1. Předehřejte si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehejte tuhý sníh a postupně přidejte krupicový a vanilkový cukr. Vmíchejte mouku...
více o Andělský dort
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Musí být co nejtenčí. Potřeme kečupem. Poklademe plátky salámu vedle sebe, nejprve šunkový, na něj...
více o Kukis
Troubu předehřejeme na 160°C.
Máslo, cukr a sirup (med) smícháme, dokud nevznikne měkká a krémová směs. Vmícháme mouku, vanilkový extrakt a čokoládové...
více o Měkké sušenky s čokoládou
Žloutky vyšleháme s cukrem dohladka a postupně a pomalu přidáme olej, potom vodu. Přisypeme mouku, kypřící prášek, kakao a vyšleháme. Lehce vmícháme...
více o Nutelový dort II.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Smícháme mouku, kakao, cukr, sodu a sůl. Žloutky ušleháme s vodou a olejem a postupně přisypeme suchou směs a mícháme,...
více o Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou
Všechny suroviny smícháme buď na vále nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme ho kynout...
více o Pita chléb
KORPUS (2 plechy):
Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec ručně zamíchat mouku s práškem...
více o Dort "Hlava koně"
Do kastrůlku dáme vařit vodu. V hrnečku si rozšleháme vajíčko, osolíme a postupně přimícháme mouku, až nám vznikne tužší těsto.
Jakmile začne voda...
více o Mlíková polívka
Maso nakrájíme na plátky, opepříme. Do středu masa dáme na malé kostičky nakrájený salám, sýr, kapii a hrášek.
Řízky přeložíme napůl, okraje naklepeme...
více o Plněná kapsa Herkules
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a...
více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Kapustu nakrájejte na nudličky, propláchněte a vytřepejte z ní vodu. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a s kapustou je povařte asi 10 minut v...
více o Ryba naostro na kapustovém pyré
Maso nakrájíme na plátky a pomocí kloubů lehce maso naklepeme. Maso osolíme a osmahneme na pánvi (na malém množství oleje). Pak maso vyndáme, obalíme...
více o Panenka v pepřové omáčce
Mouku prosypeme do mísy. Přidáme tvaroh, špetku soli, cukr, olivový olej, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 min....
více o Bochánky s mozzarellou
Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr...
více o Karamelový koláč
Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Z másla, mouky, kakaa, 100 g cukru a soli vypracujte v míse drobenku. Přidejte kousky...
více o Křehké čokoládové sušenky s karamelem
Kuřecí prsa očistíme a napříč nakrájíme na proužky, silné asi tak na palec. Můžeme lehce rozklepnout, aby byly širší.
Kukuřičné lupínky rozdrtíme tak,...
více o Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut....
více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Cuketu, sýr, salám nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, olej, cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou s práškěm do pečiva. Osolíme a dochutíme...
více o Cuketový nákyp I.
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme...
více o Lasagne
V kastrolu rozpusťte v oleji máslo. Přidejte 1 lžíci cukru a nakrájenou cibuli. Orestujte. Posypte moukou a restujte, až cibule slabě zhnědne. Vlijte...
více o Cibulová polévka s mozzarellou a bagetou
Suroviny na těsto smícháme a necháme vykynout.
Vzniklé těsto rozválíme na 1 cm tlustý plát. Skleničkou vykrájíme koblížky a do nich vrškem od PET...
více o Donuts II.
Omáčka:
Nejdříve do kastrolu vlijeme 250 ml mléka. Necháme jej povařit a poté vložíme tavený sýr a strouhaný sýr a za stálého míchání přídáme předem...
více o Treska se sýrovo-bazalkovou omáčkou
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,...
více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Na rozpuštěném másle s olivovým olejem necháme zesklovatět nasekané jarní cibulky. Pak přidáme oloupané a nakrájené čerstvé žampiony a namočené a...
více o Penne v houbovo-krémové omáčce
Nejdříve zaděláme na kvásek. Droždí rozetřeme s 2 lžičkami cukru, trochou mléka a lžící mouky. Necháme na teple vykynout. Mléko musí být vlažné!!!
Do...
více o Tvarohové lívanečky
Troubu rozehřejeme na 170°C. Formu na dort vytřete máslem a vysypte moukou. Elektrickým mixérem našlehejte máslo s cukrem na hladký krém. Postupně...
více o Šlehačkovobrusinkový dort
Obě mouky, vejce, mléko a sůl smíchejte v misce.
Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem, přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit. Jeden banán...
více o Palačinky s banánem
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s...
více o Valentýnské srdce
Mléko a mouku vmícháme do sebe, přidáme 2 vejce, špetku soli a 1 lžíci moučkového cukru. Důkladně promíchat!
Připravené těsto vložte na 15 minut do...
více o Palačinky (na palačinkovač)
V misce utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosátou mouku smíchanou se sodou....
více o Perníková chaloupka snadno a rychle
Na kostky nakrájené brambory dejte vařit asi s litrem vody. Přidejte k nim nakrájenou klobásku a bobkový list s novým kořením. Vejce uvařte natvrdo....
více o Bramborová (úková) omáčka
Do vlažného mléka přidáme mouku, vejce a špetku soli.
Zamícháme na hladké těsto, rozlijeme tenkou vrstvu na pánev potřenou olejem, smažíme po obou...
více o Těsto na palačinky
V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi...
více o Medovníkové hvězdičky
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého...
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Filety okořeníme, osolíme a jemně zaprášíme moukou. Na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme filet z jedné strany dozlatova, pak otočíme a...
více o Filety po italsku
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný...
více o Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Papriky očistíme od semínek a naplníme je směsí z mletého masa, vejce, koření, pokrájené cibule, čerstvé strouhanky, dochucené dle chuti solí.
Na...
více o Plněné papriky ve smetanové omáčce
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s...
více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2...
více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky a trochu mléka. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Změklé máslo utřeme s cukry, pak...
více o Kynuté skořicové uzlíky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené.
2. V míse promícháme...
více o Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Troubu předehřejte na 200 °C.
V míse promíchejte mouku, sůl, oba prášky, cukr a chilli. Vpracujte máslo nakrájené na kousky, aby vznikla drobenka, pak...
více o Sýrové bochánky
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a...
více o Krůta na víně
Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky),...
více o Hovězí po burgundsku
Olej, vejce, cukr a skořici společně dobře promícháme. Přidáme mléko a mícháme do hladka.
V jiné misce promícháme mouku, kypřící prášek a kakao, do...
více o Fofr perník
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10...
více o Krémová česneková cibulačka
Mouku, cukr, kakao, kypřící prášek, ořechy, olej a mléko smícháme. Toto množství vystačí na jednu větší porci, je to pro milovníky syrových těst na...
více o Kakaová rychlovka s ořechy
Z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme vejce, cukr, mouku a dáme péct. Aby byl nadýchanější, přidávám ještě trochu kypřícího prášku - stačí 1/4...
více o Levný dort - srdce