Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme...
více o Treska na zelenině
Oloupaný a omytý celer jemně nastrouháme, vložíme do mísy a pokapeme citronovou šťávou.
Pak k němu přidáme kuřecí maso, které nakrájíme na malé...
více o Celerový salát s kuřecím masem
Na naklepané plátky naneseme směs z másla, nadrobno nakrájené cibule, žampiónů, hořčice, kečupu, soli, worchestru a pepře, pak položíme anglickou...
více o Vepřové na jehle
Předem namočené sójové boby uvaříme doměkka, slijeme a necháme okapat. Jablka, zeleninu a sýr nakrájíme na kostičky a smícháme se sójou. Kečup, olej a...
více o Zeleninový salát se sójou
Cibuli nakrájíme na plátky a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme nakrájený salám a krátce podusíme. Necháme vychladnout, přidáme na kolečka...
více o Svačinový salát
Nakrájený salám nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nasekanou cibuli a okurku. Smícháme se spojkou, kterou si připravíme tak, že olej, ocet,...
více o Sloní žrádlo II.
Párky podélně 3x nařízneme, od kraje ke kraji (nedoříznout až do kraje), do prostředního zářezu namázneme hořčici a nasypeme chilli (dle chuti), do...
více o Tygr utopenec
Opláchnuté jazyky vložíme do teplé vody, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Měkké jazyky zchladíme studenou vodou, zbavíme podjazyčí, oloupeme, nakrájíme...
více o Pikantní salát z vepřových jazyků
Orestované mleté maso zamícháme se sýrem, nastrouhaným vejcem, okurkou, nadrobno nasekanou cibulkou a prolisovaným česnekem. Dle chuti přidáme kečup,...
více o Pomazánka na topinky a toasty
Do majonézy vmícháme směs fines herbes (najemno nasekané kyselé okurky, šalotka, sardelky, kapari, petrželová nať, žampióny nebo hřiby, citrónová kůra...
více o Pravá tatarská omáčka
Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a vmícháme hořčici a majonézu....
více o Tatarská omáčka
Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme do varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme kečupovou...
více o Maďarská pomazánka
Prsíčka a vykostěná stehýnka naklepeme, opepříme a osolíme. Potřeme hořčicí a poklademe špalíčkem slaniny, kouskem párku i okurky a stočíme. Upevníme...
více o Slepice ála španělské ptáčky
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
Smetanu přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem...
více o Pikantní bramborová kaše
Tvarůžky nakrájíme na kousky, smícháme s cibulí rozkrájenou na nudličky a stejně nakrájenou okurkou a paprikou. Vše smícháme s česnekem utřeným se...
více o Salát z olomouckých tvarůžků
Mrkve, okurky a cibuli nakrájíme nadrobno. Ještě horké vařené brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, přidáme zeleninu a vše zalijeme horkou zálivkou...
více o Teplý bramborový salát se zeleninou
Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky a cibuli na kostičky. Nálev povaříme asi 2 minuty a vychladíme, smícháme a podáváme chlazené....
více o Čínský rapl
K nadrobno nasekaným krabím tyčinkám přidáme nastrouhané vejce uvařené natvrdo, jemně nastrouhanou mrkev a kyselou okurku.
Ochutíme lžičkou hořčice,...
více o Pomazánka z krabích tyčinek II.
Salám nastrouháme nahrubo spolu s nakládanými okurkami. Cibuli najemno nakrájíme, vejce nakrájíme na malé kostičky, přidáme fazole spolu s omáčkou....
více o Moravský salát
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto...
více o Silvestrovské fondue
K nadrobno nasekaným krabím tyčinkám přidáte nastrouhané vejce na tvrdo,jemně nastrouhanou mrkev a kys. okurku. Ochutíte lžičkou hořčice, přidáte...
více o Pomazánka z krabích tyčinek VI:
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme.
Kuřecí -...
více o Námořnické maso II.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem, grilovacím kořením, velmi...
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Rajčata nakrájíme na dílky, salám a okurky na kostky.
Brambory marinujeme v nálevu z vývaru, octa,...
více o Bramborový salát na statkářský způsob
Špekáčky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme a naplníme dílkem cubule, řezem okurky a plátkem slaniny. Kotlík vymastíme olejem, přidáme velmi...
více o Opilé špekáčky
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra.
Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,...
více o Masová směr s játry a žampiony
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,...
více o Špindlerovské masíčko
Do tvarohu zamícháme na tenké plátky nakrájenou okurku, nasekanou cibuli a kerblík, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Plátky uzeného nebo šunky...
více o Kornoutky plněné tvarohem
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku....
více o Cikánský guláš III.
Pekáč vymažeme a na dně vytvoříme vrstvu z brambor pokrájených na plátky – použijeme asi polovinu všech brambor. Osolíme, přidáme nakrájenou cibuli,...
více o Zapečené brambory s uzeným masem
Makrelu pečlivě vykostíme a umeleme. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou makrelu, nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a kapary.
Pomazánku...
více o pomazánka z makrely - francouzská
Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Mezitím smícháme 3dcl vody s octem, solí a pepřem, zahřejeme na 60°C a želatinu v tomto roztoku za stálého...
více o vaječná tlačenka II.
Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně...
více o pomazánka - sardinková
Cibuli, česnek jemně nakrájet, zpěnit na oleji. Přidat nakrájené okurky, lečo, koření a nakonec osolené filé, podlít vodou, dusit....
více o Cikánské rybí filé
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní...
více o Bramborový salát s majonézou
Pokud vam zbyly testoviny od vcerejsiho obeda, ci vecere, dnes se vam budou hodit. Promichejte je s maslem, soli, vajickem a smetanou, dobra je i...
více o Zapecene testoviny-RYCHLE
Na plátky šunky dáme vlaš.salát,svineme je do závitků a naskládáme těsně vedle sebe do formy nebo misky.Závitky potřeme mírně teplým rosolem a...
více o Šunkové rolky v rosolu
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořením barbecue. Osmahneme na rozehřátém oleji, slijeme olej. Přidáme na kousky nakrájené...
více o Kuřecí Cachos
Špekáčky podélně nařízneme do tří čtvrtin(aby se dali otvírat), uvnitř potřeme kečupem a hořčicí,vložíme proužky slaniny,kolečka cibule a plátky...
více o Zapečené párky s pivem
Jde o rychlou a chutnou pomazánku, kterou lze i částečně obměňovat podle toho, jaké máme doma suroviny. Pokud máme elektrický šlehač, dáme tvaroh do...
více o Budapeštská pomazánka II.
Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě bez soli do měkka tak, aby byly měkké, ale nerozvařené.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Mexické fazole IV.
Máslo utřeme s vařenými prolisovanými žloutky, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekané bílky a ostatní nasekané nebo nastrouhané...
více o Vaječná pomazánka IV.
Kýtu nakrájíme na širší nudličky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody,...
více o Katův šleh
Fazole a tuňáka necháme okapat, okurky nakrájíme na kousky a pažitku nasekáme na drobno, vše vložíme do mísy a přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř a...
více o Salát z tuňáka II.