Natrháme omytý salát do mísy. V jiné nádobě umícháme pár lžic vody, ocet, balsamik, olej, pepř, cukr, sůl - doupravíme chuť podle toho, zda tíhneme k...
více o Salát po rakousku
Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a do každé půlky uděláme vprostřed ještě podélný zářez a do něj vsuneme kolečko cibule. Špekáčky si skládáme na...
více o Utopení utopenci
Plátky kuřete, nakrájené na šikmo, dáme do bílku a mícháme do pěny. Pak nasypeme trošku bramborového škrobu. Do rozpáleného oleje rychle osmahneme...
více o Nefritové kuře
Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V
ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě.
Houbová omáčka...
více o Bosáky s houbovou omáčkou
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Vmícháme na drobné kostky nakrájené krabí tyčinky, cibulky, sójovou omáčku, půl lžičky oleje,...
více o Bramborové karbanátky II.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do zhoustnutí....
více o Čatní z rajčat
Jablka nakrájet na plátky. Přidat koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvařit. Přidat cukr, ocet a rozinky. Povařit. Nandat do nahřátých sklenic....
více o Čatní z jablek
Nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nakrájené papriky a cibuli smícháme a zalijeme zálivkou.
Zálivka: všechny suroviny smícháme (podle chuti...
více o Salát z hlávkového zelí II.
Marináda: utřeme česnek se solí, pepřem, olejem, octem, vodou, kečupem a hořčicí
Brambory oloupeme a hustě nařežeme - zářezy děláme do poloviny...
více o Bramborové hřebínky
Papriky, feferonky a česnek umeleme. Ke směsi přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Krátce povaříme a sterilujeme ve sklenicích 20 minut....
více o Ostrá pasta na cokoliv
Do většího hrnce dáme vařit sterilované zelí, zalijeme vodou, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, nové koření, pepř, kmín, majoránku,...
více o Novoroční kyselica
Ocet společně se 100 ml vody, vínem a kořením svaříme. Cibuli, okurky nakrájíme na slabá kolečka. Z ryby vyndáme páteř (můžeme je nechat v celku a...
více o Lahůdkové domácí pečenáče
Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme...
více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Brambory nakrájíme na malé kostičky, nebo jde s úspěchem použít kráječ na vejce, kde menší čtvrtky brambor 2x křížem promáčkneme. Okurky také...
více o Domácí bramborový švýcarský salát
Oloupaná jablka nastrouháme, přilijeme k nim ocet a přidáme křen, cukr, trochu soli a lehce zamícháme.
Hodí se k vařenému hovězímu, k ovaru a k rybám....
více o Jablečný křen III.
**Těsto:** vše smícháme a těsto naneseme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 10-15 minut. Naplníme náplní a zarolujeme.
**Náplň:** zpěníme cibuli,...
více o Špenátová roláda II.
Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s...
více o Vánoční rajská omáčka
Kedlubnu(y) nakrájíme na malé kostky 1x1 cm a vložíme na pánev do 2 lžic másla na 5-8 minut, až trochu zhnědnou. Potom je zalijeme vývarem či vodou a...
více o Kedlubny podle babičky
Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi...
více o Zlínské kyselo
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka....
více o Králík (zajíc) na černo
Máslo rozpustíme a přidáme zázvor, chilli a česnek. Povaříme 1 minutu. Přidáme cukr, ocet a rozmačkané, scezené, švestky. Mícháme do varu, potom...
více o Klokaní maso s Chilli Plum omáčkou
Na drobno nakrájíme čínské zelí, rajčata, okurek, papriky a jednu cibuli. Dáme do mísy a uložíme v chladu. Na olivovém oleji orestujeme na nudličky...
více o Krabí salát Martin
Všechny suroviny nakrájet nadrobno, povařit i s rajským protlakem a kořením do změknutí (cca 1 hodinu). Dochutit dle potřeby solí a cukrem....
více o Bulharský salát od babči
Fazole scedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané fazole smícháme s nakrájenými brambory, přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou papriku...
více o Bramborový salát s fazolemi
Nahrubo nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku. Toto těsto můžeme využít na několik...
více o Univerzální bramborové těsto
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na bochníky a vyválíme na tenký plát jako na klasický štrůdl. Klasický štrůdl se tahá...
více o Levný štrůdl
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně...
více o Grandiózní
Do studené vody dám vařit všechny suroviny, oloupané a celé brambory, kromě klobásy. Vařím do změknutí masa. Před dovařením přidám celou klobásu,...
více o Kapustnica
Fazole namočím den předem. Druhý den dám do kuchty fazole, brambory nakrájené na kostičky, celou cibuli, koření. Vařím přibližně hodinu.
Cibuli vyberu...
více o Fizol
Vodu s octem svaříme. Do sklenice vložíme oloupané a nakrájené špekáčky s ostatními ingrediencemi a zalijeme vychladlým nálevem....
více o Dědovi utopenci
Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě...
více o Jablečné čatní II.
Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme...
více o Bavorský guláš
Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té...
více o Salátové okurky na zimu
Tuk nastrouháme do mouky na hrubém struhadle, přidáme ostatní přísady a prohněteme v těsto. Necháme ztuhnout v lednici, pak vyválíme 4 placky, které...
více o Štrůdl - jednoduchý a křehký
Na zpěněné cibuli nakrájené nadrobno orestujeme maso, které jsme nakrájeli na kostky. Podlijeme mírně vodou a dusíme do poloměkka. Poté přidáme k masu...
více o Červené zelí - dobré
Hovězí maso nakrájíme na kostky, špek a cibuli pokrájíme na drobné kostičky, zelí nakrouháme. Do předehřátého kastrolu vrhneme 1/2 lžíce sádla,...
více o Hovězí v červeném zelí
Nejdříve na oleji zpěníme cibule nakrájené na 1/4 a palici česneku překrojenou napůl, přidáme citron rozkrojený také na 1/4, bobkový list, sůl, pepř a...
více o Plněné citronové kuře
Vejce a okurku nakrájet na kostičky, přidat prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smíchat.
Podáváme ke grilovanému masu nebo karbanátkům....
více o Provensálská omáčka
Mrkev nastrouháme, jablko a okurku nakrájíme na menší plátky, cibulku na jemno a papriku na proužky. Vše zamícháme s ostatními surovinami a necháme v...
více o Zeleninový salát s italskými bylinkami
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program Klasik, velikost II, kůrka střední.
Výsledný chléb je poměrně hutný, ale dobrý. Váží...
více o Jogurtový tmavý chléb Harmony
Očištěný libový bůček zbavíme kůže a na masovém strojku jemně semeleme. Přidáme koření, sůl, vejce, mouku, feferonky a vše dobře promícháme.
Ze směsi...
více o Tancuvajzu
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme a chvíli zahříváme. Nakonec nalejeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby všechny kousky...
více o Kanadský králík
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme...
více o Staročeský chléb - XXL
Vložíme do pekárničky v uvedeném pořadí, zapneme program základní, velikost II, kůrka tmavá. Tento chlebík je opravdu výborný....
více o Podmáslový chléb - moc dobrý
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, opečeme. Slijeme tuk. Přidáme čočku, zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka.
Přidáme zeleninu, masox a uvaříme...
více o Čočka po "chlapsku"
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme...
více o Meloun jako břitva
Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem.
Měkké maso "rozcupujeme" nikoliv nakrájíme a zalijeme...
více o Kuřecí salát Abraham