V mléce rozšleháme sůl a vejce a postupně zašleháváme mouku na mírně zahoustlé těsto, které dáme asi na půl hodiny odležet do chladu. Před smažením do...
více o Palačinky s mletým masem a houbami
Kuře rozporcujeme (pokud máme celé), trochu osolíme, pokmínujeme a posypeme kořením na kuře. Přidáme kousek Hery, trošku podlijeme vodou a upečeme...
více o Kuře v nádivce
Nakrájenou cibulku osmažíme na lžíci másla, přidáme na kostičky pokrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme víno, prohřejeme a zalijeme asi...
více o Polévka ze syrečků
Na vále zpracujeme mouku, tuk, sýr, prášek do pečiva, sůl a 1-2 lžíce mléka. Vyválíme těsto na placku a rádýlkem vykrajujeme různé tvary. Klademe na...
více o Křehké slané pečivo se sýrem
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme...
více o Znamenitá bramborová polévka
Stehna omyjeme, dobře osušíme, osolíme. Na rozehřátý olej v pekáči položíme stehna a v rozehřáté troubě (230 °C) po obou stranách opečeme, pak...
více o Kuře po Srbsku
Uvaříme si 1 litr vody, do kterého přidáme nakrájenou větší cibuli, nakrájené hlávkové zelí, trochu kmínu a osolíme. Vaříme do měkka.
Potom sladkou...
více o Zelňačka Jihočeská
V kastrolu rozehřejeme máslo a nasypeme na něj mouku. Uděláme zápražku mírně do hněda a přidáme hrstku celého kmínu, zalijeme vodou a necháme vařit,...
více o Kmínová polévka
Kotlety řádně omyjeme a poklademe do vymazaného pekáče. Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a posypene kmínem (velice drobně). Oloupané a omyté...
více o Kotlety na smetaně II.
Kuře rozčtvrtit, dát do kastrolu, osolit a zalít asi čtvrtlitrem černého piva.
Když je napůl hotové, okořenit jako husu (kmín-máslo) a dopéci....
více o Drůbež "Husokuře"
Zelí zalijeme 1 litrem vody a uvaříme do měka. Brambory nakrájíme na kostičky. Maso nebo klobásu pokrájíme a vše vložíme do kastrolu, dolijeme 500ml...
více o Polévka ZELNAČKA ll
Na sklovitou cibulku dáme na kolečka nakrájenou, cuketu, česnek a kmín. Asi za minutku přilejeme vodu a víno. Pod pokličkou vaříme do měkka....
více o Cuketová polévka - jednoduchá
Na olivový olej dáme cibulku a česnek, usmažíme do sklovita, přidáme cukety nakrájené na tenká kolečka, kmín a mícháme. Osolíme, opepříme.
Jednoduché,...
více o Cukety na cibulce
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku, pokrájené brambory, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Pak vmícháme fazole, pokrájenou uzeninu a zavaříme...
více o Nouzová polévka
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky, přidáme sůl a kmín a...
více o Zelňačka V.
Kuřecí játra nakrájíme na menší kousky a na olivovém oleji orestujeme. Vyndáme z pánve na talíř. Do pánve nalijeme trochu olivového oleje a přidáme...
více o Kuřecí maso s játry
Sojové kostky přelijeme vařícím bujonem z 0,25 dl vody a necháme odležet.
Na sádle opečeme kostky dočevena a přidáme nadrobno krájenou cibuli, osolíme...
více o Sojové kostky na kmínu a pivu
Pekáč jemně pomažeme olejem a klademe brambory nakrájené na kolečka tenčí, jakmile poklademe první vrstvou posypeme solí kari kořením a kmínem takhle...
více o Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce
Na olivový olej dáme cibulku a česnek, usmažíme do sklovita, přidáme cukýnu nakrájenou na tenká kolečka, kmín a mícháme. Osolíme, opepříme.
Jednoduché...
více o Zucchini na cibulce
Ve větší pánvi s poklicí rozehřejeme kousek másla a přidáme lžičku oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a...
více o Špenátová polévka - rychlá
Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí a kmínem. Připravíme si nálev - svaříme vodu s octem a solí, necháme vychladnout a přidáme sladidlo a...
více o Zelí krouhané - expres
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji, přidáme najemno krájenou cibuli , opět restujeme a přidáme okapané nakrájené kysané zelí a vše...
více o Rohlíky se zelím a slaninou
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého...
více o Segedínský guláš I.
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,...
více o Český guláš
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme...
více o Volyňský guláš
Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme...
více o Vepřový guláš na pivě
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, vložíme do větší mísy, posolíme, propasírujeme dva stroužky česneku, posypeme kmínem a pokropíme olivovým...
více o Rychlé brambory v mikrovlnce
Očištěné brambory, pastinák nakrájíme na kostky, a cibuli jemně usekáme. Na oleji nejdříve osmažíme cibuli, přidáme pokrájený pastinák a brambory,...
více o Příloha z pastináku a brambor
Na rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli s cukrem a mícháme až lehce zkaramelizuje. Poprášíme moukou a zalijeme masovým vývarem a pivem....
více o Cibulová pivní omáčka
V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané...
více o Mrkvový kastrol
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm,...
více o Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Chleba "natrháme" na menší kousky i s kůrkou, dáme do vody vařit, osolíme a okmínujeme. Můžeme podle chuti přidat rozmačkaný česnek. Necháme povařit....
více o Chlebová polévka II.
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou anglickou slaninu a nakrájenou cibulí přidáme houby, kmín, pepř a sůl a dusíme...
více o Houbový závin
Kysané zelí spolu s lákem dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl, syrové nastrouhané brambory a vaříme až je zelí měkké. V kysané smetaně...
více o Zelňačka s kroupami
Česnek nastrouháme a vše smícháme dohromady (můžeme přidat i 1 lžíci pálivých zrníček z papriky). Nalijeme na maso i na klobásy a necháme přes noc...
více o Hanas grilovací tajemství
Těsto rozválíme na tloušťku asi 2-3 mm a podle pravítka nakrájíme rádýlkem na dlouhé asi 3 cm široké proužky. Každý párek omotáme spirálovitě jedním...
více o Párky v županu
Maso rozkrájejte na plátky, naklepejte, osolte, okořeňte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Na grilovací jehly...
více o Špízy na bramborách
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme s míchanými osolenými houbami. Přitiskneme k sobě, namočíme ve...
více o Chudí rytíři s houbami
Česnek nastrouháme a vše smícháme dohromady a nalijeme na maso i na klobásy a necháme přes noc odležet v ledničce, druhý den maso grilujeme a zbylým...
více o Hana's grilovací tajemství
Opláchnuté vepřové plecko nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle dorůžova s kmínem, přidáme kostky masa, které...
více o Vepřové s cibulí na černém pivu
Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,...
více o Vepřové maso na kmínu a pivu
Vše smícháme a necháme cca 2 hodiny kynout.
Potom dáme na pomoučněný plech, potřeme vodou a znova necháme kynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě - nejdříve...
více o Chleba
Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a mouku dozlatova, přidáme na kolečka nakrájené uzeniny a ještě krátce opečeme, podlijeme pivem a...
více o Pivní kotlík
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na plátky,...
více o Vepřové s jablky na kmíně
Brambory pokrájíme na kolečka a v osolené vodě s kmínem vaříme asi 2 minuty. Potom je vyjmeme a dáme okapat.
Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme...
více o Voňavé brambory
Droždí rozpustíme s cukrem, přidáme asi 2 lžíce mléka a trochu mouky, promícháme a necháme vykynout.
Mezitím smícháme mouku se solí a rozpuštěným...
více o Žemličky dobré mysli
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme vidličkou, promícháme se špenátovým protlakem, nadrobno pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, strouhaným...
více o Rusalka
Cibuli pokrájíme na kolečka, jablko na menší kostičky a houby na větší kousky a vše společně osmahneme na oleji.
Potom podlijeme vývarem, přidáme sůl...
více o Hejkalův guláš
Brambory uvaříme v osolené vodě, prolisujeme a necháme vyhladnout. Potom do nich rozsekáme máslo, přidáme mouku, sůl, pepř, papriku a prášek do pečiva...
více o Čertovské sušenky