Krkovici potřeme trochou oleje, posypeme gyros kořenící směsí a pokud máme koření bez obsahu soli, tak krkovici před kořeněním ještě nasolíme. Takto...
více o Gyros krkovice na cibuli
Brambory dáme do misky a hrubě rozšťoucháme, přidáme vejce, rozdrcený nebo nastrouhaný česnek, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Přisypeme polohrubou...
více o Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Vejce v míse rozmícháme s nastrouhaným česnekem (nemusíme šetřit), solí, pepřem a bylinkami dle chuti. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidelem a...
více o Houbové lívance
Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen...
více o Cibulová polévka podle Marušky
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji nebo másle a přidáme k ní na drobno pokrájený česnekový bok. Pokud nemáme česnekový bok, můžeme...
více o Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Na trošce oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které pak přidáme krátce osmažit i na plátky pokrájený řapíkatý celer. Do hrnce přisypeme...
více o Krémová polévka z červené řepy
Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránka), na malé kostičky...
více o Ostravské karbanátky se sýrem
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do...
více o Margot řez / dort z remosky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené vychladlé pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a...
více o Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Kapustu rozpůlíme tak, aby obě poloviny měly polovinu košťálu a uvaříme ji v osolené vodě na skus, nejlépe den předem. Kapustu po uvaření scedíme a...
více o Kapusta v šunce smažená
Do mísy nasypeme mouku, kakao, cukr, prášek do perníku a sodu. Vše promícháme, přilijeme mléko, olej a přidáme vejce a marmeládu. Vše dobře promícháme...
více o Vláčný perník
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs...
více o Masové koule v dýňovém pyré
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem, pokrájený pórek, brambory a na plátky pokrájené řapíky celeru. Až nám...
více o Houbová polévka se zeleninou
Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
Rozpálíme pánev s olejem, přidáme drobně pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět....
více o Těstoviny "co dům dal"
Silnější plátky krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme je a opepříme drceným pepřem sedmi druhů.
Uzený špek jemně...
více o Pepřová krkovice na houbách
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem,...
více o Pestrý zeleninový salát
Vepřovou plec nakrájejte na kostky velké asi 10 x 10 cm. Osolte a opepřete. Dvě cibule a paličku česneku oloupejte a překrojte napůl. Přidejte k masu...
více o Trhané vepřové
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s...
více o Proužky portobello ve strouhance
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku).
Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran...
více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte.
V rendlíku rozehřejte 20 g másla,...
více o Krůtí roláda plněná hříbky
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou...
více o "Čína" s česnekovými výhonky
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud je libová, tak na oleji (a) nebo...
více o Spaghetti alla Carbonara po italsku
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme mouku, kakao a kypřidlo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i...
více o Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Kuřecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na libovolné kousky. Můžeme osolit a opepřit.
Nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v...
více o Kuřecí stripsy jako z kfc
Maso pokrájíme na kostky, které osolíme a okořeníme. Použít můžeme i jiné, námi oblíbené koření dle chuti. Každou kostku masa obalíme do poloviny nebo...
více o Špízy se svěžím salátem
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná. Do mísy přistrouháme sýr a česnek,...
více o Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Na malém množství oleje osmažíme očištěná, na kostky pokrájená osolená a opepřená játra a pokrájenou slaninu. Po osmažení vmícháme na plátky...
více o Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá...
více o Dušené pepřové karé v cibuli
Hrubě pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme pokrájenou papriku a dále smažíme asi 2-3 minuty. Přisypeme pokrájené uzené maso a pokračujeme ve...
více o Lečo s uzeným masem
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Vymažeme a vysypeme formu na muffiny.
V míse smícháme dýňové pyré, vejce, olej a cukr. V druhé míse smícháme mouku,...
více o Nutellové muffiny
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené krůtí maso, orestujeme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme.
Cuketu očistíme,...
více o Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova ze všech stran. Maso...
více o Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Cibuli pokrájíme nahrubo a osmažíme dosklovata na oleji. Pak přidáme očištěnou pokrájenou papriku, kterou také osmažíme, aby nám zesládla a poté ji...
více o Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Marináda: v malém kastrolku svaříme za stálého míchání olej, kečup, hořčici, worcester a lák.
Salám nakrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy....
více o Zbojnický salát
Oloupanou vychlazenou okurku pokrájíme na kostičky společně s vychlazenými rajčaty a velkou očištěnou paprikou. Vše dáme do mísy, mírně osolíme,...
více o Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, které zakapeme cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí na "čínu" a pokud kořenící směs...
více o Domácí kuřecí čína
Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na...
více o Kýta v žampionové omáčce
Mouku se špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, který...
více o Kynuté buchty z remosky
Nejprve si svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme...
více o Pikant salát
Mladou cuketu pokrájíme na cca 5 - 7 milimetrové plátky, které postupně obalujeme do 1: rozšlehaných osolených žloutků s mlékem, 2: jemně...
více o Pečená sýrová cuketa
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.
Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené...
více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud...
více o Podmáslový chléb
Mléko spolu s 8 vejci a rozpuštěným máslem důkladně rozmíchejte v robotu, přidejte špetku soli, mouku a prášek do pečiva. Smíchejte s nasekanými...
více o Slané lívance
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, dobře promícháme a necháme odležet alespoň 10...
více o Kuřecí prsa s cuketou