Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Pak vmícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a na závěr tuhý sníh z bílků a ořechy. Těsto vlijeme na vymyzaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Vyzkoušíme špejlí-nesmí se na ní těsto lepit. Hotový korpus necháme vychladnout.
2
Uvaříme si silnou kávu, necháme jí vychladit a drcené piškoty s ní navlhčíme (můžeme použít i menší část lógru). Máslo utřeme s cukrem do pěny a navlhčené piškoty do ní i s ořechy vmícháme.
3
Krém natřeme na vychladlý korpus, pocákáme (nebo polijeme) čokoládovou polevou například z rozpuštěných ledových kaštanů a posypeme mletými ořechy (nemusíme). Dáme uležet do chladna,nejlépe do druhého dne. Do krému můžeme přidat pár i lžiček rumu.
...korpus nemá být vysoký, jen ořechový plát těsta, který se potře krémem, dozdobí a pokrájí na čtverečky nebo obdélníčky ;-) ...maximálně bych přidal o jedno vejce víc, pokud použiješ hmotnostní třídu M ...no a jestli nebudou uzobávat děti, doporučuji přidat do krému trochu rumu :-P ...přeji mnoho štěstí!
...buď je drtím v mixéru na prášek, nebo je "rozbouchám" v sáčku paličkou na maso ...sem tam nějaký kousek piškoty nevadí, navlhčené je můžete ještě rozmačkat vidličkou ;-)
veru
|28. 10. 2014 19:01
vypadá to báječně,jen prosím o info-piškoty umlít úplně na drobno,nebo stačí rozdrobit "ručně"?Díky moc.
Juli
|15. 9. 2014 09:09
Na řezy se hrnula chvála ze všech stran,takže děkuji za recept,který si u nás našel své místo.
J. Vlasáková
|30. 4. 2013 14:18
Hotové, připravené na zítra a nemám obavy, že by návštěvě nechutnaly, protože už jsem je před časem dělala a byly výtečné.
H.Palikova
|17. 12. 2012 10:56
Výborný,snadný,druhý den opravdu prudce jedlý,v práci se po něm jen zaprášílo,děkuji <:-)
Martina Kadlecová
|28. 7. 2012 18:01
Výborné řezy!!! Před tím, než jsem dala krém, nacákala jsem na buchtu pár lžic turka s trochou rumu, aby to mělo větší šmrnc a také proto, že jsem neměla čas na uležení. Úžasné :-)) :-P !!!
Čechová
|7. 4. 2012 15:48
Jsou to výborné řezy, děkuji.
Marta P.
|20. 2. 2012 19:04
Řezy jsou prudce jedlé, druhý den ještě víc.
Pavlatová
|15. 1. 2012 15:23
Výborné a snadné, děkuji.
Zdena Svádová
|27. 11. 2011 12:31
Řezy jsou světové :-* <:-) ! Velkou chválu sklidily u všech.
JANA
|19. 10. 2011 10:01
PEKLA JSEM ŘEZY VČERA, NAKRÁJELA JE AŽ DNESKA, JSOU VÝBORNÝ A MIZÍ RYCHLOSTÍ BLESKU :-* !
Patricie
|7. 9. 2011 15:04
Řezy jsou vynikající, druhý den ještě lepší, děkuji.
Poštolka
|2. 8. 2011 08:41
Recept se mi moc líbí, jdu na něj ;-) ! Ořechy a káva = úspěch :-P
Pohlová Jarmila
|22. 7. 2011 07:16
Výborné a druhý den ještě výbornější.My jsme ořechoví,tak jsem posypala i vršek řezů.Děkuji za nenáročný recept.Chutnalo i našemu dědovi,který uznává řezy pouze z masa a to už je pochvala nad pochvaly.
Eliška
|22. 6. 2011 19:17
Řezy jsou vynikající, recept už jsem rozdala kamarádkám. Do krému jsem přidala frťánka rumu :-P ;-) :-* .
Tereza
|2. 5. 2011 17:42
Posílám velkou pochvalu, recept je výborný a všem co řezy ochutnali jsem musela slíbit jeho zopakování <3 :-* :-)) . Tereza
Aneta
|22. 4. 2011 07:27
:-* výborné, určitě zopakuji!
Pro Moniku - másla 180 g, nepéct zprudka a když je buchta hotová, oddělí se od kraje plechu nebo do ní zabodněte jehlici, ta musí zůstat čištá nesmí se na ní přilepit těsto.
Monika F.
|23. 3. 2011 15:45
Vyzkouším Váš recept, ale je tu pár nesrovnalostí, kolik másla do krému 200g?
Těsto pečeme v trobě kolik stupňů? jak dlouho? aspoň přibližně.