Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme olej, mléko, prášek do pečiva s moukou a tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme naolejovaným alobalem. Navrstvíme na...
více o Překládané jablkové řezy
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Promícháme a pomalu opečeme v pánvi na oleji doměkka s nakrájenými...
více o Zapečená rýže s bešamelem
Kloboučky žampionů odkrojíme od vrchní slupky a vnitřní část z nich vydlabeme. Osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na oleji s...
více o Pečené žampiony
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Přidáme nakrájenou cuketu, dýni, barevné papriky, oloupaná rajčata zbavená zrníček, nakrájený...
více o Pečená zelenina s vejci
Na vymazaný plech naskládáme 5 rohlíků nakrájených na kolečka. Navrch dáme jablka s cukrem a skořicí. Na tyto přísady uložíme zbylých 5 rohlíků...
více o Štrůdl nadivoko
Očištěná, omytá a usušená kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, obalíme do tenkých plátků anglické slaniny a napichujeme na jehlu...
více o Kuřecí játra na jehle
Bílé fazole uvaříme doměkka. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Do vymazané zapékací mísy dáme část uvařených fazolí, osolíme je, okořeníme...
více o Fazolová musaka
Mleté vepřové a hovězí maso smícháme. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, gyrosem, nasekanou bazalkou a petrželovou natí. Promícháme a necháme odstát...
více o Špízy z mletého masa
Rohlíky nakrájené na menší kousky zalejeme mlékem. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji společně s nakrájeným česnekem. Přidáme...
více o Špenátové koule se sýrem
Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nejprve dáme na plech čtvrtky cibuli, posypeme kořením a pokapeme olejem. Dáme do...
více o Gurmánská grilovaná zelenina
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, zázvor, sůl, citronovou šťávu a olej. Vidličkou vyšleháme, až se všechny ingredience spojí. Touto marinádou...
více o Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě
Řízky naklepat, jemně osolit a potřít směsí láku. Nechat odležet, poté opražit zprudka z obou stran na pánvičce. Poprášit moukou, nechat ji krátce...
více o Kuře na falešných houbách
V hrnci na oleji opražit dočervena ovesné vločky (dát pozor a nespálit), zaprášit moukou, krátce zasmahnout, podlít vodou a míchat, dokud nezačne...
více o Kvasnicová rodinná polévka
V míse smícháme cukr, olej, vejce a krátce prošleháme. Přidáme mouku s kypřícím práškem, kakao. Vše promícháme s vlažným mlékem. Pekáček vymažeme,...
více o Perník s citronovou polevou
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli, anglickou slaninu na nudličky, žampiony na nudličky. Játra opečeme na...
více o Játra s anglickou slaninou a žampiony
Kuřecí prsa nakrájíme na delší nudličky, osolíme a promícháme s kari. Uvaříme dlouhé nudle. Masíčko opékáme na rozpáleném oleji ve větší pánvi. Do...
více o Fetuccini
Kuře i s kůží naporcujeme na 8 dílů. Mírně osolíme a opepříme.
V hrci rozpustíme trochu másla a přidáme olej, na kterém osmahneme do sklovata cibuli...
více o Dušené kuřátko na česneku
Uvaříme si hustý pudink.
Tvaroh rozšleháme s vejcem a cukrem, zamícháme banán.
Do mísy dáme cukr a vejce, vyšleháme na pěnu, postupně přidáme olej,...
více o Buchta proti všem předpisům II.
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby...
více o Dobrovická pikantní roštěná
Plátky krkovičky omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme do ní papriku, kmín, gyros a prolisovaný česnek, posypeme špetkou bazalky, pokapeme...
více o Mišiččina fofrkrkovička
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a na oleji necháme lehce zrůžovět. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra smícháme s hladkou moukou ...
více o Játrový flamendr "Kalimero"
Zelí nakrájíme a dáme vařit s kmínem a solí. Když změkne, slejeme nadbytečnou vodu - ale část necháme v zelí, do horkého vsypeme cibuli nadrobno...
více o Vařený salát
V pánvi na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na kolečka či proužky. Přidáme na nudličky nakrájený salám, okořeníme dle vlastní chuti. Přidáme na...
více o Pikantní fazolový salát
Z kančí kýty nakrájíme tenké plátky. Asi tak 3-4 na porci. Pořádně je naklepeme, posolíme, posypeme zvěřinovým kořením a potřeme olejem s trochou...
více o Medailonky z divočáka s kuřecími játry
Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na proužky nakrájené papriky,...
více o Kuře na jablečném džusu
Připravíme kvásek (droždí, cukr, trochu vody, trošku mouky). Přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Pak prosejeme mouku do mísy, přidáme...
více o Pizzové taštičky
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku...
více o Kuličky pro návštěvu
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené kuřecí kousky, okořeníme a podusíme. Přidáme na nudličky nakrájený salát, bujón rozpustíme v horké vodě a...
více o Frikasé
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu...
více o Bramboráky sváteční
Tvrdý sýr nastrouháme na tenké nudličky i cibuli, trošku posolíme přidáme vejce, polohrubou mouku a zamícháme.
Na rozpáleném oleji smažíme malé...
více o Sýrové placičky k vínu
Zeleninu - jakou máme, nebo mix lehce podusíme na páře do křupava. Brokolici a květák na růžičky, celer na plátky, mrkev na půlky, cuketu na kolečka....
více o Zelenina v sýrovo-pivním těstíčku
Do igelitového sáčku nasypeme na kostičky nakrájené kuřecí maso, olej, vegetu a grilovací koření. Necháme 1-2 hod. odležet na tmavém a chladném místě....
více o Grilované kuřecí kousky
Na trošce ojele zpěníme 1 cibuli. Po chvilce přidáme nakrájený špek, necháme osmahnout, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou.
Rozmícháme, aby se...
více o Myslivecká polévka
Rybičky (obsah celé konzervy) vysypeme do mixéru, přidáme změklé máslo a rozmixováváme a přiléváme olej. Až se nám dobře rozmixuje.
Vylijeme (kašovitý...
více o Rybí pomazánka z makrelových řezů
Z palačinkového těsta upečeme tenké palačinky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rychle opražíme, posypeme paprikou a...
více o Masové palačinky
Naporcujeme kapra na úhledné dílky, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran v rozpáleném oleji. Do sklenice střidavě prokládáme rybu s...
více o Marinovaný kapr
Brambory nakrájíme na větší kusy a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět. Přidáme brambory a chvíli...
více o Babiččiny opékané brambory
Připravíme míchaná vejce na cibulce. Papriky nakrájíme na kousky a povaříme, aby změkly. Papriky s taveným sýrem vmícháme do vajec, přidáme ostatní...
více o Švédské chlebíčky
Sekanou potřeme hořčicí a opepříme a opaprikujeme. Vložíme ji do pánve zároveň s cibulí nakrájenou na kroužky, opečeme z obou stran, přidáme pokrájený...
více o Sekaná na pivu
Houby nakrájíme na kousky, podusíme na osmažené cibuli, ochutíme mletým pepřem, koriandrem a oregánem, můžeme přidat i 1 kuličku nového koření....
více o Zapečené houby na smetaně
Brambory uvaříme a uděláme bramborovou kaši. Uvaříme hrách dle návodu, vmícháme kaši, koření, česnek, osmaženou cibulku a osolíme.
Podáváme samotné s...
více o Bramborová kaše s hrachem
Umícháme řídké těsto na palačinky, které usmažíme. Při smažení vytíráme pánev kůží ze slaniny či ji pokapeme olejem. V mikrovlnce či na pánvy necháme...
více o Palačinky se špenátem II.
Kapustu nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě. Na oleji necháme zpěnit cibuli, kapustu necháme odkapat, nakrájíme a vložíme do kastrolu na...
více o Kapusta s párky
Osmažíme 1/2 cibule a vmícháme ji do mletého masa, osolíme, opepříme, okořeníme koriandrem a vmícháme hrst nakrájených kaparů, vejce a event. trochu...
více o Kuličky z mletého masa s kapary na smetaně
Na oleji zpěníme cibulku a papriku, přidáme okořeněná stehna naporcovaná na 6 dílů a dusíme v troubě.
Když je maso téměř měkké, přidáme syrové...
více o Manestra
Nejprve 3 krát spaříme jáhly v horké vodě, aby ztratily svou hořkost. Poté jáhly buď hodinu necháme bobtnat v horké vodě nebo na mírném plameni...
více o Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, ochutíme octem a olejem, opepříme a osolíme a necháme vychladit.
Podáváme k masu....
více o Babiččin bramborový salát
Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní koření a...
více o Rýžový pilaf
Játra nakrájíme na medajlonky a lehce pěstí naklepeme. Opepříme, přidáme chlilli podle chuti, zalijeme vínem a sojovou omáčkou. Necháme odpočinout....
více o Rychlá pikantní játra