Hovězí uvaříme do měkka (z vývaru uděláme polévku). Vychladlá vejce jemně nastrouháme a zamícháme do nich ocet a cukr, aby z toho byla kašička, kterou...
více o Hovězí s vaječnou omáčkou
Nálev svaříme a necháme vychladnout. Okurky nastrouháme na kolečka, cibuli drobně nakrájíme, přidáme strouhaný křen, promícháme, zalijeme nálevem a...
více o Sterilovaný okurkový salát II.
Tvarůžky nakrájíme na malé kousíčky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kmín a zalejeme trochou octa (může se poředi t s trochou vody). Promícháme...
více o Tvarůžková tlačenka
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým...
více o Uzená fazolačka
Filé uvaříme v osolené vodě, s přidáním octa a bobkového listu 10 minut. Necháme vychladnout. Pak vidličkou rozmačkáme, přidáme nastrouhanou syrovou...
více o Pomazánka z rybího filé
Brambory dame vařit do 3 l hrnce, osolíme, přidáme pepř (komu vadí ho kousat, může namlít nakonec).
Uvaříme doměkka, vyklopíme celou sklenici...
více o Poopiční kulajda
Papriky osolíme, odstraníme semena, nakrájíme na nudličky a vložíme do salátové mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou okurku, nadrobno...
více o Paprikový salát s uzeninou
V uvedeném pořadí přidat do domácí pekárny. Část hladké mouky (až 280 g) je možné nahradit moukou graham, pšeničnou chlebovou nebo špaldovou.
Podle...
více o Chléb podmáslový
Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s...
více o Plněné kedlubny
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední....
více o Kváskový chléb
Mouku nasypte na vál a posolte. Do důlku dejte změklé máslo pokrájené na malé kousky.
Ocet přidejte do vody, postupně přilévejte k mouce a vypracujte...
více o Křehké rohlíčky z rychlého listového těsta
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a...
více o Domácí chléb III.
V teplé vodě rozdrobíme droždí a přidáme cukr, necháme nakynout. Kvásek přidáme k prosáté mouce, do které jsme přidali, sůl, ocet, kmín, brambory a...
více o Domácí chléb s pivem
Na oleji podusímer cibuli, papriky, rajčata. Asi 15 minut před dokončením vlijeme ocet, deko, cukr. Nakonec vmícháme fazole a plníme do sklenic....
více o Fazolové lečo
Suroviny v tomto pořadí dáme do pekárny (nakrájenou klobásu do zásobníku na semínka). Pečeme na program základní, velikost malý, kůrka střední ...
více o Grahamový s klobásou
Suroviny vložíme do pekárny chleba v uvedeném pořadí tak, aby se droždí nedotýkalo tekuté části. Zapneme program PŘÍPRAVA TĚSTA.
Po ukončení programu...
více o Francouzské bagety
Promícháme maso, rozinky, vejce, skořici, chilli a sůl a necháme chvíli odstát.
Potom děláme malé placičky, které smažíme na oleji. Podáváme teplé s...
více o Mleté hovězí placky
Všechny sýry nakrájíme na menší kostky, cibuli, feferonky a česnek na plátky, houby nakrájíme a krátce povaříme. Papriky nakrájíme na proužky....
více o Naložený sýr
Suroviny vložit do pekárny v uvedeném pořadí. Do mouky vyhloubit malý důlek a do něj vsypat kvasnice, zvolit velikost 1, program KLASIK....
více o Obyčejný chléb
Do hrnce s vodou dáme vařit propláchnutou čočku - asi za 20 minut by měla být měkká.
Mezitím si na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájený...
více o Penízkovký guláš
Zelí a rajčata nakrájíme na menší kostky. Do jiné misky si dáme jogurt a smícháme s cca 1/2 kávovou lžičkou kari, 1/2 kávovou lžičkou octa, 1 kávovou...
více o Jednoduchý salát z čínského zelí
Omyjeme ředkvičky, rajče a pažitku. Ředkvičky pokrájíme na plátky, rajče na kostičky a pažitku nadrobno. Oloupeme a rovněž nadrobno nasekáme cibuli....
více o Sýrový koktejl
Vajíčka oloupeme a nasekáme na kostičky. Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalijeme vodou a rozšleháme a povaříme. Pak přidáme mléko, ocet, sůl, bobkový...
více o Vykoledovaná polévka z velikonočních vajec
Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře promíchejte a za stálého míchání...
více o Medovník pro každého
Vařené oloupané brambory, očištěné ředkvičky a oloupaná vejce nakrájíme na kolečka, cibulku drobně nasekáme. Vše dáme do mísy. V hrnku si rozmícháme...
více o Bramborový salát s ředkvičkami
Vejce dáme vařit natvrdo. Salát pořádně omyjeme a natrháme na kousíčky, rajčata nakrájíme na malé kousky, okurku na malé kostičky, přidáme kukuřici a...
více o Kuřecí salát s vejci
Do vývaru dáme vařit cibuli, bobkový list a pepř. Když je cibule měkká, vývar přecedíme. Do vývaru pomalu vlejeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali...
více o Velikonoční polévka
Varianta A): pórek nakrájíme na kusy zhruba 7 cm. Ponoříme do vařící osolené vody a necháme povařit 2 minuty. Vyjmeme, prostředek vytlačíme a...
více o Marokánská fantazie
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření...
více o Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Maso osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. Vložíme do pekáče s olejem a pečeme při 250 °C. Otáčíme a po chvilce přidáme nakrájenou na kostičky...
více o Hovězí pečeně s rychlo knedliky
Umytý salát natrháme do mísy a přelijeme smetanou, do které jsme zamíchali cukr, ocet a sůl, na zředění můžeme použít kapku mléka, nebo podmáslí, ale...
více o Ledový salát se smetanou
Do mísy dáme nakrájená rajčata (na plátky), nakrájenou cibuli (na kostičky), přidáme prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, dáme trochu octa, trochu...
více o Rajčatový salát
V mouce vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme trochou vlažné vody a necháme "ožít". Pak dodáme ocet, sůl, kmín a zbytek vody a...
více o Zelák
Jogurt ochutíme solí, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, promícháme a vlejeme do hlubokého talíře. V kastrolku převaříme 2-3 cm vody se solí a...
více o Ztracená vejce v jogurtu
Nadrobno nakrájenou cibulku uvaříme s rozdrceným jalovcem, octem, 3 lžičkami vody, dokud se tekutina nevypaří. Z oleje a mouky uděláme zásmažku,...
více o Šunka ve vinné omáčce
Brambory nakrájíme na kostičky, povaříme je ve vodě, když jsou téměř měkké, přidáme do polévky mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku, dobře ještě...
více o Horácká polévka
Do hrnce nalejeme vodu s oloupanými a nakrájenými brambory, bobkovým listem a novým kořením. Vše přivedeme k varu, až se tak stane, zahustíme moukou....
více o Včelenské kyselo
Květák rozebraný na růžičky, cibuli pokrájenou na kolečka zalijeme 1 litrem ochucené vody (ocet sůl, pepř, cukr) a povaříme do měkka. Nechám...
více o Sladkokyselý květák
Rozehřejeme si troubu na 220 °C.
Krevety spolu s pepřem, solí a octem rozmixujeme v mixéru.
Na pánvi rozpálíme olej a chléb z obou stran osmažíme....
více o Krevetové toustíky
Vodu s octem, solí a kořením 5 minut povaříme, přidáme na nudličky nakrájené papriky a necháme přejít varem. Ihned papriky vyjmeme. Oloupaná vejce...
více o Marinovaná vejce
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte...
více o Hamburská vepřová kýta
Všechny suroviny na těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na oleji zpěníme...
více o Závin po italsku
Zelí nakrájíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Vychladlé zelí smícháme s...
více o Zelí na studeno
Uvařené fazole, na kostičky nakrájenou šunku, na menší kostky nakrájené brambory a strouhaný křen smícháme dohromady.
Spojíme majonézou a ochutíme...
více o Fazolový salát s křenem
Nachystáme si špejle velikosti skleněných lahviček od kečupu, oliv apod. tak, aby se po vložení do láhve daly uzavřít.
Na špejle střídavě napichujeme...
více o Česnekový ocet
Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem,...
více o Česnek v pikantním nálevu