Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
Těsto: umíchané z cukru, vajec,...
více o Francouzský jablečný koláč
Zapékací misku lehce vymažeme, poklademe první vrstvou tence nakrájených plátků brambor, potřeme směsí smetany a šlehačky s prolisovaným česnekem,...
více o Gratinované brambory II.
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,...
více o Vynikající zapečené vepřové kotlety
V míse třeme máslo se solí, tvarohem a vejcem. Po částech přidáváme trochu mléka a mouku.
Vypracujeme vláčné těsto, uděláme z něho váleček, který...
více o Knedlíky z tvarohového těsta
Kuchané sledě zbavíme ocásků a hlaviček, stáhneme kůži a naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sekanou cibulí,...
více o Sledi v zelenině
Uzené maso, rajče a žampiony nakrájíme na kostičky. To vše orestujeme na másle. Do této směsi přidáme potřebné množství špaget, vše prohřejeme....
více o Špagety "Románo"
Do velké mísy dáme cukr a máslo, rychle třeme. Do malé misky dáme vejce, které rozšleháme. Vmícháme vanilku a přidáme k máslu s cukrem.
Prosejeme...
více o Sušenky s čokoládou
Nejprve smícháme tvaroh se žloutkem, 100 g cukru a vanilkovým cukrem. Mléko nalijeme do mísy, přidáme vejce a hrst cukru. Do něho namáčíme tousty,...
více o Tvarohová žemlovka s ořechy
Nejprve připravíme první světlé těsto - šleháme 4 bílky a postupně přidáváme 4 lžíce krupicového cukru. Do pevného sněhu vykopíme 4 žloutky a opatrně...
více o Dvoubarevná roláda II.
Celé brambory omyjeme, kartáčkem očistíme, nakrájíme na měsíčky, z jedné brambory cca 6 měsíčků. Tyto naklademe na suchý plech - tou částí, kde je...
více o Pěčoky
Změklý tuk, cukr a celé vejce ušleháme do krému, přidáme vločky, mouku s práškem do pečiva, skořici a kokos. Těsto dobře promícháme a je-li přiliš...
více o Ovesné koláčky
Piškot: žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Postupně přidáváme moukou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků.
Krém: piškoty rozdrtíme na...
více o Nugátové řezy II.
Košíčky: mouku prosijeme na vál, přidáme žloutek, máslo, cukr a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těstem naplníme vymazané formičky,...
více o Angreštové košíčky
Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáme cukr, lehce vmícháme mouku a kokos. Hmotu naneseme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně teplé...
více o Kokosové řezy III.
Nejprve připravíme dle návodu polovinu balení špenátu, který následně co nejvíc zcedíme a necháme vychladnout. Dále nakrájíme kuřecí prsíčka na malé...
více o Roláda z listového těsta
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozdrcená rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem. Podusíme, zakapeme...
více o Toast fruti di mare
Těstoviny nasypeme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Slijeme je a propláchneme chladnou vodou. Zatímco se vaří, připravíme si...
více o Gratinované těstoviny
Změklé máslo utřeme s hrubě strouhaným sýrem, drceným pepřem, lisovaným česnekem, solí a sekanými ořechy. Směs dáme ztuhnout do lednice. Mokrýma...
více o Pažitkové kuličky
Jablko a červenou řepu oloupáne a nakrájíme na nudličky. Cibuli drobně posekáme, zpěníme na másle, přidáme červenou řepu, podlijeme sklenicí vody,...
více o Dušená červená řepa s jablkem
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a rukama vypracujeme těsto. Z těsta uděláme delší...
více o Šulánky s mákem
Červenou řepu oloupeme a jemně nastrouháme. Uvaříme v 1,5 l osolené vody. Když je řepa měkká, přidáme jogurt rozšlehaný s vejcem.
Ochutíme čerstvým...
více o Polévka z červené řepy s jogurtem
V míse smícháme cukr, mouku, vejce, olej, mléko a prášek do pečiva.
Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovoce a posypeme drobenkou....
více o Bublanina s drobenkou
Z ingrediencí zpracujeme těsto, mléko přidáme jen pro vláčnost těsta, po zpracování ho dáme chvilku uležet a z obou sýrů a másla vymícháme náplň....
více o Slaní sýroví šnečci
Toasty důkladně namočíme do rozšlehaného vejce se skořicí a opečeme je na pánvi s rozpuštěným máslem. Hotové toasty dáme na talíře a posypeme cukrem...
více o Francouzský toast
Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme....
více o Provensálská pomazánka
Čisté houby nakrájíme na tenké plátky a s drobně krájeným česnekem osmažíme na másle. Zalijeme polovinou masového vývaru, osolíme a mícháme až se...
více o Jemná houbová polévka s mlékem
Z hovězího masa nakrájíme plátky na řízky. Hotové plátky nasolíme a obalíme v trojobalu jako řízek. Hotové obalené maso usmažíme jako řízek. Hotové...
více o Hovězí řízky
Jakékoli těstoviny uvaříme dle návodu, odcedíme vodu a promícháme. Mraženou zeleninu asi 10 minut podusíme na másle.
Okurku, kapii a rajčata nakájíme...
více o Těstovinový salát II.
Naporcujeme si kuře na 4 díly, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme máslo, česnek, trochu citronové šťávy a polejeme kořeněnou omáčkou.
Kořeněná...
více o Kuře na čtvrtek
Uvaříme těstoviny. Na másle osmahneme na proužky nakrájené kousky kuřecího masa, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a restujeme dále, až cibulka...
více o Těstoviny "Nikola"
Uvaříme nudle a necháme okapat.
Na másle podusíme houby se slaninou do změknutí. Vmícháme nudle, okořeníme, posypeme sýrem.
Podáváme se zeleninovými...
více o Houbařské nudle
Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Z ostatních surovin připravíme omáčku, kterou zalijeme houby, zamícháme a ještě 20 minut dusíme za...
více o Čertovské houby
Houby nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo přidáme nakrájenou cibuli, lehce osmahneme a přidáme houby, sůl, pepř, papriku,...
více o Houby na smetaně na maďarský způsob
Pekáč vymažeme máslem, navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme...
více o Zapečené vepřové kotlety
Cukr, vejce a žloutek vymícháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, smetanu, mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Velký plech vymastíme, a...
více o Borůvkový koláč II.
Z tvarohu, strouhanky, krupice, rozpuštěného másla, vejce a soli, připravíme těsto. Pokud je husté přidáme trochu mléka. Těstem obalíme třešně a dáme...
více o Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta
Do mísy rozdrobíme kvasnice, posolíme, promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a...
více o Plněné kynuté knedlíky
V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmažíme hrášek. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou až je hrášek měkký. Ve smetaně rozkvedláme mouku,...
více o Dušený hrášek na smetaně
Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a...
více o Polévka z naší zahrádky
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a na ní umícháme vajíčka na hniličku. Odstavíme a do ještě teplých vajíček vmícháme tavený sýr. Přidáme...
více o Jemná pomazánka
Připravíme si kvásek z vlažné smetany (mléka) rozmícháme droždí a přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Mouku prosijeme, přidáme sůl, cukr, vykynutý...
více o Buchty plněné jahodami a tvarohem
Houby nakrájíme a podusíme. Vejce uvaříme natvrdo, na masovém mlýnku pomeleme škvarky, cibuli, česnek, vejce a dušené houby.
Ke směsi dáme máslo dle...
více o Houbová škvarková pomazánka
Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo...
více o Rajčatová ovesná polévka na italský způsob
Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20 minut.
Když kaše začne houstnout...
více o Krupicová kaše se sněhem
Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině...
více o Grilované krevety
Borůvky rozvaříme s cukrem, máslem a polohrubou moukou. Vaříme dohusta, naplníme do sklenek a zavařujeme 20-30 minut při 80 °C. Podáváme jako omáčku...
více o Borůvky zavařené jako žahour
Omytý salát hrubě nakrájíme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu, vejcem a přidáme nasekanou...
více o Zapečený hlávkový salát s rajčaty
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a...
více o Polévka z kapra
Hermelíny naplocho rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou hmotu utřeme s máslem, pepřem, utřeným česnekem, ořechy a sekanou petrželkou. Směsí naplníme...
více o Hermelín s pepřem
Necháme zkaramelizovat cukr, přilijeme polovinu smetany a přisypeme ořechy. Za stálého míchání krátce povaříme, přilijeme druhou část smetany...
více o Ořechová omáčka