Rozděláme na plech, vymastíme plech, dáme kečup nebo nastrouháme sýr, až na sýr další ingredience.
Na jednu půlku se může dát anglická slanina na...
více o Domácí pizza I.
Výše uvedené suroviny na vále prohněteme a spojíme v těsto, které vložíme do igelitu a necháme nejlépe přes noc v chladničce uležet.
Druhý den plníme...
více o Pracny podle praprababičky
V míse smícháme mouku, 2 vejce, mléko a šlehačem vyšleháme na tekuté těsto.
Na pánvi si rozpálíme pár lžic oleje a naběračkou nabereme trochu těsta a...
více o Špenátové palačinky II.
Namočenou cizrnu dáme vařit a uvaříme do měkka. Nesolíme, aby dříve změkla.
Nakrájíme cibulku a osmahneme na oleji. Zaprášíme moukou a chvilku smažíme...
více o Luxusní cizrnová polévka
Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu.
Po vychlazení z těsta vyválet váleček o průměru 1 cm a...
více o Anýzové žaludy
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakrájíme si také cibuli a na kostičky uzenou krkovičku.
Na oleji si osmahneme doměkka cibuli,...
více o Moniččina zelňačka
Všechny ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zvolíme program těsto. Po částečném zpracování těsta přidáme rozinky.
Vykynuté těsto...
více o Vánočka z domácí pekárny
Vše smícháme dohromady krom marmelády a vznikne nám těsto. Potom děláme malé placičky, dáme na plech s pečícím papírem, až uděláme placičky, uděláme...
více o Vločkové sušenky s marmeládou
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto necháme hodinu zahoustnout.
V...
více o Francouzské palačinky Suzette
1. Na kvásek smícháme 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamícháme a necháme vykynout.
2. Mouku osolíme, přidáme...
více o Makové koláčky
Vajíčka s cukrem půl hodiny stále mícháme, pak přidáme zázvor (podle chuti, my dáváme 2 lžičky), mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme hrubší...
více o Zázvorky - ty naše :o)
1. Rozinky propláchneme teplou vodou a dáme na síto okapat. Potom je zalijeme rumem a necháme nabobtnat.
2. Žloutky vyšleháme s vanilkovou esencí,...
více o Rozinkové šneky s rumem
Vepřovou kýtu si nejdříve očistíme a pak ji rozdělíme na 8 plátků. Ty rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme kousek sýra a naneseme lžičku...
více o Vepřové závitky plněné sýrem
Do vroucího mléka přidáme špetku soli, skořici, máslo a znovu je přivedeme k varu. Najednou vsypeme prosátou mouku se škrobem, snížíme teplotu a...
více o Obláčkový jahodový
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku a kakaem a...
více o Harlekýn
Do misky dáme mouku, sůl a cukr a mezitím do vlažného mléka rozdrolíme droždí, které necháme na minutku odstát. Droždí pak dáme do misky společně s...
více o Pizza se sýrem
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zlehka vmícháme prosátou mouku a vyšlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté...
více o Dezert Metro
1.
Troubu předehřejte na 180°C. Připravte si plech na muffiny a do každého důlku vložte papírový košíček. Pokud těsto dáte pouze do košíčků, tak se...
více o Tvarohové muffiny
V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a...
více o Smetanová žampionová omáčka
Sušené houby dejte do velkého hrnečku a zalijte horkou vodou. Nechtě půl hodiny louhovat.
Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě...
více o Bramboračka s malými kapustičkami
Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho,...
více o Karamelové větrníky
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky. Vytvoříme si směs z podmáslí, soli, česneku, pálivé a sladké papriky a zázvoru, do kterého dáme kousky masa a...
více o Pikantnější kuřecí tortilla
Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme...
více o Torta alla ricotta
Všechny sypké a tekuté přísady se míchají zvlášť:
V jedné větší míse smíchejte oba druhy mouky, sodu, kypřící prášek, cukr (i vanilkový, pokud ho...
více o American Pancakes
Těsto:
Mouku, olej, vodu a vejce smícháme a uhnětneme do těsta. Necháme cca 10 minut odstát.
Náplň:
Jablka nastrouháme, broskve a banány nakrájíme do...
více o Ovocný štrůdl s karamelem
Do hrnečku dáme mléko s moukou a uvaříme tuhou kaši, kterou necháme vychladnout. Do vychladlé kašičky přidáme máslo, sýr, dva žloutky z vajec...
více o Chlebíčková pomazánka
Smíchejte mouku, cukr a sůl. V nádobě se ve směsi udělejte důlek, kam se rozdrobí kvasnice a nalije se zde část mléka, stačí trochu. Z toho, co jsme...
více o Tvarohové kynuté buchty
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi rumu. Vše dobře promícháme,...
více o Banánové řezy s vanilkovým krémem
* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky
* brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť)
* na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou...
více o Zelňačka studentská
Očištěný květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do zeleninového vývaru (bujon). Přidáme muškátový květ a pepř dle chuti. Během vaření si připravíme...
více o Květáková polévka s Nivou
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno.
Máslo s cukry a vejci...
více o Banánový koláč se smetanou
Na másle a oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli. Přisypeme vločky a necháme je také orestovat a lehce zrůžovět. Zaprášíme moukou, necháme...
více o Kapustová polévka s vločkami a klobáskou
Nastrouhané brambory vložte do mísy, usmažte 8 středně velkých cibulí (na drobno pokrájených) na vepřovém sádle do zlatova, promíchejte s brambory,...
více o Zemákové kotletky
Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej vykynout....
více o Těšínská šoldra
Vejce rozšleháme s cukrem (i vanilkáčem, případně van. aroma). Poté přidáme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Postupně...
více o Muffiny po belgicku
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat.
Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji...
více o Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Kapří filet (nebo filety z tresky...) očistíme, rozdělíme na 4 díly, do každého dílu prořízneme opatrně nožem kapsu, maso osolíme (můžeme i opepřit) a...
více o (nejen) Kapří řízky se zeleninou
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté telecí (kuřecí, vepřové nebo hovězí) maso, které osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou a...
více o Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme.
Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a...
více o Zaječí sekaná pečeně
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně...
více o Kančí kýta na víně s tymiánem
Kýtu pokrájíme na větší špalíčky, špek dáme do mrazáku ztuhnout. Každý kus kýty protkneme jedním nebo dvěma klínky špeku. Maso osolíme, opepříme a...
více o Dančí kýta na pivu
Mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem. V druhé míse šlehačem našleháme mléko s olejem, cukrem a vejcem. K druhé směsi přimícháme směs první a...
více o Apple cupcakes
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou...
více o Houbovo-zázvorové hovězí
Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na slabší plátky. Nivu pokrájíme na plátky. Obojím plníme maso dle vlastního výběru.
Na hruškové...
více o Hruškový řízek s Nivou
Maso nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a osmahneme. Zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme, až je maso...
více o Vepřová plec s fazolkami
//Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.//
----
Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až hodinu...
více o Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Porce vložíme do pekáčku s pokrájenou cibulí, slaninou, žampiony a brusinkovým kompotem....
více o Kuře nejen s brusinkami