Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriku, cibuli nakrájenou na tenká kolečka....
více o Bramborový salát po indicku
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme, nejlépe v páře (např. v mikrovlnce pri 750 W cca 5-6 minut), ne úplně doměkka. Ještě teplý posekáme na drobné...
více o Květákový nákyp s nivou
Smícháme vše sypké koření. Polovinou směsi potřeme prsíčka a grilujeme po obou stranách 5 minut. Polovinu směsi společně s cukrem necháme na mírném...
více o Kuřecí prsíčka v karamelu
Osmažíme cibulku, přidáme maso a dusíme do měkka. Pak přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a mandle a necháme dusit. Přidáme rozinky, koření, dobře...
více o Čína z cukety
Mouku, strouhaný sýr, tuk, žloutek a mletý kmín zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
Potom vyválíme na vále asi na výšku 3...
více o Pečivo z Nivy
Omyté zelí jemně nakrájíme a spaříme horkou vodou na 5 minut, necháme okapat a mezitím smícháme sýr se smetanou, přidáme hořčici, mletý kmín, ocet,...
více o Salát z červeného i bílého zelí
Konce okry odkrojíme a zbytek nakrájíme na asi 1,5 cm dlouhé kousky. Jednu cibuli nasekáme na kousky a spolu s česnekem, zázvorem, chilli papričkou a...
více o Okra na indický způsob
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale...
více o Cizrna po indicku
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme, osolíme a povaříme do měkka....
více o Brokolicová polévka s pórkem
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Křen nastrouháme spolu s jablkem najemno a v misce smícháme se syrovým vejcem, mírně osolíme. Touto...
více o Malínský špaček od sestry Ireny
Uvařený květák nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, trochu mléka, mouku a strouhanku- okořeníme. Ze směsi lžící nabíráme...
více o Květákové placičky
Játra nakrájíme na tenké plátky (lépe se krájí pokud je dáme na chvíli do mrazáku). Rozmícháme solamyl s vodou na kašičku, přidáme játra a promícháme...
více o Smažená játra po čínsku
Hermadur nakrájíme na kostičky, dáme do misky a utřeme dohladka se změklým máslem a lučinou. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a koření. Podle chuti...
více o Pikantní pomazánka z Hermaduru
Maso nakrájíme na platky a naklepeme. Do rozšlehaných vajec přidáme sůl,koření,solamyl,utřený česnek, zamícháme. Směsí polijeme maso a necháme 24...
více o Pikantní plátky
Do mletého masa přidáme nastrouhané brambory, 1 vejce a ostatní přísady a necháme nejlépe přes noc odležet, pak tvarujeme podélné placičky, které...
více o Mleté řízky
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a zpěníme ji na másle, přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky nebo hrubě ustrouháme a chvíli dusíme....
více o Půlnoční cibulačka s párky
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme...
více o Halušky se zelím II.
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku, osolíme, okořeníme, posypeme hrubě nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme trochou vody, dáme do...
více o Pikantní masová pomazánka
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek a osmahneme, přidáme plechovku rajského protlaku a kečup, dolijeme vodou (asi 150 ml), přidáme...
více o Špagety strýce Jiřího
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,...
více o Vynikající zapečené vepřové kotlety
Oloupané syrové brambory a oloupané cukety jemně nastrouháme. Obojí necháme chvíli stát. Uvolněnou tekutinu slijeme a ještě ji z cuket i brambor...
více o Knedlíky ze syrových brambor s cuketou
Pekáč vymažeme máslem, navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme...
více o Zapečené vepřové kotlety
Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce...
více o Srdce po myslivecku
Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být...
více o Fazolový guláš Santa Fe
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout....
více o Slaný kynutý závin
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli...
více o Alpské brambory
Kachní stehna očistíme, chilli papričky nasekáme na drobno. Stroužky česneku utřeme se solí. Poté ho dobře promícháme s nasekanými chilli papričkami,...
více o Pikantní kachní stehýnka
Do pánve (wok) dáme 3 lžíce oleje na kterém orestujeme cibuli. Zaprášíme lžičkou sladké papriky a přidáme mleté maso. Maso promícháme, zakapeme...
více o Omáčka na špagety
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno...
více o Houbová omáčka s kysanou smetanou
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla).
Vložíme...
více o Vepřové na hořčici
cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme...
více o Vepřové na hořčici III.
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme maso a lehce opečeme ze všech stran. Přidáme majoránku, mletý kmín, mletou červenou...
více o Kovbojský guláš s irským pivem
1. Ve smesi z oregana, soli, pepre, cili a kminu promichame prouzky hoveziho masa.
2. Maso smazime na velke panvi az je dostatecne hnede po vsech...
více o Hovezi stir-fry
1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda.
2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne...
více o Cilli con carne
Měkký tvaroh, žervé a eidam důkladně propracujeme a vytvarujeme malé kuličky, které obalujme v koření. Hotové kuličky vložíme do sklenice, přidáme...
více o Nakládané sýrové kuličky
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který...
více o Pikantní kapr
Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,...
více o Cuketa s koprem
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Houby nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu z brambory, přidáme hladkou...
více o Smažené houby v těstíčku
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který...
více o Pikantní kapr II.
Okurky a cibulky nakrájíme nadrobno a smícháme, osolíme a necháme 10 minut vychladit.
Přidáme kostky rajčat, posypeme ostatními přísadami mimo jogurtu...
více o Indický okurkový salát
Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme všechno koření a kousky kuřete a smažíme zhruba 5 minut. Vlijeme kokosové...
více o Kuře na kari
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
Maso ze všech stran prudce opečeme na...
více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Oba kmíny smícháme se 2 lžičkami soli, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 h. do chladničky. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme...
více o VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU
Nejdříve připravíme náplň. Vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Žemli (nejlépe 1 den starou) pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme...
více o Kuřecí tlapky