Nálev - suroviny smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky).
Nálev promícháme s masem, přidáme...
více o Čínský kuřecí salát
Oloupanou, vydlabanou cuketu nakrájíme na velikost "bramborových hranolků".
Cibuli na jemné půlměsíčky, dáme do mísy, promícháme se lžící soli a...
více o Cuketové matesy II.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na...
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Párky nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a rozebereme ji na proužky, papriku nakrájíme na proužky. Na suché teflonové pánvi opečeme...
více o Paprikový salát s párkem
Buřty a cibuli oloupeme a nekrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet svaříme s vodou a pivem, přidáme sůl, cukr a koření...
více o Pikantní nakládané buřty
Začněte tím, že v papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso (nejlépe celé, rozporcujete jej až pak). Maso vyndejte, vývar budete potřebovat za...
více o Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Jablka i křen nastrouháme najemno, přidáme cukr a ocet a vše dobře promícháme. Plníme do sklenic a necháme pár dní odležet.
Výborné jako příloha nebo...
více o Jablka s křenem
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý...
více o Fazolková polévka s mrkví
Čočku namočíme, uvaříme se solí, bujónem, vegetou a jedním bobkovým listem (stačí malý, hodně provoní). Až je hotová, vycedíme přebytečnou vodu a...
více o Čočkový salát na kyselo
Houby pokrájíme na menší kousky a povaříme 10 min. ve vodě. Cibuli orestujeme bez sádla. Vše necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku. Přidáme...
více o Houbové tousty
Omyté, vypeckované švestky smícháme s cukrem a octem a necháme do druhého dne odležet. Druhého dne dáme švestky vařit asi na 2,5-3 hodiny. Záleží na...
více o Švestková povidla
Vše smícháme dohrovady a vaříme 10 minut. Necháme přes noc "vychladit". Červenou řepu, pokud možno menší, umyjeme a uvaříme asi tak 30 minut. Zkoušíme...
více o Červená řepa po kanadsku
Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu, přidáme hlívu na proužky, okořeníme, podlijeme a dusíme do měkka.
Potom vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,...
více o Hlíva na divoko jako svíčková
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program SANDWICH. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce...
více o Škvarkový chléb
Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, dáme do pekáčku, ve kterém jsme rozehřáli tuk a dáme dusit do trouby. Podušené maso vyjmeme a přendáme na...
více o Valašské kousky
Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky ...
více o Adžika
Hlívu uvaříme (vývar použijeme na polévku), po zchladnutí nakrájíme, přidáme krájenou cibuli a kapii. Z ostatních ingrediencí umícháme klasickou...
více o Hlíva jako salát
Do párků uděláme podélné zářezy a vložíme do nich kozí roh. Dáme do sklenice, proložíme kolečky cibule a zalijeme horkým nálevem. Zavíčkujeme a...
více o Rohaté párky
Kuře naporcujeme, osolíme a uvaříme nepříliš doměkka, nejlépe v papiňáku.
Ocet, utřený česnek, rozvařený kokos a všechno koření smícháme a na oleji...
více o Studené kuře
Zelené natě omyjeme a na drobno nakrájíme nebo v robotu promixujeme (ne na kaši). Můžeme dělat směs, nebo jednotlivé druhy natí samostatně. Nakrájené...
více o Zelené natě do salátů
Ingredience vložíme do pekárny v ubedeném pořadí a zapneme program "Základní". Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce...
více o Grahamový jemný chléb
Rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience a zpracujeme ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme na tři kusy. Vezmeme jeden kus a vyválíme velký plát....
více o Babiččin štrůdl
Špekáčky a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na kousky. Všechno smícháme a dáme do sklenice a zalijeme horkým nálevem.
Zavíčkujeme a necháme...
více o Špekáčky naložené v pivu
Okurky pořádně a hustě propíchat vidličkou, naskládat do sklenice spolu s listy a kořením.
Zamíchat vodu s octem a solí, nalít na okurky, přikrýt a...
více o Rychlokvašky mého manžela
Placičky nebo kuličky obalíme ve strouhance a smažíme. Na proužky nakrájenou cibuli proložíme karbanátky a spaříme horkým nálevem....
více o Cuketové karbanátky - utopenci
1. Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
2. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.
3....
více o Dědovy utopence
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky, cibuli podusíme na oleji, přidáme papriky, rajčata a postupně ostatní suroviny, kukuřici, hřiby (žampiony...
více o Domácí Uncle Bens
Bůček se zeleninou upečeme v troubě - vydusíme vodu. Vychladlé pomeleme, přidáme ostatní ingredience, popř. trochu kečupu. Můžeme přidat i feferonku....
více o Směs na toasty
Mléko s mícháme s vejcem a vlijeme do prosáte mouky. Vypracujeme jemné těsto.
Do misky si dáme mleté maso, na kostičky nakrájenou cibuli, sůl a pepř a...
více o Pelmeni
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na...
více o Obyčejný chléb se zrníčky
Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2...
více o Cuketové zelí - zavařené
Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme...
více o Formanské maso
Rybu opečeme na pánviče na oleji nebo ugrilujeme na grilu. Čerstvou rybu před pečením lehce osolíme. U uzené akorát odstraníme kostru.
Připravíme si...
více o Ryba po vietnamsku
Rajčata opláchneme, okurku oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na prstence. Suroviny vložíme do salátové mísy a přidáme k...
více o Balkánský zeleninový salát
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí.
Pečeme na základní program (pekárna ETA,...
více o Česnekový chléb II.
Z hladké mouky a oleje (nebo sádla) uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme do zhoustnutí, potom ještě povaříme asi 15 minut s bobkovým listem, 3...
více o Kyselá omáčka
Srdíčka uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Cibuli nakrájíme najemno, na oleji usmažíme do měkka, zaprášíme...
více o Srdíčka na smetaně
Z ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 2 díly a rozválíme na tenké pláty. Posypeme je strouhankou a poklademe jablky. Posypeme cukrem,...
více o Vláčný jablečný štrůdl
Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém...
více o Slaninový chléb
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a...
více o Chutney švestkové
Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do...
více o Chutney z nedozrálých rajčat
Všechny tři druhy mouky promícháme v míse a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme droždí a 100 ml vlažné vody. Droždí s vodou zamícháme a...
více o Žitný chléb II.
Na Ostravě se vařilo zelí každou sobotu, protože prý " zeli, to chlopa rozveseli". Pravé ostravské zelí se vaří jinak v zimě a jinak v létě.V obou...
více o Pravé ostravské zelí
Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, do hrnce přídáme sůl, trochu pepře, mletý či celý kmín a...
více o Cuketové zelí
Na železné plotýnce, kterou položíme na plynový hořák sporáku opečeme celé papriky za sucha tak, aby jejich svrchní kůžička zčernala. Po upečení vždy...
více o Letní salát z pečených paprik
Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, rajčata můžeme oloupat (ale nemusíme) a taky nakrájíme.
Pak se všemi ostatními přísadami dáme na...
více o Lečo
Oloupaná rajčata, cibuli a papriku nakrájíme, přidáme uvařené fazole a smícháme. Dáme do sklenic, zalijeme rozvařeným cukrem s octem, solí a olejem,...
více o Fazolový salát - sterilovaný
Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme.
1/2 této směsi dáme na dno zapékací...
více o Pratchýnino kuře
Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme a vaříme 1 hodinu do měkka, přidáme ostatní, rozmixujeme, propasírujeme a plníme do sklenic. Můžeme sterilizovat....
více o Domácí hořčice