Kýtu pokrájíme na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme. Popřípadě můžeme pokrájet na kostičky či nudličky. Osolíme, opepříme a trochu...
více o Dušená kmínová kýta na špeku
Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme...
více o Jehněčí s nivou na bílém víně
Plátky kýty naklepeme, osolíme, posypeme paprikou a zprudka opečeme po jedné straně.
Otočíme a poklademe na plátek kýty na tenká kolečka nakrájenou...
více o Kýta Szeged
Očištěnou a odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno na menší řízky, lehce naklepeme a protkneme slaninou. Plátky osolíme, opepříme, zakapeme...
více o Srnčí řízky
Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče potřené...
více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na másle zpěníme drobně...
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Maso omyjeme, naklepeme a osolíme. Plátky masa obalíme ve strouhance a vajíčku. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče,...
více o Vepřová kýta Moravanka