Chléb potřeme máslem aby nám pita chléb udělal výbornou kurčičku, poklademe plátky šunky a plátky pokrájenými rajčaty, která osolíme a ochutíme...
více o Obložené pita toasty
Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a...
více o Boloňské nudle
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou...
více o Boršč bez masa
Oprané kopřivy spaříme několik minut v horké vodě. Necháme okapat a na jemno rosekáme. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme posekané...
více o Špenát z mladých kopřiv
Omyté jazyky dáme vařit spolu s očištěnou zeleninou a cibulí a solí. Měkké jazyky očistíme, oddělíme podjazyčí, oloupeme a nákrájíme na široké nudle...
více o Zadělávaný vepřový jazyk
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku, přisypeme mouku a rozmícháme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a vaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu,...
více o Omáčka Kari
Den předem vařené brambory nastrouháme na vál, osolíme, přidáme cukr, mouku a rozmícháme těsto, aby bylo jako drobenka. Vymastíme dortovou formu,...
více o Bramborový drobenkový koláč
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme nkrájené houby a podusíme je. Pak zalejeme 1 litrem vody, přidáme bujonové...
více o Sedmikrásková houbovka
Očištěné a oprané kousky kapra osolíme a obalíme v hladké mouce. Na drobně rozkrájené a rozškvařené slanině opečeme kousky kapra. Opečené vyndáme a...
více o Kapří guláš s paprikami a rajčaty
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny,...
více o Zapečená brokolice II.
Zeleninu podusíme na másle (případně na vodě). Po změknutí přidáme šunku nakrájenou na kostičky, osmahneme, vmícháme vejce, zamícháme a nakonec...
více o Blesková zeleninová směs
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova,...
více o Falešná svíčková omáčka
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme...
více o Debrecínská vepřová plec
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno...
více o Houbová omáčka s kysanou smetanou
Tuk nahrubo nastrouháme na struhadle a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto a vyválíme plát asi 1 cm silný. Formičkou vykrájíme laskonky....
více o Kokosové laskonky
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte,...
více o Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka, bílou část osmahneme na tuku a zelenou dáme vařit do osolené vody. Vývar zahustíme jíškou, přidáme žloutek,...
více o Pórková krémová polévka
Brambory ustrouhám a přecedím přebytečnou vodu. Přimíchám mouku, vejce a tvaroh. Osolím a promísím.
V pekáči rozpustím polovinu másla a vliju těsto....
více o Bramborák Oborský
Mleté maso řádně promícháme s kořením a cibulí pokrájenou na drobné kotičky. Z vyváleného nudlového těsta, které 1 hodinu odpočívalo v chladu,...
více o Sibiřské pelmeně
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr, třeme do pěny. V lisu na citrusové plody vymačkáme šťávu z citrónu, kterou pak opatrně...
více o Citrónový koláč
Rozválíme listové těsto, potřeme ho vajíčkem, osolíme, posypeme paprikou a kmínem. Rozkrájíme na čtverečky, kolečka či trojúhelníčky různých velikostí...
více o Sýrové hubky
Mouku prosejeme přes síto a přidáme prášek do pečiva, cukr a vše promícháme. V kastrolku rozpustíme v mléce máslo (pozor nevařit) necháme zchladnout...
více o Koláč babičky Jitky
Do misky dáme máslo a sýr a promícháme. Přidáme utřený česnek a znovu pečlivě promícháme. Vhodné na jednohubky i na chlebíčky....
více o Česneková pomazánka II.
Těsto rozválíme, potřeme vajíčkem, posolíme, popaprikujeme a pokmínujeme. Rozkrájíme nožem nebo rádlem a uložíme na vál potřený máslem.
Pečeme...
více o Slané tyčinky V.
30dkg cukr moučka a 6žloutků utřít,lehce smíchat sníh z 6bílků a 30dkg ořechů.
Vymazaný (pečící papír)plech poklademe dortovými oplatky a na ně...
více o Karamelové řezy na oplatku
Oloupané studené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, pepř, část sezamového semínka, škrobu a vejce. Rychle zpracujeme v těsto.
Vlhkou rukou...
více o Bramborové krokety se sezamem
Očištěné kapustičky uvaříme ve vodě se zeleninovým bujónem, scedíme a necháme vychladit. Bramborové těsto připravíme smícháním 0,4 l vody a důkladně...
více o Bramborové knedlíky s kapustičkou
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do...
více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec
Očištěné rozpracované kuře osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Pak je v oleji ze všech stran rychle osmahneme....
více o Kuře - Pečené kuře pro labužníky
Postup přípravy:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné...
více o MOUČNÍK - Míša řezy
Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby.
Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme....
více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu).
Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku...
více o Tvarohová bábovka
Česnek jemně nasekáme. Mrkev, tuřín, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Zelí nakrájíme na malé proužky. Česnek, celer, mrkev a tuřín podusíme...
více o Zimní polévka
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí....
více o Budapešťská pomazánka
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zrůžovět. Zředíme studenou vodou nebo vývarem, rozšleháme a 20 minut...
více o Sýrová polévka VII.
Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepříme a zalité.vývarem velmi mírně 30 minut...
více o GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY
**První těsto**: Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem, přidáme máslo, cukr, vejce a zpracujeme v těsto.V yválíme placku, přeneseme ji...
více o Ořechové řezy Berlín
Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na 10 malých porcí a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme kuřecí porce a osmahmeme...
více o Kuře s ořechovou omáčkou po Vimpersku
Plátky sýra stočíme do kornoutku a upevníme párátkem.
Změklé máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh a s trochou smetany vyšleháme v hladký krém,...
více o Sýrové kornoutky plněné pikantním tvarohem
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky.
Krajíčky rohlíků pomažemem máslem, vtiskneme do strouhaného ementálu a ozdobíme...
více o Chuťovky s ementálem
Pekáček s máslem vložíme do rozpálené trouby. Po rozehřátí másla vložíme opláchnuté krevety a posypeme drceným pepřem. Po patnácti minutách přidáme na...
více o Krevety na česneku III.
Nad parou mícháme ml.cukr, máslo a 4 žloutky tak dlouho až směs zhoustne jako majonéza.
V dalším hrnci upražíme cukr krystal na karamel (rozpustit a...
více o Griliášové (karamelové) řezy
Piškoty rozválíme na vále a smísíme s ostatníma surovynama.Těsto zpracujeme a necháme vychladnout.Z těsta děláme kuličky, které obalujeme v pískovém...
více o Vosí koule
Vodu osolíme, přidáme kmín a vložíme oloupané, na kostky nakrájené brambory, předem namočené sušené houby a vaříme. Z másla mouky připravíme světlou...
více o Bramborová polévka ze syrovátky s vejci
Na rozehřátém másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, za stálého míchání přisypeme trochu mouky, osmahneme a jíšku zředíme vývarem. Přidáme na...
více o Polévka Čedar
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme dvě celá vejce a dobře je vmícháme. Přidáme tekutý med, koření do perníku. Prosátou mouku smícháme s kypřícím...
více o Vánoční perníky
Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím připravíme bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme za stálého míchání...
více o Zapečené těstoviny s tuňákem