V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený...
více o Poctivý boršč
Zelí pokrájíme na drobné nudličky, okurku, rajčata, papriku na drobné kostičky. Mrkve najemno nastrouháme a přidáme ostatní ingredience, zamícháme,...
více o Salát s čínským zelím atd.
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmahneme na másle.
Když začne vonět, zalijeme 2 litry sudené vody, vložíme rozmrazené...
více o Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Cizrnu namočíme den předem a necháme změknout. Scezenou cizrnu dáme spolu s masem, klobásami, očištěnou zeleninou a oškrábanými bramborami (vše vcelku...
více o Cocido madrileňo a la Jana
Orestujeme cibuli, přidáme pokrájené brambory a uvedenou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku a vegetu.
Když jsou brambory do 2/3...
více o Rybí paprikáš se zeleninou
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené...
více o Slaný palačinkový dort
Uvařime těstoviny - mezitím co se nám vaří, nakrájíme kuřecí maso a cibuli, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánev vlijeme trochu oleje a...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem III.
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove...
více o Cizrna na italský způsob
Kuřecí křídla naložíme na 30 minut do barbecue směsi koření, soli a oleje. Pečeme v rozpálené troubě, dokud není maso upečené. Mrkev a řapíkatý celer...
více o Kuřecí křídla se sýrovou omáčkou
Králíka uvaříme se zeleninou, několika kuličkami pepře, nového koření a 1 bobkovým listem v menším množství osolené vody. Pak maso vykostíme a se...
více o Miluščina paštika
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, vyválíme plát a formičkou vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě horké obalujeme ve...
více o Karotkové pečivo (BC)
V hlubší pánvi rozpálíme tři lžíce oleje a na něm krátce osmažíme plátky česneku. Přidáme kuře a zeleninu a vše krátce osmahneme. Přidáme dvě lžíce...
více o Filipínské nudle
My králíka nepečeme vcelku, ale již naporcovaného. Některé kusy prošpikujeme, jak pro koho, kdo to rád. Není nutné. Jednotlivé díly osolíme,potřeme...
více o Pečený králík se zeleninou
Zeleninu očístíme, omyjeme a necháme okapat. Vezmeme si struhadlo a nahrubo nastrouháme všechny ředkve jak červené tak i tu bílou, poté nastrouháme na...
více o Ředkvičkový salát se smetanou
Pórek nakrájený na tenké nudličky osmahneme a poté podusíme s rajčetem, přidáme koření garam masala a sojovou omáčku, mrkev nakrájenou na kolečka,...
více o Indická polévka pro zahřátí
Fazole namočíme přes noc, poté uvaříme s mrkví a petrželí. Petržel vyhodím, mrkev nastrouhám do vývaru s fazolemi. Uděláme jíšku, do které v závěru...
více o Fazolová polévka mňam
Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozehřejeme lžíci olivového oleje a cibuli a zeleninu na něm osmahneme. Přidáme houby,...
více o Zdravá polévka s červenou čočkou
Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na...
více o Divoké závitky v římském hrnci
Do vývaru dáme na nudličky nakrájenou mrkev a uvaříme ji do poloměkka. Potom přidáme směs mléka, žervé a taveného sýra. Podle potřeby dochutíme solí a...
více o Jemná sýrová polévka
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout. Kuřecí prsa, pórek, očištěnou petržel, celer a mrkev uvaříme do měkka v mírně osolené vodě. Brambory...
více o Bramborový salát pro jaterní dietu
Krůtí prsíčka nebo libové vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kousky, trochu osolíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Očistíme a najemno...
více o Masíčko s citronovou šťávou
Odkrojíme tmavě zelené části pórku; pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek a dusíme do měkka asi 5-8...
více o Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
Do hrnce s 2,5l vody nakrájíme cibuli a mrkev + dáme lžíci oleje a sůl. Přivedeme k varu a dodáme: 3 rozdělaná vajíčka + 2 bujóny + lžičku polohrubé...
více o Pejsek a kočička polévka
Zelí bez koštálu a papriky nakrájet na menší proužky, mrkev na plátky, cibuli na kolečka a to vše dáme do velikého hrnce a napustíme vodu tak, aby...
více o Tukožroutská polévka
Nastrouháme mrkev na jemno. Na pánvičce osmažíme cibulku, přidáme mrkev a trochu podusíme. Dále přidáme kečup, prolisovaný česnek, koření Kotányi a...
více o Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata nakrájíme na...
více o Dobré filé se zeleninou
Špenát omyjeme a zbavíme stopek. Mrkev očistíme a nastrouháme na delší proužky. Vejce nasekáme na malé kousky. Všechno spolu s brusinkami, mandlemi a...
více o Špenátový salát s brusinkami
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem)...
více o Treska s rýží a zeleninou
V hrnci na troše oleje zesklovatit cibuli, přidat pohanku a chvíli orestovat, poté přidat vařící vodu a osolit (poměr 1 díl pohanky na 2 díly vody), 2...
více o Pohanka po indicku
Kuřecí prsa, osolená, opepřená, okořeněná zprudka opečeme na oleji, přilijeme sojovku, pak podusíme doměkka. Až je hotovo, maso z pánve vyjmeme a...
více o Čína nečína i pro bezlepkáře
Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary ...
více o Bramboračka s houbami
Ve větším hrnci zahřejeme olej: přidáme česnek, cibuli, zázvor, koriandr, kmínu, kari, sůl a pepř; za občasného míchání podusíme asi 5 minut....
více o Mrkvová polévka s karim
Na vále zpracujeme uvedené ingredience na vláčné těsto - tuk nechám trochu rozpustit, aby se lépe těsto zpracovávalo. Dáme na chvíli do chladničky a...
více o Mrkvová placka
Ve větším kastrolu osmahneme cibuli do měkka. Přidáme mrkev a sladké brambory a smažíme 10 minút. Zalijeme vývarem, přidáme kousky zázvoru, bobkový...
více o Zlatá polévka
V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do hrnce, několikrát zamíchám,...
více o Rychlá polévka II.
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo...
více o Salát z kysaného zelí III.
Mrkev nastrouháme najemno, osolíme, opepříme,přidáme tatarku - asi 2 lžíce. Zamícháme a můžeme mazat na chleba či rohlíky. Je dobrá i s celerem. Ten...
více o Mrkvová pomazánka IV.
Nastrouháme mrkev, cibuli, párek, okurku, přidáme všechny zbývající ingredience a dobře zamícháme. Podáváme s chlebem zdobeným rajčetem....
více o Mrkvová pomazánka III.
Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém osmahneme tři stroužky česneku, jednu velkou cibuli a chapadla z olihní (vše pokrájené na malé kostky). Když je...
více o Plněné olihně
Nejprve si omyjeme řepu a uvaříme (nejlépe v papiňáku 20 minut). Do skleněné mísy nastrouháme najemno mrkev, přidáme cibuli pokrájenou nadrobno a...
více o Salát z červené řepy s tuňákem
Mrkev a zelí nakrájíme na malé drobné kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme do druhého...
více o Salát Coleslaw
Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nasekanou cibuli a nakrájené klobásky orestujeme na tuku. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kostičky nakrájené...
více o Vydatná česnečka
Na oleji necháš rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidat prolisovaný česnek a dáš tomu ještě cca minutu. Přidáš kuřecí maso a zaliješ...
více o Thajské zelené curry
Do misky nastrouháme na jemno mrkev, přidáme sýr a pokrájené vejce, lahůdkovou cibulku, kousek másla, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dáme do...
více o Mrkvová mňamka
Povaříme nakrájenou mrkev, pomerančovou kůru, cukr a pak rozmixujeme. Do toho přidáme sirup, Lemonku a vlijeme do 10 litrů převařené vody. Podáváme...
více o Pomerančovo-mrkvový džus
Na rozehřátém másle orestujeme pórek nakrájený na kolečka, mrkev hrubě nastrouhanou, nakrájené houby, osolíme, opepříme, podusíme doměkka. Pak směs...
více o Bramborový závin s houbami
Do každé zavařovací sklenice (0,7 l) dáme několik koleček mrkve, plátky cibule, kousek čersvého kopru, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček celého pepře...
více o Okurky znojemské
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme...
více o Svíčková s karamelem
Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s...
více o Rusle - recept z přerostlých okurek