Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a vodu. Poté přidáme cukr a žloutky. Směs necháme vychladnout. Z bílků si zvlášť vyšleháme tuhý sníh, který...
více o Čokoládová pěna (Chocolate mousse)
V míse smícháme mouky, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici a rozdrobíme droždí, které...
více o Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Vychlazené banány oloupeme, dáme na mřížku, aby mohly okapávát a částečně oschnout a pokapeme je citronovou nebo pomerančovou šťávou, která nám...
více o Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Cibulku si rozkrájíme najemno a zpěníme ji na másle. Až nám cibulka zesklovatí a lehce zezlátne, přidáme do hrnce trojuhelníčky taveného sýra. Hned...
více o Polévka z taveného sýra dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška ukázal v tv jak jednoduše si doma vyrobit šlehačku, pokud nemáme k dispozici zrovna tu kupovanou.
Zde je jednoduchý postup - mléko si...
více o Domácí šlehačka dle Ládi Hrušky
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku...
více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme...
více o Špecle s kořenovou zeleninou
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo...
více o Bylinkové bramborové věžičky
1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme formu o průměru 23 cm.
2. Máslo s mlékem dáme do malého kastrůlku a zahříváme, dokud se máslo...
více o Kakaový dort s mandarinkami a marcipánem
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy o průměru 24 cm a...
více o Jadran dort
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny.
Nakrájenou cibulku, kešu a...
více o Indické kuře Tikka Masala
Margotku dejte do lednice. Až bude zchladlá, tak ji nastrouhejte najemno.
Oddělte žloutky od bílků a bílky našlehejte ve sníh.
Mezitím smíchejte sypké...
více o Bábovka Margotka s čokoládou
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím...
více o Mini Shepherd´s Pies
V míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Udělejte (tyčovým mixérem nebo i vidličkou) jemné pyré z banánu a vody. Rozšlehejte k nim vejce a...
více o Banánové vafle s javorovým sirupem
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které...
více o Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou...
více o Kuře se špenátovou omáčkou
Nejdřív připravte kvásek:
Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a...
více o Domácí houstičky ze sušeného droždí
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte...
více o Pečené brambory
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu...
více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Na tento recept je dobré, koupit vločky již pražené, nebo je doma dodatečně nasucho opražit na pánvi spolu s oříšky. Oříšky se hodí jakékoliv, volte...
více o Domácí müsli tyčinky dle Ládi Hrušky
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr a špetku soli.
V rendlíčku si rozpustíme máslo, zasypeme kakaem a zalijeme pivem.
Vejce vyšleháme,...
více o Pivní čokoládový dort dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si chřest rozkrájíme na malé kousky. V hrnci na polévku rozpustíme máslo a přisypeme lžíci hladké mouky. Lehce zasmažíme. Pak přidáme...
více o Chřestová polévka dle Ládi Hrušky
Odměříme 150 g hladké mouky, kterou je nutné prosít do mísy, ve které vytvoříme těsto. K mouce následně přidáme 60 g másla. Je lepší jej vyjmout z...
více o Apple-pear pie
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich...
více o Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného...
více o Hermelínové měšce (kapsy)
Do misky si nastrouháme perník. V jiné míse vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s mlékem, promícháme a poté ještě přidáme mouku s kůrou a...
více o Bábovka "trio"
Skelet rozeberte na menší kusy. Přidejte koření a cibuli i se slupkou, zalijte asi 2 litry studené vody a na malém plameni nechte lehce probublávat ...
více o Kuřecí polévka s kroupami
Do kastrólku nalijeme pivo, přisypeme cukr, nasekané rozinky a na silnější placky rozmáčknuté oloupané stroužky česneku. Jelikož by se nám hřebíček...
více o Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu
V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle...
více o Hermelín / Camembert v listovém těstě
Těsto:
V míse smícháme mouku s kypřidlem, cukry a kůrou. Přidáme máslo s vejcem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Pak...
více o Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a...
více o Blesková česnečka s uzeným masem
Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to...
více o Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky
Tuk si utřeme nejprve s cukrem. Nejdřív ručně, poté vyšleháme do pěny šlehačem. Do misky pak přidáme postupně zbylé suroviny - žloutky, hrnek...
více o Kakaové sušenky dle Ládi Hrušky
Kromě másla a rumu, všechny ingredience hezky zpracujeme ve vláčné těsto. To pak pod utěrkou na teplém místě, ponecháme půl hodiny kynout. Když nám...
více o Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky
Postup zvládne jistě každý :)
Tvaroh v misce utřeme se solí. Přidáme lžičku sody a pořádně zamícháme. Takto to necháme 10 minut ležet. V rendlíku si...
více o Domácí taveňák dle Ládi Hrušky
Do vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu na plátky slabě pokrájených brambor, které posypeme nesekaným česnekem, rozmarýnem, na slabé nudličky...
více o Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou papriku s cibulí (nemusí být). Pak zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit, přidáme protlak a koření, vše...
více o Jednoduchá rajská polévka s paprikou
V receptu nepíši jakou rýži, vývar, sýr či špenát. Ano, rizoto bude lepší s rýží na rizoto, s čerstvým špenátem, udělaným vývarem atd. Ale pochutnáte...
více o Italské špenátové rizoto - co dům dal
Rybí filety z obou stran osolíme, okmínujeme a necháme na talíři zaklopené chvíli odležet. V pánvi si rozehřejeme máslo s trochou oleje, který nám...
více o Kmínové přírodní filety