Dozlatova opečená kuřecí prsa marinovaná v jogurtu a kari chutnají znamenitě. K dokonalosti je pak dovedete originální přílohou - kuskusem s rozinkami, granátovým jablkem a cibulkou.
Jogurt promíchejte v míse s kari a do směsi naložte kuřecí prsa tak, aby byla dobře obalená, nechte je alespoň 20 minut odležet při pokojové teplotě.
Tip: Kuřecí prsa můžete naložit den předem. Pak už je jen nechte před pečením chvíli odpočinout při pokojové teplotě.
Mezitím pokrájejte cibuli na klínky a pomalu restujte asi 10 minut na troše olivového oleje. Vyloupejte zrnka z granátového jablka: rozkrojte ho, dejte řeznou stranou do dlaně a nejlépe ve dřezu pomocí vařečky zrnka vyklepejte.
3
Kuskus krátce orestujte na lžíci oleje, zalijte asi 350 ml horké vody, vmíchejte rozinky, osolte, přiveďte k varu, přiklopte, sejměte z plotny a nechte dojít 5–10 minut pod poklicí.