Na kostičky nakrájenou cibulku osmažte na másle. Přidejte nakrájenou, případně nahrubo nastrouhanou červenou řepu a krátce poduste.
Přidejte...
více o Polévka z červené řepy
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a...
více o Panna cotta s lesním ovocem
Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým...
více o Jahodové nanuky
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát,...
více o Jehněčí kotlety
Rýžové nudle hodinu předem namočte do studené vody. Chcete-li, můžete je nalámat na kratší části.
Maso je nutné před úpravou naložit, minimálně hodinu...
více o Bun bo Nam Bo
V kastrůlku si rozpusťte máslo a smíchejte s rozdrcenými sušenkami, přidejte špetku soli a citrónovou kůru a vzniklou hmotu důkladně promíchejte....
více o Nepečený borůvkový cheesecake
Kaki dobře umyjte, osušte a pokrájejte na tenké plátky. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou vložte do dlaně a vařečkou z něj vytlučte zrnka....
více o Letní salát s kaki a mozzarellou
Troubu předehřejte na 130 °C.
Jahody omyjte a dejte do zapékací mísy, posypte cukrem, pokapejte šťávou z jednoho citrónu a dejte péct na deset minut,...
více o Jahodovomalinový cheesecake
Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2...
více o Třešňové tiramisu
Meloun nakrájíme na kousky. Vymačkáme šťávu ze 2 citrónů, přidáme cukr/med. Vše společně rozmixujeme a smícháme s vychlazenou vodou. Následně vše...
více o Melounová limonáda
Zázvor najemno nastrouháme a vmícháme do vody. Přidáme cukr/med a vaříme cca 10 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme manga. Vše...
více o Mangová limonáda
Celozrnný chléb opečeme v toustovači. Mražený hrášek zalijeme v cedníku vroucí vodou, aby změkl. Poté jej rozmixujeme s parmezánem, olivovým olejem a...
více o Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, římský kmín a nastrouhaný zázvor a restujte asi dvě minuty, aby se...
více o Polévka z červené čočky
Jogurt promíchejte v míse s kari a do směsi naložte kuřecí prsa tak, aby byla dobře obalená, nechte je alespoň 20 minut odležet při pokojové teplotě. ...
více o Kuskus s kuřecím masem na kari
Na pánvi rozehřejte olej. Na něm restujte na středním plameni asi 10 minut cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte na plátky nakrájený...
více o Zelená šakšuka
Cukety pomocí škrabky na zeleninu pokrájejte na tenké plátky. Potřete je lehce olivovým olejem a opečte na grilu nebo na grilovací pánvi z obou stran....
více o Bagety s grilovanou cuketou
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte...
více o Souvlaki s tzatziki
Hrášek rozmrazte, šalotky a cukety nakrájejte na kolečka, dejte vařit těstoviny. Ty sceďte a trochu vody z nich uchovejte.
Na pánvi na troše oleje...
více o Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
V hrnci se silným dnem zahřívejte těsně pod bod varu smetanu. Pokud máte rádi chuť a vůni pravé vanilky, přidejte do ní rozříznutý vanilkový lusk....
více o Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Bulgur zalijte vodou, aby sahala asi 1 cm nad něj, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout....
více o Bulgurový salát s tofu
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně....
více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno...
více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého...
více o Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Měkké máslo smícháme s nasekanými nebo sušenými jedlými květy, nasekanou mátou, citronovou kůrou a trochou soli a necháme ztuhnout v lednici v misce...
více o Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp....
více o Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně promíchejte, dokud se dokonale nespojí. Dejte do uzavíratelného sáčku a naložte do něj naporcované kuře...
více o Pikantní jogurtová marináda na kuře
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr, sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu...
více o Věnečky s mátovým krémem
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky....
více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Hrášek dejte do vroucí vody a nechte přejít varem. Sceďte a nahrubo rozmixujte tyčovým mixérem. Lístky máty nasekejte a spolu s ricottou vmíchejte do...
více o Losos s hráškovým pyré
Skyr, obě džusové přísady a 5 lístků máty dáme do kuchyňského robotu a umixujeme drink jemné konzistence.
Do sklenice dáme led, zalijeme jej shakem a...
více o Brusinkovo-mátový shake
Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat.
Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a...
více o Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Pečlivě omyté grapefruity nakrájejte na tenké plátky a poté na kousky. Rozdělte je do sklenic.
Přidejte mátu, vymačkanou šťávu a semínka z...
více o Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Pomeranče důkladně omyjte, nakrájejte na plátky a rozčtvrťte. Z granátových jablek vymačkejte šťávu a vyjměte semínka. Lístky máty trochu promněte v...
více o Pomerančová limonáda s granátovým jablkem
Okurky podélně rozřízněte a vykrajovátkem na jádřince z nich vyloupněte kuličky.
Rozdělte je do sklenic přelijte 50 ml ginu, dosypte ledovou tříští,...
více o Okurkový gin fizz
Okurky podélně nakrájejte na dlouhé nudličky a nechte pustit vodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 minuty opékejte krevety a nakrájenou...
více o Okurkový salát se skleněnými nudlemi
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem...
více o Ledový salát s okurkou a mátou
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte...
více o Losos a krémové citronové brambory
Očištěné krevety naložte s nasekaným koriandrem, mátou, šťávou z limetky a citronu, chilli papričkou, solí, pepřem a 100 ml olivového oleje.
Mezitím...
více o Krevety na grilu
Ananas spolu s melounem, nektarinkami, broskvemi, blumami a hruškami nakrájejte na plátky a z obou stran je opečte na grilu. Podle potřeby zakápněte...
více o Ovocný salát s fetou a mátou
Ve sklenici rozdrťte lístky máty a nalijte všechny ingredience na kostky ledu.
Náš tip: Pro dodání ovocné chuti rozmačkejte do sklenice 2 borůvky....
více o Koktejl mint vibe
Ze zmrzliny vytvarujte čtyři kuličky. Vložte do mrazáku, až budou hodně zmrzlé.
Z mouky, piva, žloutků, poloviny množství cukru, skořice a citronové...
více o Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji orestujte nadrobno nasekané šalotky, přidejte ricottu, gorgonzolu a hrášek. Podlijte vývarem....
více o Těstoviny s hráškem a sýry
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou....
více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku...
více o Citronovoborůvková bábovka
Do sklenice nalejeme panáka bílého rumu, ale může být i hnědý. Vhodit kostky ledu nebo drcený led, lžící třtinového cukru a lístky máty. Vymačkáme...
více o Mojito Relax limetka