1) Pohanku uvaříme dle návodu - tj. propláchnout studenou vodou, pak v osolené vodě povařit cca 3 minuty a nechat cca 20min odstát, až se voda vsákne....
více o Pohanková dobrota
Pokrájenou cibuli osmahni v pekáči, ve kterém pak budeš péct maso. Očištěné krůtí křídlo osol a opeč po obou stranách na cibuli, lehce posyp kmínem a...
více o Krůtí křídlo pečené na houbách
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku a dobře promícháme, nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na pečící papír...
více o Kokosovo-medová roláda
Smicháme si olej s grilovacím kořením a potřeme jím naklepané kotlety z obou stran, ukládáme rovnou do pekáče, přidáme jalovec a bobkový list a...
více o Zapečené vepřové kotletky
Na oleji si osmahneme do hněda cibulku, poté zalejeme vlažnou vodou aby jsme nemuseli dlouho čekat než se začne provařovat. Přidáme: bobkový list, sůl...
více o Cibulková omáčka
Tento recept mám od Zdendy Polreicha a je to opravdu mňamka. Není náročný ani drahý. Na začátku je víc práce, ale pak už ne. Ingredience jsem odhadl,...
více o Pastýřský koláč - Páj
Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a 5 minut...
více o Blesková rýže kari podle Lidušky
Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme odležet. Na rozpáleném pleji ho zprudka opečeme. Jeden pomeranč nakrájíme na...
více o Pomerančový losos s medovou krustou
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, ze kterých budou jako příloha nudle. Mouku, mléko, vejce a sůl smícháme a necháme půl hodiny těsto...
více o Vepřové se špenátem
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a...
více o Bramboráčky se zelím a slaninou
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme...
více o Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Nastrouhaný sýr rozprostřeme na tácek a necháme proschnout, aby se nelepil. Porce masa pokapeme citronem, ochutíme solí a necháme hodinu odležet....
více o Kapr v těstíčku
Do větší mísy dáme 2 hrnky mouky spolu s cukrem krystal, vanilkovým cukrem, olejem, octem, vodou, práškem do pečiva a pečlivě promícháme.. ( pokud...
více o Ovocná bábovka
1) Rozklepneme vejce - oddělíme bílky a žloutky.
2) Z bílků ušleháme sníh a necháme si bokem (přidává se do těsta až na konci).
3) Do žloutků přidáme...
více o Maminčina univerzální bábovka
1. Vejce, cukry, práček do pečiva, mouku, jogurt, olej a citr. šťávu vymícháme na hladké těsto.
2. Do vymazané a vysypané formy nalijeme 1/2 těsta....
více o Jogurtová bábovka s pudinkem II.
Kotlety na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a zprudka v kastrolku na oleji opečeme. Potom je vyndáme, na tuk rozložíme na silnější...
více o Labužnické vepřové kotlety
4 ks pečiva pečlivě poklademe pokrájenými tvarůžky, přikryjeme zbylými plátky a pevně přitiskneme. Omočíme po obou stanách v rozšlehaných vejcích a...
více o Bohatí rytíři II.
Do mísy dáme mouku, rozemleté ořechy, prášek do pečiva, mléko, cukr a žloutky. Bílky ušleháme na pěnu a přidáme do mísy. Vše dobře promícháme a...
více o Ořechová buchta s čokoládovou polevou
Na špejle střídavě napichujeme kousky tvarůžkú, slaniny, klobásy a kroužky cibule. Poté obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme na oleji...
více o Loštický špíz
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko, které ochutíme dle vlastní...
více o Bramborovo-sýrové lívance
Cibulku osmažíme do růžova, přidáme postrouhanou mrkev a smažíme do okamžiku, kdy zelenina začne vonět. Mezitím přivedeme osolené brambory do varu. Na...
více o Španělská bramboračka
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci přidáme nastrouhaný česnek a...
více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do...
více o Piškotový řez s medovými jablky
Uvařené špagety (nebo jiné těstoviny) dáme do větší mísy, přidáme pokrájená rajčata, ochutíme tymiánem.
Na pánvi s troškou oleje osmažíme dosklovata...
více o Těstoviny se žampiony ala pizza
Tuňáka slijeme, důkladně promícháme s ricottou, parmezánem, vejcem a trochou čerstvě nasekané petrželky, zahustíme troškou strouhanky, osolíme a...
více o Báječné tuňákové placičky s ricottou
Cuketu pokrájíme na plátky, papriku na proužky a na malém množství oleje orestujeme, ke konci přidáme plátky česneku. Osolíme a opepříme, ochutíme...
více o Kroupový salát s tuňákem
Rohlík rozdrobíme nebo nastrouháme, zakapeme mlékem, přidáme vejce, strouhaný sýr a pokud nechceme mít papriky bezmasé přidáme i šunku nebo salám....
více o Papriky plněné sýrovou nádivkou
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně...
více o Achillova pikantní křidýlka
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané...
více o Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Brokolici vybalíme z folie omyjeme ji a uřízneme nožičku. Následně celý květ ručně rozděláme na menší růžičky u kterých také uřežeme nožičky. Dáme do...
více o Brokolicová polévka bez smetany
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vmícháme i sníh z bílků, těstem...
více o Broskvový želé řez
Brambory pokrájíme na malé kostičky a na rozpálené teflonové pánvi s trochou oleje je osmažíme dorůžova. Pak přidáme orestovat kostičky šunky a plátky...
více o Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Vyšleháme med, olej a vejce. Postupně přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva, pudinkový prášek a vanilkový cukr (ten jen dle chuti a nebo nemusí být...
více o Medová bábovka II
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a olej. Nachystáme si mouku a...
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,...
více o Kuřecí směs v bramborové kaši
Množství záleží na počtu strávníků:
Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno, slabě zaprášíme solamylem, jemně osolíme, přidáme vejce a dle...
více o Bramborové knedlíky plněné prejtem
Na oleji dorůžova orestujeme hrubě nastrouhanou očištěnou zeleninu a na malé kostičky pokrájený salám. Vše zalijeme cca litrem vývaru(nebo vodou s...
více o Jednoduchá kroupová polévka se salámem
Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným...
více o Hořčičné kotlety na tompě
Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova.
Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za...
více o Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji...
více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí prsa prokrojením snížíme o polovinu, takže z jednoho prsa budeme mít dva řízky, nebo prso nakrájíme na více menších plátků. Maso osolíme a...
více o Prsíčka v zeleninovém kabátku
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme a necháme...
více o Kynuté pletýnky - smažené
Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut....
více o Játrová omáčka - snadno a rychle
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem.
Na trošce oleje osmažíme drobně...
více o Fazole s kroupami a slaninou
JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme...
více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží
Třetinu uvařených makarónů uložíme do olejem vymazané nádoby na zapékání.
Rajčata vložíme na 1 minutu do vroucí vody, vyjmeme a prudce zchladíme ve...
více o Zapékané makarony s rajčaty