Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou menší šalotku, ke které přihodíme osmažit na kolečka pokrájený chřest, ze kterého jsme odřízli špičky, které...
více o Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a pokrájené osolené a...
více o Kuřecí na houbách s medvědím česnekem
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev s celerem a smažíme lehce dorůžova. Pak...
více o Zeleninová omáčka se smetanou
Na kousku másla krátce osmažíme pokrájený pórek s na plátky pokrájeným chřestem, poté přidáme a ještě krátce osmažíme pokrájenou šunku. Špičky chřestu...
více o Chřestová omeleta
Česnek na drobno nakrájíme a zlehka orestujeme na másle.
Přidáme mraženou zeleninu a promícháme.
Zalijeme vývarem a necháme asi 5 minut povařit....
více o Rychlý zeleninový krém
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou nasypeme krátce osmažit i pokrájený nebo natrhaný toustový chléb (může být i klasický). Pak...
více o Pampelišková polévka od Lidušky
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony...
více o Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Na kousku másla si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nasekaný malý stroužek česneku a ještě krátce...
více o Smaženice s bílou ředkví
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. Za občasného promíchání necháme mouku zpěnit a lehce zrůžovět,...
více o Polévka (nejen) z medvědího česneku
Cibuli pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme dosklovata. Pak přidáme na nudličky pokrájenou debrecínku nebo šunku, kterou také osmažíme a...
více o Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte...
více o Glazovaný vepřový bok
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru,...
více o Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke konci přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a krátce i...
více o Brokolice s rýží z jedné pánve
Na kousku másla, nejlépe v nepřilnavé pánvi (cca 20 cm), osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu nebo šunku s pokrájenou jarní cibulkou.
Po osmažení...
více o Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte...
více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
K mouce přidejte změklé máslo s Herou, špetku soli i cukru a vše nahrubo promněte. Poté přilijte 120 ml ledové vody a vypracujte těsto, které nechte...
více o Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Přidejte lžičku soli a lžíci oleje a uvařte flíčky. Postupujte podle návodu a po uvaření flíčky přeceďte.
Pekáč...
více o Tvarůžkové šunkofleky
Na másle osmahněte nakrájenou šalotku a česnek. Po chvilce přidejte špenát a orestujte. Podlijte mlékem a vařte jen 5–7 minut, aby špenát zůstal...
více o Špenátová polévka se smetanou
Mrkve a papriky nakrájejte na malé kousky a osmahněte je společně s cibulkou na másle. Dejte do misky mleté maso a vložte do něj připravenou zeleninu,...
více o Sekaná se slaninou a zeleninou
Uvařenou quinou osolte a promíchejte s drceným česnekem a načechrejte vidličkou.
Dýni a brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené...
více o Quinoa s dýňovým pyré
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozdrobené droždí, vodu, bílek, smetanu ke šlehání a 115 g změklého másla. Vařečkou nebo v robotu s hákem krátce...
více o Cronuty
Nechte vzejít kvásek. V misce rozmíchejte droždí s cukrem a poté s mlékem. Nechte asi 5 minut na teplém místě. Zatím v míse utřete máslo s vejcem,...
více o Čokoládová babka
V misce rozetřete droždí s cukrem. Přidejte polovinu mléka, lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zbylé suroviny, kromě másla, krátce...
více o Donuty s borůvkovou polevou
Den předem si připravte krém. Mléko přiveďte k varu. Žloutky prošlehejte zvlášť s cukrem, vanilkovým extraktem a moukou. Naběračkou přilijte část...
více o Koblihy s vanilkovým krémem
Čočku propláchneme a necháme alespoň 1 hodinu máčet ve vodě, poté scedíme. V hrnci rozpálíme máslo na střední teplotu. Přidáme cibuli a restujeme do...
více o Čočková polévka
Troubu si předehřejeme na 170°C. Ve velké míse rozšlehejte vejce a za stálého míchání postupně přidejte máslo a cukr. Nakonec přidejte prosypanou...
více o Levandulové cupcaky
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech...
více o Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Přimíchejte změklé máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy....
více o Smetanová bábovka s jablky
Na pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly...
více o Špagetová omeleta
Ze sardinek důkladně vymačkáme šťávu, vyjmeme páteř, dáme do mísy a vyšleháme s máslem. Přidáme hořčici a sůl a znovu šleháme.
Přidáme nadrobno...
více o Rybí pomazánka
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a...
více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Máslo, majonézu, sýr, hořčici a sůl důkladně promícháme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená vejce nebo nastrouhaná na...
více o Vajíčková pomazánka
Rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom míchejte, ať se nepřipaluje. Až začne být...
více o francouzská polévka
Připravíme si misku na bílky a mísu na žloutky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh.
Dortovou...
více o Citrónová Janina
Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme a hořčici naředíme cca lžícemi vody...
více o Hořčicové kuře (králík) na slanině
Žebra dáme vařit do vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Vývar pak scedíme a maso z žeber obereme.
Na lžíci másla si osmažíme hrubě...
více o Zelňačka z uzených žeber
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na menší kousky (cca velikost sousta nebo na nudličky), které dáme do misky, osolíme, zaprášíme uzenou paprikou a...
více o Nugetky s uzenou paprikou
Na másle osmažíme na proužky pokrájenou debrecínku, kterou po smažení posypeme moukou a paprikou dle chuti, necháme krátce osmažit.
Přisypeme na...
více o Kyselica s debrecínkou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný...
více o Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Na másle či na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, ke které přisypeme...
více o Hráškový prívarok (přívarek)
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme okapané zelí, na klínky pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, plnější lžíci protlaku, cca dvě lžíce vody, cukr a...
více o Kuře na debrecínském zelí
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit a za občasného promíchání uděláme světlou cibulovou jíšku, ke...
více o Hrášek na smetaně s koprem
Na rozpuštěném másle si necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku.
Po osmažení...
více o Debrecínská polévka se zeleninou
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme mléko a vlažné máslo, promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a...
více o Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky