Přidáme jogurt a mouku dále 1/2 lžičky jedlé sody a důkladně promícháme a přidáme špetku soli. Zpracujeme těsto, které rozválíme na pomočené pracovní...
více o Jednohubky z langošů
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně a...
více o Tvarohová buchta
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme na pánvy do zlata. Na pánev dáme na drobno nakrájenou cibuli a...
více o Pikantní kuřecí maso s houbami
Hlávku zelí dáme vařit do osolené vody ve velkém hrnci. Košťál vyřízneme, aby se lépe oddělovaly jednotlivé listy. Necháme vychladnout a překrojíme je...
více o Zelné listy plněné mletým masem v bábovce
Nejdřív si upečeme základní a vrchní korpus z prošívané deky:
Základní korpus: Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Postupně přelijeme vodu, olej...
více o Prošívaná deka krémem a banány
Sůl, cukr a kypřící prášek spolu pořádně promícháme. Přidáme jogurt, jeden hrnek strouhaného sýra a mouku, které postupně zamícháme. Vypracujeme...
více o Rychlé langoše plněné sýrem
Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky.
Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na...
více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem
Maso omyjeme, osušíme a potřeme olejem a obalíme v koření. Necháme v uzavřené nádobě nejlépe přes noc v lednici. Pekáč si vymažeme sádlem. Maso jen...
více o Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Brambory za pomoci struhadla nakrájíme na tenké plátky. Neloupeme je, jen je omyjeme pod tekoucí vodou a očistíme houbičkou. Plátky pak pokapeme je...
více o Bramborové lupínky
Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony.
Do orestované zeleniny, přidáme na...
více o Kuřecí prsa na žampionech s rýží
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento...
více o Masová minutka s chřestem
Maso si okořením a nejlépe na olivovém oleji osmažím, vyndám si ho stranou a na výpek přidám trochu vývaru a nakrájene žampiony na tenké plátky,...
více o Nivová omáčka se žampiony a kuřecím masem
Vlašské ořechy si nasekáme nahrubo, smícháme s ovesnými vločkami a vysypeme do plechu vyloženým pečícím papírem.
Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů...
více o Domácí müsli tyčinky
Maso nakrájíme na kousky, chřest, cibulku, rajčata i hlívu na menší kousky.
Dáme olej na pánev a rozehřejeme nejprve maso, osolíme, přidáme chřest a...
více o Těstoviny s chřestem
Brambory nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobno.
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme tyčovým mixerem do jemného těsta.
Rozehřejeme...
více o Smažené bramborové kroužky
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátek šunky a sýru a zavineme (spíchneme párátkem nebo...
více o Plněná vepřová rolka
Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíto to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu...
více o Korpus na dort
Piškot: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu...
více o Kokosový dort s ovocem
Nejprve utlučte v hmoždíři 1/2 - 2 lžičky anýzu .Do mísy dejte tlučený anýz a mouku a pořádně promíchejte . Dále přidejte vejce , olej a 1-2 lžíce...
více o Anýzové těstoviny
Do dostatečně velké mísy vysypu tak 3/4 mouky, přidám sůl, dosypu mouku, rozdrobím droždí, lžičku cukru a oleje a půl litru horké vody. Na 1 kg mouky...
více o Těsto z naší pizzerie
Maso pokrájíme na kostičky či nudličky, osolíme, okořeníme kari kořením dle chuti a zaprášíme solamylem (cca 1 lžíce). Na rozpálenou pánev s trochou...
více o Kuřecí kari maso s cuketou
Stehna zbavíme kůže, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle s olejem osmažíme z obou stran dozlatova. Pak stehna vyndáme stranou. Do výpeku nasypeme...
více o Kuřecí (králičí) hořčicová stehna
Na másle s troškou oleje osmažíme dosklovata pokrájený pórek, který následně zasypeme moukou a nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme za stálého...
více o Špenátová polévka s pórkem
Chléb z obou stran osmažte dozlatova na oleji.
Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte tymián, bobkový list, zaprašte moukou, krátce...
více o Topinky se sýrem, šunkou a vejcem
Pohanku propláchneme, zalijeme vývarem asi centimetr nad pohanku a dle návodu uvaříme cca 12 minut doměkka společně s nastrouhaným nebo nasekaným...
více o Hlíva s pohankou
Kuskus nasypeme do misky, zalijeme dle návodu vroucím vývarem (vodou) a necháme zakrytý nabobtnat.
Pokrájenou cibuli necháme maličko zezlátnout na...
více o Kuskus s hlívou
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.
Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme ...
více o Fazolkový kuskus
Okurku omyjte, odřízněte špičky a nakrájejte na dlouhé podélné plátky, dobře to půjde třeba škrabkou na sýr. Řapík celeru nakrájejte na tenké plátky,...
více o Křupavý salát se šunkou
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými...
více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Pohanku vaříme dle návodu cca 12 minut doměkka ve vývaru (nebo vodě), nebo ji můžeme vařit i kratší dobu a necháme ji pak pod pokličkou v teple dojít...
více o Pohanka (nejen) se slaninou
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme...
více o Drůbeží salát II.
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky...
více o Houbové roštěnky
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice,...
více o Phall (nepálivý)
Mouku smícháme s grilovacím kořením v míse a obalíme ve směsi kuřecí prsa nakrájená na plátky.
Na pánvičce si rozpálíme olej a osmažíme obalené kuře....
více o Qurrito jako z KFC
Oškrábeme brambory a dáme je do hrnce s osolenou vodou a dáme vařit.
Nachystáme si řízky, vejce, mouku a strouhanku. Řízky obalíme takto: Vejce, Mouka...
více o Kuřecí řízek s brambory
Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý,...
více o Kuře „65“
Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte....
více o Kai tod taucheo
Ingredience na posyp promíchejte a misku odložte. Kuřecí řízky uprostřed silné části nařízněte (opatrně, ať je neproříznete) a otevřete jako knihu,...
více o Taiwanské voňavé kuře
Podmáslí smíchejte se lžičkou soli, tabaskem a vším kořením. Stehna rozdělte na horní masitou část a paličku. Naložte do podmáslí, přiklopte a nechte...
více o Smažené kuře po jižansku
Kuře osušte a celé je rozporcujte na menší kousky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, vínem, jemně nasekaným česnekem, jemně nakrájenou...
více o Kotopoulo Tiganito Marinato
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové...
více o Sladké kuře Dakgangjeong
Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze jí vařit i kratší dobu a...
více o Pohanka se slaninou a fazolkami
Maso okořeníme dle vlastní chuti, osmažíme ze všech dozlatova stran na trošce rozpáleného oleje a necháme zchladnout. Maso pokrájíme na malé kousky a...
více o Drůbeží koktejl / salát
Kuskus dáme do misky, přidáme lžíci bylinkového oleje z naložených sušených rajčat a zalijeme vařící vodou dle návodu. Kuskus necháme nabobtnat, pak...
více o Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Do hrnce si dáme olej a necháme ho rozpálit. Potom přidámé nakrájenou cibuli, pórek, mrkev, nakrájené brambory na kostičky, hrách, čočku, fazole (bílé...
více o polévka "co dům dá"
Řapíky celeru používáme zásadně čerstvé, křehké a křupavé. Pokud použijeme starší, seschlé a gumové, budeme tahat z pusy vlákna řapíků, které nám...
více o Smažený řapíkatý celer
Cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme najemno nasekaný česnek, který necháme v cibuli jen krátce provonět a hned po něm přisypeme...
více o Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou