Kuřecí maso nakrájíme na kostky, dáme zhruba na 10 minut do sojové omáčky a poté obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Dáme na rozpálenou pánvičku...
více o Kuřecí kostky II.
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme...
více o Zapečené flíčky
TĚSTO: Cukr žloutky a olej třeme. Přidáme vlažnou vodu, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu dáme 2...
více o METROVÁ BUCHTA II.
Kuře omyjeme, očistíme a rozdělíme na 6 porcí. Cibulky nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zrůžovět. Přidáme rajčatový protlak a víno, promícháme...
více o Italské kuře
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na plátky položíme plátky šunky a na něj olomoucké tvarůžky.
Řízky v polovině přehneme, kraje sepneme párátky, aby...
více o Olomoucký řízek
Oloupané brambory uvaříme s kořením doměkka. Polévku zahustíme jíškou, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali jeden žloutek a chvíli povaříme....
více o Bořetínská polévka
Ohřejeme mléko s cukrem a vlažné vlijeme do mouky s droždím. Do vytvořeného kvásku vlijeme rozehřátou a mírně zchladlou heru, přidáme vejce a...
více o Plněné rohlíčky
Z uvedených surovin umícháme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme (máme-li kyselejší jablka můžeme...
více o Maminčin štrůdl
Mák umeleme, prosejeme mouku s práškem, přidáme cukr, popřípadě skořici nebo citronovou kůru. V misce zaděláme mlékem těsto takové hustoty, aby se...
více o Makovec bez vajec
Maslo rozehrejete v kastrolu, vlozte podelne rozkrojene houby a smazte, dokud houby nepusti stavu. Pridejte syr v kouscich a pomalu rozpoustejte ( asi...
více o Veprove platky na zampionech
Na lžíci oleje podusíme nakrájené houby, osolíme a okmínujeme. Lité těstíčko připravíme z mléka, mouky a po promíchání zašleháme vejce a prášek do...
více o Houbové lívanečky
Sójové boby a čočku namočíme do studené vody na 24 hodin (každé zvlášť).
Vodu slijeme, znovu doplníme, sóju uvaříme s bobkovým listem a čočku se...
více o Luštěninová polévka s vínem
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme. Přidáme zbylé suroviny a pečeme...
více o Maminčina jablečná buchta
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a...
více o Rychlá svíčková
Ryzi orestujeme na tuku, zalijeme bilym vinem a vodou, osolime, opeprime, pridame safran a varime do vyvareni vody, potom priklopime poklickou a...
více o Jatra po Benatsku
Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na pomoučeném válu je rozválíme na pláty asi 2 mm silné. Ty přeneseme na plech a v dobře vyhřáté troubě...
více o Listové řezy s krémem
Očištěné a omyté rybí maso nakrájíme na větší kousky. V jednom litru vody je zvolna vaříme. Asi po 10 minutách varu přidáme oloupanou mrkev a cibuli...
více o Rybí polévka s cibulovými kroužky
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Květák rozdělený na růžičky opereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Přelijeme přes síto a vodu, ve které se květák vařil, zahustíme světle...
více o Polévka s květákovými knedlíčky
Na másle osmahneme nasekané žampiony, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahnuté zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme....
více o Madeirská omáčka
Všechny přísady smícháme, vlijeme do vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečenou, vychladlou buchtu...
více o Kefírová buchta
Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, osmahneme, vložíme...
více o Pečený králík na česneku
Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladnu odležet. Z...
více o Řízky Astra
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce a na polovině rozpáleného oleje z obou stran prudce opečeme. Osmažené...
více o Kotlety na paprice
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí...
více o Čočková polévka se zelím
Připravíme těstíčko jako na lívanečky (jen o trošku hustší) a přidáme nastrouhané jablko a mrkev. Pečeme malé lívance, obalujeme je v cukru se skořicí...
více o Mrkvanečky
Na vál posypaný moukou nasekáme máslo i sádlo, přidáme 1/2 lžičky soli, žloutek a 150 ml vody. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a na 2...
více o Cibulový koláč se slaninou
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci...
více o Fazolový guláš
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a uvaříme na...
více o Dýňový koláč
Mouku prosijeme na vál, rozsekáme do ní změklé máslo, přidáme strouhané mandle, koření, uhněteme těsto a na pomoučeném vále z něj rozválíme asi 5 mm...
více o Mandlové tyčinky
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, zpěníme na ní drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a rozmícháme s malým množstvím vody....
více o Růžičková kapusta na slanině
Zeleninu nastrouháme, brambor nakrájíme na kostičky, natě převážeme nití a vše necháme povařit. Z vývaru vyjmeme svazek natě, přidáme máslovou jíšku,...
více o Jemná petrželová bramboračka
Máslovou jíšku zalijeme asi litrem studené vody, přidáme na proužky nakrájené masáky, ochutíme a do uvaříme doměkka. Do hotové polévky nasypeme hrst...
více o Polévka z masáků
Filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce.
Na...
více o Filé na kari
Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla a mouky připravíme světlou...
více o Zadělávaná slepice
Na rozpálené plotně opečeme po všech stranách papriky, až jde oloupat slupka.
V hlubokém talíři z vajec a mouky připravíme těstíčko. Na pánvi...
více o Obalované papriky
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kostky masa a za občasného míchání dusíme, až...
více o Telecí perkelt
Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a uvaříme doměkka. Potom...
více o Celerová polévka
Brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín a vaříme. Když se brambory trochu povařily, přidáme drobně nakrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a...
více o Slovenská kapustnice
Vývar z uzeného masa přecedíme, případně ještě trochu přisolíme, přidáme zeleninu nakrájenou na jemné nudličky, máslovou jíšku a zvlášť na másle...
více o Polévka z uzeného masa
Do přesáté mouky uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na dva díly, každý vyválíme na tenkou placku a dáme na...
více o Domácí široké nudle
Z mouky, sádla a vlažné vody vypracujeme těsto podobné nudlovému. Rozdělíme ho na díly, ze kterých vyválíme velmi tenké placky. Klademe je na suchý...
více o Tortillas
Heru ušleháme v elektrickém šlehači s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko a kvásek z droždí a trochy mléka. Směs důkladně zpracujeme...
více o Buchty
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme,...
více o Pizza - základní těsto
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme,...
více o Nákyp z krevet
Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji...
více o Dušené ledvinky
Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a podusíme na másle. Párky nakrájíme na kolečka. Světlou jíšku připravenou z másla a mouky...
více o Kapustová polévka s párkem
Na horkou teflonovou pánev vložíme na nudličky nakrájený, oloupaný, semen zbavený patizon a velmi pomalu dusíme.
Když je poloměkký, zalijeme jej...
více o Patizonová omeleta
Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a za...
více o Okurková omáčka
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno...
více o Pikantní roštěná