Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou...
více o Pletýnky, uzly
Na dno velkého, nejlépe litinového hrnce položíme kůže ze slaniny, rozložíme polovinu zelí nakrájeného na nudličky, nakrájenou mrkev, na kolečka...
více o Choucroute (šukrut)
Suroviny vložit do pekárny v uvedeném pořadí. Do mouky vyhloubit malý důlek a do něj vsypat kvasnice, zvolit velikost 1, program KLASIK....
více o Obyčejný chléb
Ingredience vložit do pekárny v uvedeném pořadí, droždí vsypat do mouky tak, aby se nedotýkalo tekuté části. V pekárně ETA zapnout program TOUSTOVÝ....
více o Podmáslový chléb
Brambory uvaříme ve slupce do poloměka. Maso nakrájíme na plátky, česnek nastrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka. Do pekáčku naskládáme brambory...
více o Kotlety zapečené se zelím
Prsíčka uvaříme ve vodě spolu s kmínem a hřebíčkem. Jáhly 2krát spaříme horkou vodou, propláchneme studenou a uvaříme v dvojnásobném množství vody cca...
více o Jáhlové rizoto
Brambory uvařme ve slupce, necháme vychladit a protlačíme přes síto na brambory. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, osolíme, okmínujeme a přidáme...
více o Rychlé francouzké brambory
Do rozpáleného oleje vložíme na kostky nakrájené maso a dobře opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme asi 2 lžičky červené papriky, pepř,...
více o Pikantní segedínek
Tvarůžky nasekáme na malé kousíčky, přidáme nadrobno nakrájený pórek a vmícháme vejce. Touto směsí potřeme listové těsto, které jsme vyváleli na...
více o Tvarůžkový závin II.
Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Celý kus masa zabalíme do šunky nebo slaniny ze všech stran a omotáme nití. Položíme na sádlem vymazaný pekáč a...
více o Pečená krkovička "Manželovi s láskou"
Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky - osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme kysané zelí i s částí...
více o Kuře na zelí zase jinak
Cibuli nakrájíme a opražíme na trošce oleje. Vklepneme vejce a uděláme smaženici. Maso rozkrojíme na plát, natenko ho naklepeme, potřeme olejem,...
více o Velikonoční kotouč
Rohlíky nakrájíme, polejeme mlékem, přidáme pomleté maso pečené i uzené, pomletou mrkev, cibuli i česnek. Vmícháme 4 celá vejce a 1 bílek, hrášek,...
více o Velikonoční nádivka v listovém těstě
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme...
více o Česnečka z uzených kostí
Listové těsto rozdělit na dva pláty a vyválet.
Připravit si deset cibulí, nakrájet na půlkolečka, na sádle do růžova osmažit, prolisovat česnek,...
více o Slaný štrůdl III.
Osmahneme slaninu, přidáme cibuli, do tmava osmažit, posypat kmínem, přidat česnek, kapustu, zalít 3/4 l vody, přidat masox. Po uvaření kapustičky...
více o Zimní polévka s kapustičkami
V mouce vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme trochou vlažné vody a necháme "ožít". Pak dodáme ocet, sůl, kmín a zbytek vody a...
více o Zelák
Z mouky, 1 vejce, droždí, másla, mléka, soli připravíme kynuté těsto. Necháme vykynout. Potom těsto promísíme a rozdělíme na 3 stejné části. Do jedné...
více o Velikonoční pletenec
Brambory důkladně omyjeme a několik minut předvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, rozkrojíme po šířce na poloviny. Spodní část posolíme, uložíme...
více o Bramborový cheeseburger
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i houby pokrájíme, přidáme trochu...
více o Bramborový oběd
Hermelín rozkrojíme na 2 kolečka, položíme plísní na talíř, posypeme směsí na drobno nakrájené cibule a salámu, posypeme kořením a necháme roztavit...
více o Roztavený hermelín
Všechno koření nasypeme do pečícího sáčku a protřepeme. Bůček rozřízneme na 2-3 díly a každý díl obalíme v sáčku kořením. Naskládáme vedle sebe, sáček...
více o Bůček v sáčku
V hrnci na másle orestujeme pokrájenou cibuli. Na cibuli rozdrobíme droždí a necháme vydusit tuk, až se tuk odděluje. Zaprášíme moukou a za stálého...
více o Drožďová polévka s houbami
Maso použijeme jakékoliv (kuřecí prsa, krkovice, vepřová kýta nebo kotleta... krkovice je vynikající na gril). Do vody s olejem přidáme postupně...
více o Výborná marináda
Klobásu nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky a na oleji opečeme. Přidáme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájenou cibuli a chvíli opečeme. Potom přidáme...
více o Klobása na zelenině
Kuře omyjeme a lehce osolíme. Jablka, cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na středně velké kousky, česnek necháme v celku. Vše poklademe do většího...
více o Podzimní kuře
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlejeme a dusíme do měkka. Umyté kroupy opražíme na oleji,...
více o Sedlácké kroupy
Z přísad vypracujeme kynuté těsto a necháme ho kynout. Náplň připravíme smícháním všech přísad. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části, každou vyválíme a...
více o Škvarková roláda
Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky...
více o Houstičky s uzeným masem
Kyselé zelí zcedíme, překrájíme. Přidáme celé vejce, osolíme a mouku přidáme dle potřeby, promícháme. Rozpálíme olej, lžící tvoříme placičky, které...
více o Zelné placičky jednoduché
Uvařené bramrory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, osolíme, přidáme podravku (nemusíme, ale doporučuji pro lepší chuť). Přisypáváme...
více o Bramborové karbanátky
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené...
více o Hummus
Vypracujeme těsto husté jako na bramborové knedlíky, vyválíme, vykrajujeme kolečka (nebo libovolné tvary) a pečeme na plechu v troubě....
více o Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové
Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak...
více o Zapečená zelenina v jogurtu
Nakrájenou cibuli, sůl, papriku a kmín dáme do vývaru a vaříme asi 20 minut. Do polévkové mísy rozdrobíme brynzu a nalámaný chléb a zalejeme horkým...
více o Demikát
Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v...
více o Olomoucké ravioli
Brambory ve slupce pečlivě umyjeme, pak nakrájíme na klínky a dáme péct, buď na pečící papír, nebo vymazaný plech. Posypeme majoránkou a rozmačkaným...
více o Stařečkovy škralúpky s česnekem
Na tuku usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, zasypeme paprikou a kmínem, přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, osolíme, promícháme, trochu...
více o Brambory na paprice II.
Na pomoučení tác vyválíme do placky listové těsto, na které rozmažeme kečup. Poté pokládáme šunku a posypeme sýrem. Na konec ochutíme kořením. Placku...
více o Pizzové šneky
Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a...
více o Jemné bufetové rohlíky
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Maso zlehka naklepeme a na 24 hodin naložíme do marinády. Poté grilujeme....
více o Maso na medvěda
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a necháme smažit. Až jsou brambory...
více o Bramborová pánev (omeleta)
Omyté a oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, okořeníme...
více o Nové brambory s rajčaty pro děti
Na rozehřátém másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, kmín, podlijeme a dusíme. Rohlík namočíme do mléka, smícháme s masem,...
více o Masový nákyp pro děti
Cibulku nakrájíme na drobno a dozlatova osmažíme. Salámy a sýry nakrájíme na drobné kousky nebo nastrouháme a smícháme s cibulkou, česnekem, pepřem,...
více o Slaný štrůdl "Co dům dal"
Výhodou je využít robot, na kterém na jemné nudličky nakrouháme všechnu zeleninu. Potom přidáme podle chuti vinný ocet a koření, v případě potřeby...
více o Jednoduchý zelný salát
Všechny ingredience zpracujeme v těsto, o něco řidší než na bramborové knedlíky (dle potřeby přidáme ještě trochu hrubé mouky), tvarujeme placky,...
více o Ročovské bramborové placky
Slaninu nakrájenou na kostičky roztavíme a osmahneme na ní cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme oloupané,na tenké plátky nakrájené syrové brambory,...
více o Babiččiny Cumbule