Smícháme obě mouky se solí a práškem do pečiva.
Máslo s oběma cukry ušleháme do pěny. Pak do ní zašleháme celé vejce.
Vmícháme mouku a nakonec...
více o Sušenky s kousky čokolády
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic...
více o Švestkové knedlíky
Květák uvařte doměkka, nastrouhejte najemno, dejte do utěrky a důkladně vyždímejte všechnu vodu. Dejte do mísy, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán a...
více o Květákový quiche s rajčaty
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180° C. Přpravíme si všechny suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Formu na dort, nejlépe s odnímatelným dnem,...
více o Čokoládovo-mandlový dort s blumami
Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a...
více o Koláč se sardnikami a čekankou
Troubu nechte rozehřát na 180 °C. Máslo pokrájejte na několik kusů, čokoládu nalámejte na větší kousky. Obojí dejte do kastrůlku a nahřívejte ve vodní...
více o Křupavé brownies s chilli
Na másle osmažíme drobně pokrájenou šalotku dosklovata s bobkovým listem a novým kořením, pak ji zasypeme hladkou moukou a necháme zpěnit. Přisypeme...
více o Smetanové brambory s cuketou a koprem
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy.
Během vaření květáku necháme na másle...
více o Zapečený květák pro chlapy
Do remosky nebo koláčové (dortové) formy cca 23 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem si nasypeme asi 65%...
více o Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Omytou, semínek zbavenou dýni pokrájíme na kostky 1,5 - 2,5 cm. Slaninu pokrájíme na nudličky. Já použil neloupanou hokaido dýni.
Pokud budeme pokrm...
více o Dýně (nejen) se slaninou pečená
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata.
K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze...
více o Dýňové zelí - sladkokyselé
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit,...
více o Rybí polévka z tresky
Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme...
více o Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Všechny ingredience důkladně promícháme a na plech vyložený pečícím papírem vkládáme hrudky těsta. Počítejte s tí, že se sušenky při pečení roztáhnou...
více o Medovo ovesné placičky
Kouskem másla pomažte zhruba dvaceticentimetrovou formu na koláč nebo na dort a položte na ni pečící papír.
V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a...
více o Čokoládový Pedro dortík
Kuře rozporcujeme na menší díly, sundáme kůži (tentokrát nám nepůjde o křupavou kůrčičku), opláchneme, necháme okapat a osolíme (pozor na slanost...
více o Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Změklé máslo vymícháme s nastrouhanými nebo rozmačkanými tvarůžky, mletou paprikou a následně i s tvarohem. Dle potřeby (požadované hustoty) můžeme...
více o Rozhuda s tvarůžky - tvarůžková pomazánka
Nejprve si připravíme kvásek na bulky. Polovinu teplého mléka smícháme s droždím, špetkou cukru a dobře promícháme. Necháme stranou vzejít kvásek.
Ve...
více o Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo...
více o Lemon Pie Vanilla Cheesecake
V hrnci ideálně s nepřilnavou povrchovou úpravou si připravte karamel na polití. Smíchejte cukr, med a máslo a nechte rozpustit. Vařte na mírném...
více o Karamelové cheesecake řezy
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Po uvaření scedíme.
Během vaření si na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek...
více o Uzené šťouchané brambory s pórkem
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli. K té pak přidáme na plátky...
více o Krémové žampiony s těstovinami
Mouky a cukry s kypřidlem, čerstvě strouhanou citronovou kůrou dle chuti a například i skořicí nebo plnější hrstí mletých ořechů či mandlí společně...
více o Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou libovější slaninu nebo jinou, námi...
více o Fazolová gulášová polévka
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno...
více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Na másle zpěníme cibulku, bobkový list a nové koření. Přidáme najemno nastrouhanou zeleninu a plátky citronu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a...
více o Vegetariánská svíčková omáčka
Troubu předehřejte na 180 °C.
Postupně promíchejte všechny igredience kromě švestek. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno dejte...
více o Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)
Pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na másle nebo oleji, ke konci smažení přidáme osmažit i pokrájenou slaninu na menší kostičky nebo nudličky....
více o Cuketový mozeček se slaninou
Mouku, cukr a kypřící prášek smíchejte. V druhé míse promíchejte vejce s mlékem. Vše dejte dohromady a promíchejte těsto.
Nalejte na vymazaný plech....
více o Rybízový koláč s drobenkou
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy.
Na...
více o Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, jinak se těsto srazí. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte vejce. Až zcela zapracujete...
více o Skořicový třený koláč
Oloupaná jablka nakrájejte na kolečka. V pánvi zalijte máslo javorovým sirupem a citronovou šťávou. Zahřívejte, až směs začne probublávat. Stáhněte z...
více o Obrácené žitné koláčky
Mouku prosejte se solí. 110 ml vlažné vody prošlehejte s vejci a mlékem. Přidejte mouku a míchejte dohladka. Nechte aspoň 30 minut odležet v lednici....
více o Notthinghamský jablečný puding
Jablka překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Zalijte v hrnci cidrem a přisypte cukr. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a za občasného...
více o Zapečená jablka v cideru s ostružinami
Troubu zapněte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozčtvrťte. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte, nechte vychladnout na pokojovou...
více o Čokoládový koláč s jablky
Mouku, nadrcené sušenky a sůl prosejte na pracovní plochu. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku. Postupně přidejte 5–6...
více o Jablečno-mandlový koláč
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré.
Troubu zapněte na...
více o Jablkový koláč s drobenkou
V míse ušlehejte vejce s cukrem a postupně přidávejte ostatní suroviny. Těsto nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Třešně obalte v...
více o Třešňová bublanina
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Ten pak přidejte k ostatním surovinám, vypracujte těsto a nechte ho kynout na teplém...
více o Kynutý koláč s lesním ovocem
Máslo s cukrem utřete do pěny a do směsi postupně přimíchávejte vejce, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nalámanou čokoládu. Podle...
více o Hruškový koláč
Z mouky, másla, cukru, žloutku a špetky soli vypracujte hladké těsto. Dejte ho na půl hodiny do chladu. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou,...
více o Tvarohovo-nektarinkový koláč
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté....
více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Měkké máslo smícháme s nasekanými nebo sušenými jedlými květy, nasekanou mátou, citronovou kůrou a trochou soli a necháme ztuhnout v lednici v misce...
více o Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a červenou cibuli na jemno. Smícháme spolu s hořčicí s měkkým máslem, dochutíme solí a pepřem a necháme...
více o Slané máslo s cibulí a hořčicí