Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme,okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním...
více o Kuřecí pomazánka se žampiony
V mlýnku na maso pomeleme na jemno brambory, okurek a cibuli.
Přidáme perlu, sýr, hořčici a vše pečlivě v míse rozetřeme. Nakonec dle chuti osolíme,...
více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
Nejdříve si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a koření (na 1l vody 4 dkg soli). Je lepší použít sůl bez přidaného chlóru nebo floru...
více o Kvašáky
Suroviny na nálev svařte s 1000 ml vody a nechte vychladnout. Dobře očištěné okurky omyjte a naskládejte do sklenic.
Rozdělte do nich bobkový list,...
více o Okurky ve vinném octě
Svaříme si asi 17% solný lák. Jeden litr vody svaříme se 170 gramy soli, v našem případě dvojnásobné množství. Do solného roztoku přidáme pepř, nové...
více o Máčáky hradeckého ukrutníka
Okurky, které nám přerostly omyjeme, odkrojíme špičky a ochutnáním zjistíme, zda nejsou okurky hořké (jedna hořká okurka může zkazit celý salát).
Pak...
více o Okurkový salát na uskladnění
Každý buřt zvlášť, si rozkrojíme. Ne úplně, tak do tří čtvrtin. Dovnitř buřtu vetřeme hořčici a vložíme do něj pár kuliček pepře, bobkový list, okurku...
více o Utopenci dle Ládi Hrušky
Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili...
více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano
1. Do hrnce nalijeme vodu,vhodíme do ní sůl, bobkový list, pepř a nové koření a necháme projít varem.
2. Do 3l sklenice skládáme vidličkou propíchané...
více o Klasické kvašáky
Jako první si připravíme vajíčka. Uděláme na jedné straně díru a vyndáme obsah. Pomůžeme si např. druhou stranou lžičky. Na hodně drobno si nakrájíme...
více o Želatinová vajíčka
Vejce nakrájíme na kostičky, stejně tak nakládačky, cibuli a hermelín. Přidáme majonézu, hořčici a máslo a poté dochutíme pepřem a solí.
Dobrou chuť!...
více o Vajíčková pomazánka s hermelínem
Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Promíchejte vidličkou. Mezitím rozpalte lžíci oleje ve velké pánvi....
více o Vegetariánský burger
Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby...
více o Kusový mix - zavařená zelenina
Do každé zavařovací sklenice (0,7 l) dáme několik koleček mrkve, plátky cibule, kousek čersvého kopru, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček celého pepře...
více o Okurky znojemské
Všechno dohromady povaříme a zaléváme sklenice s okurkami, do kterých jsme dali předem mrkev, cibuli, česnek a podle chuti feferony....
více o Znojemské okurky
Okurky pořádně a hustě propíchat vidličkou, naskládat do sklenice spolu s listy a kořením.
Zamíchat vodu s octem a solí, nalít na okurky, přikrýt a...
více o Rychlokvašky mého manžela
Zeleninu očistíme a nakrájíme, mrkev můžeme nahrubo nastrouhat. Smícháme ocet, sůl, cukr a koření za studena. Zalejeme zeleninu, pořádně promícháme a...
více o Sterilovaný myslivecký salát
Z uvedených surovin svaříme nálev - necháme vychladnout. Na dno každé sklenice dáme několik koleček mrkve, cibule na to naskládáme očištěné okurky a...
více o Okurky