Den předem nakrouhejte zelí na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Zakryjte fólií a uložte do ledničky.
Ve slané vodě uvařte květák, musí zůstat...
více o Pikantní květákový salát
Rajčata a jarní cibulku umyjte a nakrájejte na kousky. Nasekejte koriandr a promíchejte vše spolu s dresinkem a fazolemi mungo.
Dresing: smíchejte...
více o Zeleninový salát s klíčky
Brokolici nakrájet na růžičky, cizrnu opláchnout od nálevu, česnek nasekat na jemno, fazolové lusky nakrájet na kousky.
V hluboké pánvi rozehřát...
více o Brokolice s křupavou cizrnou
Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujte doměkka na kostičky nakrájenou dýni a jemně nasekanou cibulku, asi 15 minut. Poté vmíchejte sádlo,...
více o Pomazánka z husího sádla a dýně
Všechny ingredience očistíme a pokrajíme. Dáme do větší mísy, vše osolíme, opepříme, přidáme tymián a olivový olej. Dobře promícháme a předáme do...
více o Pečená vepřová plec s bramborem
Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z...
více o Ryba se špenátem a máslem
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky...
více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
ŽEMLE: Do misky si nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajíčka, olej a soľ a premiešame.
Do cesta pridáme múku a znova premiešame....
více o Domáci hamburger
Cukety nastrouhejte a nechte pustit vodu. Přidejte vejce, mouku, polentu a umíchejte řidší těsto. Osolte ho a opepřete. Na rozehřátém oleji lžící...
více o Cuketové placky
Květák rozeberte na růžičky, dejte do pekáče, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Dejte péct do trouby předehřáté na...
více o Polévka z pečeného květáku
Puky čekanky opláchněte a odkrojte jim konce. Část rozeberte na jednotlivé listy, část pokrájejte na tenká kolečka. Sýr nalámejte na malé kousky,...
více o Čekankový salát se sýrem a ořechy
Maso očistěte, pokrájejte na kostky o velikosti sousta, osolte a opepřete. Cibuli nesekejte na jemno a restujte na 100 gramů másla do tmavě zlatavé...
více o Kančí guláš s bramborami
Kuře omyjte, osušte, potřete olejem, osolte a opepřete (zvenčí a uvnitř). Do břišní dutiny vložte pár snítek tymiánu a rozmarýnu. Vložte na 40 minut...
více o Pečené kuře s čočkou beluga
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi...
více o Pečený květák s kari
Řepu důkladně vydrhněte, loupáním se nezdržujte. Bulvy pokrájejte na měsíčky a dejte na plech. Přidejte neoloupané stroužky česneku, vše důkladně...
více o Pečená řepa s česnekem a fetou
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vmíchejte kari a ještě 1 minutu...
více o Dýňový krém s kari
Všetku cibuľu si nakrájame na polcentimetrové kolieska a len polovicu z nej vložíme do rozpálenej masti.
Cibuľu pravidelne miešame, aby sa nám...
více o Francúzska cibuľová polievka
Maso ochuťte solí, pepřem, kmínem a chilli. Potřete olejem a uložte do vzduchotěsné krabičky alespoň na 2 hodiny do ledničky.
Na pánvi rozehřejte olej...
více o Losos se smetanou a kaviárem
Mušle očistěte, mango oloupejte, obojí nakrájejte na kousky. Šalotku nasekejte najemno stejně jako většinu kopru (4 kousky nechte na ozdobu). Vše...
více o Tataráčky z mušlí a manga
Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy.
Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak...
více o Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Krevety smíchejte s olivovým olejem, šťávou z jedné limetky a citronu, přidejte podle chuti sůl, pepř a koriandr. Vše důkladně promíchejte a nechte...
více o Krevety na citronové trávě
Nakrájený sýr, cukety a jarní cibulky nakrájejte na větší kusy.
Střídavě s celými rajčaty je napíchejte na špízové jehly. Aby sýr nespadl, vložte ho...
více o Špíz vegetarián
Šalotky orestujte na rozehřátém oleji, přidejte na menší kostičky nakrájenou slaninu, zprudka orestujte.
Přisypte rajčata s chilli papričkami a 5...
více o Červené špagety
Z cibulek odkrojte zelenou nať. Bílé části nasekejte najemno a krátce orestujte na oleji.
Přidejte cuketu s avokádem, 3 minuty orestujte a ve směsi...
více o Zelené tagliatelle
Šalotky nechte zesklovatět na oleji.
Kuřecí prsa osolte, opepřete a nakrájejte na menší kousky. Maso vsypte k šalotkám a orestujte dozlatova. Poté...
více o Žluté cavatappi
Salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku oloupeme je celé...
více o Carpaccio z okurek
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o...
více o Carpaccio z rajčat
V míse smícháme rajský protlak, med, olivový olej a citronovou šťávu. Do marinády naložíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Do...
více o Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Steak na malinádujem a necháme 3 hodiny malinádovat.
Připravíme si gril a rozpálíme ho.
Připravíme si brambory ve šlupce do alobalové misky a dáme na...
více o Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
V kastrolu rozehřejte olej a 2 minuty poduste rozpůlené cibulky a na plátky nakrájený česnek.
Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty...
více o Nakládané karotky
Sýr nakrájejte na kostičky, česnek na čtvrtky.
Do každé sklenice dejte vrstvu sýra, ochuťte chilli vločkami a pepřem, dejte kousek česneku. Zopakujte...
více o Naložený kořeněný ovčí sýr
Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem,
rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech...
více o Kuře v solné krustě
Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Cukety prokrojte a vydlabejte z nich semínka. Naškrábejte je škrabkou na zeleninu julienne nebo nakrájejte na...
více o Špagety s cuketou a olivami
Do kůže udělejte zářezy a vložte na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, potřete medem a olejem, poklaďte tymiánem. Zakryjte a přes noc...
více o Krůtí stehno s okurkami
Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou...
více o Jehněčí na mangoldu s citronem
Šalvěj a kopr velmi jemně nasekejte. Vychlazenou okurku nastrouhejte, trochu vymačkejte (ale ne moc).
Promíchejte s jogurtem a podle chuti s...
více o Bylinkové tzatziki
Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Z fenyklu odřízněte jemnou nať. Bulvy zbavte dvou listů, nakrájejte je na...
více o Fenyklová polévka
Fetu zalijte olejem a octem, vložte snítku tymiánu a nové koření. Uzavřete a dejte odležet do chladu.
Fazole slijte. Přidejte na kousky nakrájenou...
více o Fazolový salát
Troubu zahřejte na 170 °C. Filo těsto nakrájejte na čtverce (asi 8 x 8 cm). Po 3 je skládejte šikmo na sebe a středy potírejte olejem. Formičky na...
více o Košíčky s ovocem a jogurtem
Rajčata spařte a oloupejte, okurku oloupejte a nakrájejte, kapii zbavte semen.
Chléb namočte do vody. Vše vložte do mixéru s česnekem, 1 lžičky soli a...
více o Zlaté gazpacho
Rajčata spařte a oloupejte, okurku také oloupejte, avokádo zbavte pecky a slupky, chléb namočte do vody.
Rozmixujte s nakrájenou šalotkou, koriandrem,...
více o Gazpacho s avokádem
Jako první si v pánvi dozlatova osmahneme na másle a olivovém oleji krevety - lehce osolené, opepřené a hodně posypané sušeným česnekem. Krevety dáme...
více o Salát s krevetami a ředkvičkami
Vařte těstoviny 12 minut v hrnci ve velkém množství osolené vody. Slijte a vraťte do hrnce.
Mezitím v míse promíchejte citronovou kůru a šťávu spolu s...
více o Citronové těstoviny
Na oleji orestujte na větší kousky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku, papričku jalapeno a rajčata. Orestujte a ochuťte kreolským kořením,...
více o Platýs se zeleninou
Na grilovacím tálu na 2 lžících oleje orestujte 2 nasekané šalotky. Přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete a ogrilujte.
Mezitím na pánvi...
více o Platýs s čekankovým rizotem
Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem, pořádně z obou stran osolte a opepřete. V pánvi s kovovou rukojetí zahřejte olej a kuřecí maso na něm z...
více o Salát frisée s fenyklem a kuřetem
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a...
více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř.
Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –...
více o Sardinkové escabeche