Kuřecí prsa osmažíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli, papriky, lilek a rajčatovou pastu. Osmažíme asi tak 2 minuty, přidáme cuketu a...
více o Ratatouille II.
Vršek cibule odkrojíme a vydlabeme vnitřek, takže nám vznikne jakási kapsa.
Na pánvi rozpálíme olej a usmažíme cibulku spolu se slaninou a žampiony....
více o Plněná cibule II.
Rozehřejeme si troubu na 220 °C.
Krevety spolu s pepřem, solí a octem rozmixujeme v mixéru.
Na pánvi rozpálíme olej a chléb z obou stran osmažíme....
více o Krevetové toustíky
Olivový olej, citronovou šťávu a chilli omáčku smícháme v dresing.
Nakrájíme si 4 cibule, papriku a rajče a smícháme s cizrnou. Promícháme s dresingem...
více o Vepřové kotlety s cizrnou
Toustový chleba nakrájíme na kostičky a opečeme ho na pánvičce s prolisovaným česnekem, osolíme a posypeme oregánem.
Salát natrháme na malé kousky,...
více o Salát z Říma s vinnou zálivkou
Hlávkový salát omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Přidáme rucolu, na jemno na okurkovém struhadle nastrouhané syrové žampióny, nasekané mandle, na...
více o Italský salát s rucolou
Kuře omyjeme a lehce osolíme. Jablka, cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na středně velké kousky, česnek necháme v celku. Vše poklademe do většího...
více o Podzimní kuře
Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka...
více o Křupané těstoviny
Filety necháme polorozmrznout, brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, kterými vyložíme pekáč. Zalijeme vínem a trochou vody. Brambory...
více o Pečené rybí filety na bramborách
Připravíme si směs z kopru nebo petrželky, česneku, olivového oleje a soli. Na hluboký pekáč poklademe kolečka citrónu, na ně plátky rybích filet,...
více o Lahodná rybka na citrónech a bylinkách
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené...
více o Hummus
Kostky nakrájeného melounu smícháme s feta sýrem, též na kostky nakrájeným, rajčátky, čekankou, bylinkami a olivami. Řádně promícháme a servírujeme do...
více o Melounové osvěžení
V míse smícháme všechny suroviny, těsto nalijeme do máslem vytřeného a hrubou moukou vysypaného pekáče a dáme péci.
Zda je perník upečený nejlépe...
více o Perník pro zdraví
Všechny suroviny na těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na oleji zpěníme...
více o Závin po italsku
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není...
více o Zimní musaka
Rozehřejeme troubu na 200 °C. Cibuli, cuketu a papriky nakrájíme na větší kusy a spolu s olejem dáme do pekáče. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20...
více o Pečené zeleninové lívance
Všechny ingredience na pomazánku nahrubo rozmixovat, bylinky a džus nemixujeme, jen přimícháme do hrubé pasty. Chleba nakrájíme na 1 cm plátky, dáme v...
více o Bylinkové olivové krostini
Všechny ingredience smícháme, zakryjeme a marinujeme nejlépe přes noc (nejméně 3 hodiny).
Pak vyjmeme jenom kuřecí kousky a pečeme na mřížce do měkka ...
více o Kuřecí stehýnka s hořčicí a rozmarýnem
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme, nebo roztlučeme, olivového oleje přidáme takové množství, které tomu dá kašovitou konzistenci.
Je to...
více o Rozdrcená kořeněná cizrna
Cibuli na oleji zesklovatíme, přidáme maso na nudličky a orestujeme. Pak přidáme rozmrazený špenát osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Ke konci dušení...
více o Těstoviny s masem a špenátem
Část oleje smícháme s drcenou bazalkou a posekanou celerovou natí, směsí potřeme plátek masa a necháme alespoň hodinu odležet. Žampióny oloupeme a...
více o Krůtí steak se žampionovým přelivem
Dáme vařit těstoviny a mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo s olejem, přidáme drcený česnek, sůl, trošku bazalky a pórek nakrájený na půlkolečka....
více o Pórkové těstoviny
Rajčata, okurku, papriku a nivu nakrájíme na kostičky, olivy a pórek na kolečka. Přidáme olivový olej, citrónovou šťávu, worchestr, oregáno, bazalku,...
více o Řecký salát a la ENKI
Na 8 kovových jehel nebo dřevěných špejlí předem na hodinu namočených ve vodě střídavě napichujeme maso, játra a rajčátka se šalvějí. Posypeme...
více o Italský špíz
Kýtu pečlivě očistíme od tučných částí. Slaninu si nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme takto připravenou...
více o Skopové na víně s rozmarýnem
Celé papriky opečeme na grilu ze všech stran, až slupka zčerná. Ještě horké je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout. Pak slupku...
více o Grilované papriky s česnekem
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme...
více o Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Na polovině oleje osmažíme lilky nakrájené na 6 cm hranolky, asi 5 minut do měkka (bude to na dvakrát). Dáme stranou.
Na zbylém oleji osmažíme česnek,...
více o Italský předkrm z lilku
Ustřihneme větší kus alobalu (doporučuji 2 vrstvy jinak se obvykle protrhne), pomažeme olivovým olejem. Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabé...
více o Mňamka v alobalu
Všechnu zeleninu omyjeme (papriky vykrájíme) a nakrájíme na větší kousky cca 5-10 cm, rozložíme na plech, okořeníme (sůl, pepř, oregáno, grilovací...
více o Mediterranean - grilované papriky s rybou
Kysané zelí zbavte přebytečné vody, přidejte nakrajenou cibulku, lžíci cukru a dvě lžíce olivového oleje. Vše pořádně zamíchejte.
Nejlépe chutná s...
více o Jednoduchý salát z kysaného zelí
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku, měly by změknout. Přidejte kukuřici a...
více o Mexická polévka v bochníku chleba
Brambory nakrájíme na kolečka. Česnek rozmačkáme a přidáme do oleje s kořením, zamícháme.
Brambory poklademe na plech a polejeme je ochuceným olejem....
více o Opékané pikantní bramborové plátky
Hořčici smícháme s majoránkou, směsí potřeme porce králíka a necháme 24 hodin uležet. Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo a olivový olej, vložíme...
více o Králík s hořčicí a majoránkou
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vystydnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dáme na plech. Vezmeme si šťouchadlo na bramborovou...
více o Rozšlápnuté brambory
Brambory nakrájíme na kousky, přidáme nakrájená rajčata, okurky (na kolečka), cibuli (na půlkruhy). Do hrnečku nalejeme olej a smícháme s vegetou....
více o Chorvatský bramborový salát - RAB
Prvních 13 ingrediencí smíchat (nepřemíchat) plech vyložit pečícím papírem na něj rozprostřít masovou směs na sílu asi 1 1/2 cm, na to položit další...
více o Roláda z mletého masa II.
Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme 5-8 minut v osolené vodě (nebo v páře) a pak přelijeme studenou vodou. Vejce uvaříme na hniličku (5-8 min)...
více o Brokolicový salát se šunkou a vejci
Na větší talíř nakrájíme na tenčí plátky mozzarellu, na ní přidáme nakrájená rajčata. Toto polejem olivovým olejem a lehce pokapeme balzamikovým octem...
více o Caprese
Maso nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, maso, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, brambory, papriku, rajčata....
více o Masové ragů na starořecký způsob
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a najemno posekáme. Papriky nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje. Cibuli, česnek,...
více o Mozarellové balíčky ve slanině
Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme...
více o Králík na jalovci s bramboráčky
Smetanu, sůl, pepř zahřejeme v hrnci na mírném ohni, přidáme žloutek a hořčici a metličkou vyšleháme. Přisypeme sýr a za stálého míchání vaříme 5 min....
více o Makarony s horčičnou omáčkou
Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor,...
více o Kuřecí tažín
Na pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s drceným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne "syčet".
Snížíme teplotu a vaříme, dokud česnek není zlatý....
více o Rychlé krevety
Kuře naporcujeme a zprudka osmažíme. Maso vyndáme a na tom samém oleji osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme bylinky - petržel, tymián, bobkový list a...
více o Kuře Baskické
V osolené vodě a oleji uvaříme špagety. V pánvi ohřejeme lžíci másla a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, povaříme a dáme vychladnout.
V míse...
více o Špagety Frittata
Sýr nakrájíme na malé kostičky asi 6x6 mm, mražený hrášek spaříme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli rozřízneme nejprve na čtvrtiny a ty potom...
více o Sýrový salát s hráškem