Očištěnou kapustu uvaříme téměř do měkka ve slané vodě. Potom ji drobně pokrájíme. Mezitím si uvaříme rýži. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku a...
více o Zapékaná kapusta s rýží
Heru utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, trochu mléka a nakonec vmícháme sníh z bílků. Do třetiny těsta...
více o Višňovo-třešňové řezy
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout....
více o Slaný kynutý závin
Mouku promícháme s kypřícím práškem a na vále smícháme s vejcem rozšlehaným v mléku, přidáme nasekané máslo (tuk), osolíme a vypracujeme hladké těsto....
více o Rychlá pizza
Ve vlažném mléku rozpustíme droždí, přidáme mouku, rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Potom...
více o Kynutý mřížkový koláč
Plátky šunky rozložíme, aby se mírně překrývaly, potřeme náplní, poklademe plátky sýra, dáme znovu náplň a zbylou šunku. Stočíme roládu, dáme do...
více o Šunková roláda se sýrem
Na kostičky nakrájené housky dáme do mísy. Vejce s trochou soli rozmícháme v mléce a přelijeme přes housky. Dobře promícháme. Cibuli nakrájíme na...
více o Knedlíky z plísňového sýra
Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Moukou se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které...
více o Křupavé domácí rohlíčky
Ze surovin (kromě škvarků) vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 bochníčků. Z každého vyválíme kulatou placku a tu rozdělíme na 16 dílků. Potřeme...
více o Škvarkové rohlíčky
Žloutky s cukrem ušleháme nebo utřeme na hustý krém, přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Dobře promícháme a nakonec...
více o Tvarohové řezy s čokoládou
V míse utřeme změklou heru s cukrem, vejci a medem dohladka, přidáme vločky umleté na masovém strojku, kůru a šťávu z citronu, mléko a mouku s práškem...
více o Ovesný koláč
Vločky zalijeme vroucí vodou a vroucím mlékem a necháme hodinu bobtnat.
Pak vmícháme žloutky, cukr, strouhanku, máslo a nakonec tuhý sníh z bílků....
více o Vločkový trhanec
Máslo utřeme se solí a vejcem dohladka, vmícháme jemně nakrájené uzené maso a vločky, nasucho opražené na pánvi. Pokropíme mlékem, promícháme a...
více o Ovesné nočky
Máslo, vejce a sůl utřeme dohladka, vmícháme nasucho opražené vločky, strouhanku a mléko a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Pak vytvarujeme...
více o Ovesné knedlíčky
Na špejli střídavě napichujeme kostičky chleba, kolečka špekáčků a cibuli. Z vajec, mléka a mouky umícháme těstíčko, ve kterém špízy namáčíme a...
více o Teplé chlebové špízy
Z části cukru,mouky,droždí a poloviny mléka uděláme kvásek a necháme kynout.
Mouku prosijeme do mísy,přidáme kvásek,s máslem a cukrem rozetřené...
více o KOBLIHY SVÁTEČNÍ
Vykostěné maso ze slepice umeleme, dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme...
více o Slepičí rarášci
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na slabá kolečka. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka. V mléce nebo ve smetaně rozšleháme vejce a nastrouhaný...
více o Mrkev zapečená s balkánským sýrem
Těsto: máslo, cukr, žloutky třeme do pěny, přidáme mléko mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a upečeme.
1.nádivka: piškoty rozdrobíme na...
více o Řezy s kokosem
Do rozehřátého másla vsypeme cukr a na mírném ohni necháme rozpustit. Když začne cukr karamelizovat, položíme na něj banán rozkrojený v půli.
Shora...
více o Banán na kari
Maso umeleme spolu s játry, přidáme pepř a česnek utřený se solí. Žemli namočenou v mléce a vymačkanou přidáme spolu s vejcem a propracujeme....
více o Hradecké koule
Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Rozmělníme je, promícháme s mletým masem, drobně nakrájenou cibulí, osolíme a...
více o Těftěly v rajčatové omáčce
Vajíčko, strouhanku a mléko smícháme. Na pánvi osmahneme cibulku a až zezlatoví přídáme vaječnou směs. Opečeme z jedné strany a pak otočíme. Topinku...
více o Dobrá omeletka
V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku, přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto...
více o Císařský trhanec
Uvaříme brambory ve slupce a po vychladnutí oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném struhadle.
Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci...
více o Bramborové koblížky
Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nasypeme 2 hrnky suché směsi, tvaroh a zbylou směs. Navrh poklademe hodně plátků másla.
Pečeme asi 20 minut...
více o Sypaný koláč
Papriky nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a uzeninu na drobné kostičky. Do varné skleněné misky postupně vršíme papriku, cibuli, nakrájenou...
více o Paprikový mls
Cukr utřeme se žloutky a tukem doběla. Přidáme studené strouhané brambory, mouku, špetku soli, prášek do pečiva, mléko a omyté rozinky. Dobře...
více o Bramborová bábovka
Z droždí cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, který vlijeme do mouky smíchané se solí, rozšlehaných žloutků a pokrájeného změklého tuku....
více o Kynuté plněné rohlíčky
Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem...
více o Langoše po maďarsku
Do mouky dáme droždí rozmíchané s cukrem, vlažné mléko, žloutek a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme dobře vykynout. Mezitím si připravíme...
více o Langoše se zelím
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny,...
více o Zapečená brokolice II.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, sůl, mouku a...
více o Horácké knedlíky
Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na polovině dávky sádla dorůžova. Přidáme na kostičky krájené housky a osmahneme je.
V mléce rozmícháme vejce,...
více o Krkonošské houbové knedlíky
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme...
více o Mrkvové knedlíky
Na vál prosejeme mouku, doprostřed pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko, do kterého nadrobíme droždí a vytvoří se nám kvásek. Nakonec do těsta...
více o Tvarohové rohlíčky II.
Uvaří se slepice i s drůbkami, osmaží se cibulka, přidají se 2 lžíce hl. mouky a udělá se světlá jíška, která se zředí vývarem ze slepice. Přidá se...
více o Kaldoun II.
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte,...
více o Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Všechny suroviny postupně smíchej - nejdříve suché přísady, pak tekuté.
V kastrolu nebo fritovacím hrnci rozpal olej. Kávovou lžičkou vykrajuj těsto,...
více o Netradiční koblihy aneb Tvarohové střapáče
Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka, bílou část osmahneme na tuku a zelenou dáme vařit do osolené vody. Vývar zahustíme jíškou, přidáme žloutek,...
více o Pórková krémová polévka
Maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5 cm, orestujeme na tuku, okořeníme a osolíme dle chuti. Předem namočené fazole přidáme i s vodou, ve které byly...
více o Fazole podle Chozého
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kabanos nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme čubricu...
více o Francouzské brambory II.
Nakrájené houby osolíme, okmínujeme a dusíme na orestované cibuli. K udušeným houbám přidáme v mléce namočenou žemli, okořeníme podle chuti, přidáme...
více o Houbové karbanátky II.
Mouku prosejeme přes síto a přidáme prášek do pečiva, cukr a vše promícháme. V kastrolku rozpustíme v mléce máslo (pozor nevařit) necháme zchladnout...
více o Koláč babičky Jitky
**První těsto**: Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem, přidáme máslo, cukr, vejce a zpracujeme v těsto.V yválíme placku, přeneseme ji...
více o Ořechové řezy Berlín