
Moc nám chutnalo. trochu jsem si recept přizpůsobila našim chutím, ale bylo to vážně výborné. Dali jsme si k tomu amrické brambory a teď odpočíváme u kávičky.
Použila som tiež sterilizované lečo, lebo som doma nemala čerstvú papriku. Mäso je vynikajúce, hodnotím 1.
Dneska jsem dělala. Výýýborné. Všichni si pomlaskávali. Hodnotím za 1.
Já jsem naspod pekáčku naskládala brambory nakrájené na kolečka,maso posypala mraž.zeleninovou směsí"Lečo" a bylo to móóc dobroučké..o)
Neodolala jsem a vyzkoušela , chut´ vynikající dávám za 1.
Doma hodnoceno hóóódně kladně! :-D Móóć jsme si pochutnali!!! :-p
Dnes jsme měli k obědu, bylo to dobré, ale po přečtění všech komentářů jsem očekávala, že to bude lepší.
Dělala jsem včera ( bez naložení - měli jsme hlad ) a opravdu to bylo moc dobré. Jenom jsem taťkovi musela otevřít lepší víno, nic obyč jsme neměli, ale když to ochutnal, tak se nezlobil. Dávám 1*.
Pro Michaela - teď jsem to dělala a mám to ještě v oku. Dělala jsem ze 6 velkých krůtích řízků, mezi to zeleninu atd. Dala jsem do menšího pekáčku z varného skla a měla jsem na sobě 3 vrstvy masa a mezi tím to ostatní. Nejprve jsem to zalila tak, že to víno bylo asi 1 cm nad maso a to bylo moc. Během pečení jsem odlila a jak jsem psala v předchozím komentáři to už byla šťávička hlavně na úplném konci pečení krásně nahnědláí s rozpečenou zeleninou a dobrá. Doporučuji tedy zalévat jestě míň než je poslední vrstva masa tak do 3/4 výšky ingrediencí v pekáči. Nejprve jsem pekla pod pokličkou a pak bez poklice. Ještě jsem mezi maso a zeleninu přidala plátky debrecínky. celkem jsem pekla asi hodinu a 10 minut při 220°.
Prosím o radu,kolik se dává vína popř.piva.Mají být vrstvy zalité?Děkuji
Dělala jsem z krůtích řízků, krásně se to upeklo, šťáva tedy víno se vypeklo a udělalo se zeleninou dobrý sos. Podávala jsem k tomu restované brambory. Nejprve jsem dala vína asi moc, tak jsem ho během pečení odlila a pak už to bylo výborné
Nechala jsem se nalákat komentáři a udělala k obědu, dala jsem také mražené řajčata a papriky, moc, moc dobré
Nemám k tomu co dodat,protože jsem neměla čerstvé suroviny(rajčata,papriky)použila jsem naložené(domácí lečo).Výsledek byl vynikající,hodnotím za 1,jako ostatně vše od pí Vencové.
Zkusil jsem a lahoda!!! Musím dát za 1 :-)
Včera jsem to uklohnila , bylo to úžasné !! Bála jsem se kombinace rajčata - víno. Ale je to super.Jen tak s bílým pečivem to nemá chybu!!
Tak tohle jdu zkusit a pak ohodnotímNa první pokuk to vypadá víc než dobře:-)
Pro Evu: záleží na tom co se dá za maso, zda vepřová krkovice nebo kuřecí či krůtí - vepřové se peče tak kolem 3/4 hodiny, kuřecí, krůtí řízky a vepř. kýta dobu kratší. Je to fakt velmi individuální při pečení vyzkoušejte, jak je maso měkké. Teplota trouby 200 °C ke konci může být i trochu více
jak dlouho se to pece?
Místo vínem jsem zalila černým pivem a je to opravdu výborné
Díky za recept, rychlé, dobré
Nejdřív jsem se tohoto receptu bála, ale pak jsem dělala na narozeniny a všem chutnalo
Velmi dobré a druhý den po ohřátí ještě lepší.
Alina má pravdu
Pro Zoru- nezalévejte tak aby bylo ponořené, to ne já dávám tak něco více než 3 dl na střední pekáč, je to velmi šťsvnaté a dá to dobráý sos, oni pustí šťávu i rajčata atd...
p.VencovejChcela by som sa spýtať, či toho červeného vínatreba úplne zaliať po povrch alebo len podliať.
Mila kucharko-online, mate dobry napad dat si filtr na pani Vencovou, ale takovou kucharku nemuzu darovat babicce:-)
Oli, peču při 200 °stupních v elektrické troubě na horní i dolní pečení
prosim, jak dlouho a na kolik stupnu se to pece??diky
To samé ale pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dále viz postup.Místo vína zalijeme před koncem šlehačkou a posypeme strouhaným sýrem.
Paní Vencová nám poslala úctihodných 154 receptů. V rozšířeném vyhledávání v menu vyberte autora Vlasta Vencová, dejte "Vyhledat" a máte kuchařku paní Vencové ;)
Alino, ja myslim, ze p. Vencova tu napsala uz spoustu receptu, ja je ani nestiham delat a to jsem na MD:-)Jeden lepsi nez druhy........
Máte pravdu Renato, měla by p. Vencová o vydání kuchařky uvažovat, protože její recepty dělám pravidelně a naší rodině chutnají. Jestlí má pí V. ještě nějaké další ať se s námi podělí!!!
vyborne!!!! Pani Vencova vase recepty zboznuju, nechtela byste vydat kucharku?
Moc nám chutnalo
Vyborne, velmi stavnate, moze sa podavat aj so zapekanymi zemiakmi.
Výborné