Na vál vysypeme kysané zelí a zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu prohněteme, až se přestane lepit. Potom vyválíme tenkou 2-3 mm vrstvu, nakrájíme...
více o Zelné placky
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, zasypeme sladkou a pálivou paprikou, promícháme a zalijeme vroucí vodou....
více o Zabijačkový guláš
Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme...
více o Bramborák plněný lečem a slaninou
Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme menší šišky...
více o Lahůdková sekaná
V misce rozmícháme vejce a mouku a postupně přiléváme mléko.Těsto rozliji do pánve s rozhřátym tukem.Když je palačinka po obou stranách opečená...
více o Palačinky s jahody
Brambory nastrouháme, nejlépe na jemném struhadle na nudličky. Vmícháme 1 dl vařící vody.Přidáme mouku, vajíčko a promícháme. Dáme vařit větší...
více o haluška - s brynzou
V části vlahého mléka necháme chvíli vykynout rozdrobené kvasnice. Jedlou sodu vmícháme do mouky, přidáme jogurt, mléko, špetku soli a čtyři lžíce...
více o langoše V.
Omyté a osušené porce kapra osolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme olejem. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Pak je posypeme...
více o ryba - kapr - s česnekem
Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem...
více o ryba - kapr - na víně se žampiony
Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme...
více o Krémová slepičí polévka
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách osmažíme. Cibuli nakrájenou na 0,5 cm...
více o Přírodní řízek se smaženou cibulí
Očištěnou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme maso, až začne voda vřít, mírně ji osolíme. Jeden svazek kopru vložíme do polévky a pod pokličkou...
více o Koprová polévka s francouzskými knedlíčky
Z mouky, vajec, 1/8l vody a 1 lžičky soli vypracujeme tužší těsto. V případě potřeby přidáme vodu. Těsto se musí odlepovat od stěny mísy a dělat...
více o Halušky - sýrové
Vše od másla po 20 dkg hladké mouky smícháme a dáme na 10 minut vařit do vodní lázně.
Poté nasypeme na vál 37 dkg hladké mouky, vylejeme na to směs a...
více o Vánoční perníčky III.
Čočku přebereme, namočíme ve studené vodě a necháme 24 hodin nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, čočku zalijeme studenou vodou s bobkovým listem a...
více o Dietní čočková polévka s drůbežím masem
Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na něj...
více o Kyjevský kotlet
Na oleji zpěníme na droboučko nasekanou cibuli, po chvíli přidáme na drobno nakrájené žampiony a všechno osmahneme do zlatova. Potom pánev odstavíme a...
více o Sýrová omáčka
Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně...
více o Švestková omáčka
Kuřecí prsa naporcujeme na plátky,které rukou jemně naklepeme a pak osolíme a popepříme bílým pepřem. Pak poklademe plátky sýra můžou být hrubší....
více o Plněná kuřecí prsíčka II.
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a dusíme 20 minut. Řízky udržujeme v...
více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Makarony uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody. Mouku osmahneme na 40 g rozehřátého másla. Za stálého míchání přilijeme...
více o Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Za sýra odkrojíme kůru a nakrájíme ho na kostky velké asi 2 cm. Kostky sýra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Obal dobře přimáčkneme...
více o Pikantní sýrové špízy
Z ovčího a čerstvého sýra umícháme hladký krém. Mouku promísíme s cukrem, práškem do pečiva, solí a bylinkami. Utřeme jogurt s máslem a vejci a pomalu...
více o Bochánky s ovčím sýrem
V misce smícháme mouku, koření a sodu. Směs dáme na vál, přidáme nasekaný tuk, do důlku dáme cukr, med a vodu a opatrně vypracujeme těsto. Vyválíme a...
více o Medové figurky z těsta
Sýr nastrouháme a zpracujeme na vále těsto. Necháme chvíli odpočinout v chladu (není nutné), potom vyválíme plát a vykrajujeme tvořítkem nebo krájíme...
více o Chuťovky k vínu II.
Sledě vykucháme, očistíme, odstraníme páteř a kosti. Několikrát je opláchneme studenou vodou, zalijeme mlékem a necháme 24 hodin odležet. Houby...
více o Sledi nadívaní houbami
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké...
více o Valašské frgály
Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme kmín a vaříme až jsou skoro měkké. Potom přidáme mléko a...
více o Kyselo s klobásou
Omytou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Sójové klíčky necháme okapat na sítu. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zesklovatíme na kostičky...
více o Zeleninové závitky
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným bujonem a za stálého míchání uvedeme do varu. Dochutíme solí, pepřem a kari...
více o Sola s kari omáčkou
Máslo, cukr, kakao a žloutky utřeme po pěny. Přidáme mleté oříšky, mouku s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech a upečeme.
*...
více o Karamelové řezy
Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po...
více o Bramborové placky
Na pánvi rozpálíme sádlo, na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka asi 3 minuty opékáme....
více o Pivní guláš
Chobotnice propláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kolečka široká asi 1 cm. V míse smícháme všechny ostatní přísady a v této směsi kolečka...
více o Smažené chobotnice
Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut odležet, pak je osušíme a při...
více o Krůtí medailonky na kari
V míse smícháme tvaroh s vejci, přidáme smetanu, cukr, mouku a sůl. Všechny suroviny vypracujeme, až vznikne hladké těsto. Rozinky opláchneme, osušíme...
více o Tvarohové placičky
Připravíme jíšku z másla a mouky, rozředíme ji mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Sýr nakrájený na kostičky přidáme do jíšky a pomalu...
více o Bůčkové závitky
Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Ty dáme do hrnce spolu s 50 g cukru a 50 ml vody a přivedeme k varu. Za...
více o Kynuté polštářky s jablky
Tyčinky Snickers a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo, sůl, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně do ní zašleháváváme vejce. Mouku smícháme s...
více o Americké bochánky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a...
více o Babiččiny závitky
Vejce uvaříme natvrdo, podélně je rozkrojíme a žloutky vyjmeme. Žloutky ušleháme s máslem, sardelovou paastou a trochou kari koření. Půlky vajíček...
více o Pštrosí vejce
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme s kmínem a solí. Z másla mouky uděláme světlou jíšku, vmícháme celé vejce a když vejce ztuhne,...
více o Polévka z kyselého mléka
Máslo, cukr a žloutky utřeme v míse do pěny, přidáme mouku a zpracujeme. Zdobícím sáčkem s velkou hvězdicovou trubičkou stříkáme různé tvary. Zdobíme...
více o Máslové pečivo stříkané
Kuře nakrájíme na čtvrtky, stehna ohneme a sepneme špejlí, křdla zalomíme dozadu, čtvrtky osolíme, obalujeme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji.
...
více o Kuře smažené v těstíčku
Maso rozdělíme po 100 g steakách a na každý plát masa rozdělíme šunku a sýr - vše nakrájené na plátky.
Potom přidáme uzeného lososa a zavineme. Po...
více o Fjord
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, sůl, tvaroh a na kousky nakrájené máslo. Přísady zpracujeme ručním hnětačem nejprve při nižší...
více o Mřížkový koláč s jablky
Rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme je s vínem, moukou a špetkou soli, vypracujeme pružné těsto, které dáme na 30 minut do chladničky.
Šalotky...
více o Rokfórový koláč
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hladkého těsta.
Na...
více o Jablkovo-pudinkové koblížky
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na...
více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka....
více o Zadělávané fazolky