Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2...
více o Třešňové tiramisu
Bůček pokrájím na menší kousky
Cibuli pokrájím na kolečka nebo na půlky
česnek a papriku nakrájím na male kousky
všechno dáme do pekáčku, přidám...
více o Bůčková pomazánka
Uvaříme z mléka a dětské krupice hustou kaši a necháme vychladnout.
Mezitím si slepíme bebe oplatky k sobě povidly nebo marmeládou a oplatky postupně...
více o Krupicové řezy II.
Víno nalijte do pánve, přidejte cukr a zahřívejte, až se rozpustí. Přidejte třešně, přiveďte k varu a vařte 10 minut, u kompotu asi 3-4 minuty....
více o Cream cheese s třešněmi
V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat. Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a hodně neztmavl. K...
více o Horké maliny
V šejkru protřepeme s ledem předepsané ingredience. Přes sítko přelijeme do koktejlové sklenky a ozdobíme koktejlovou třešničkou....
více o Feldkurát Katz
Ovoce nejprve důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na menší kousky – hrušky ani jablka loupat nemusíte.
Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce,...
více o Pečený čaj
V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a žloutky, vlijeme je do zbývajícího horkého mléka a přidáme vanilkový cukr. Za stálého míchání...
více o Borůvkovo-vanilkový pohár
Piškoty rozdělíme do misek a jemně je zakápneme griotkou či vaječným likérem.
Jogurty smícháme s vanilkovým cukrem, trochou cukru moučka a ušlehanou...
více o Jogurtová pěna s ovocem a piškoty
Z alobalu nastřiháme 4 čtverce, na každý položíme rozpůlený banán, na něj poklademe silnější plátek másla, posypeme skořicí, zakapeme medem, posypeme...
více o Banán na grilu
Troubu předehřejeme na 180 °C. Utřeme vejce s cukrem, přidáme olej, podmáslí, griotku, přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem. V jiné míse utřeme...
více o Kakaové muffiny s náplní
Kompotované višně scedíme, zalijeme griotkou nebo rumem a necháme odležet. Nastrouhané sušenky smícháme s kokosem, moučkovým a vanilinovým cukrem,...
více o Plněné kokosové kuličky - nepečené (BT)
Na pánvičce nejlépe nižší né teflonovou! Rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat, poté přilejeme pomerančovou a citronovou...
více o Flambované palačinky
Rozinky a kandované ovoce zalijte rumem a nechte aspoň dvě hodiny nejlépe přes noc odležet. Ve velké misce nechte vzejít kvásek s droždí se lžící...
více o Vánoční marcipánová štola
Vejce, cukr, vodu ušleháme do tuha. Po částech přimícháme mouku, kakao, prášek do pečiva. Vylijeme do máslem a hrubou moukou vysypané dortové formy....
více o Švacvaldský dort
Do vysoké sklenice dáme ananas (můžeme i jemně rozmixovat), 2 lžíce ananasové šťávy z plechovky, dolijeme do 3/4 sklenice červeným vínem, a prolijeme...
více o Rudý sen
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, ořechy a přidáme polovinu kokosu a likér. Jestli je těsto řídké, přidáme kokos nebo ořechy. Zpracované těsto...
více o Kokosové kuličky bez pečení
Do 3 dcl sklenice dáme kostky ledu, přidáme plátek citronu, ten si přidržíme brčkem a přes citron opatrně vlejeme na led griotku, stejným postupem v...
více o Růžový kavalír
Plátky masa osolíme, opepříme, rychle opečeme z obou stran a potom pomalu dusíme do měkka. Šťávu z kompotu povaříme s trochou cukru a skořice, přidáme...
více o Kuřecí prsa ve višňové omáčce
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Žloutek vyšleháme s koňakem. Kolečka jablek obalujeme v pudinkovém prášku,...
více o Jablka v červeném županu
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme griotku a necháme vychladit....
více o Třešňový pohár pro dospělé
Z vína a koření uděláme klasický svařák. Do 3 dcl skleniček nalejeme 20 ml becherovky, 20 ml griotky a dolejeme svařákem. Ochutíme cukrem, citronovou...
více o Lavina
Sušenky válečkem rozdrtíme. Čokoládu nakrájíme na hrubé kostky a rozpustíme ve vodní lázni.
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme rozpuštěnou...
více o Čokoládové dukáty
Tvaroh smícháme s oběma cukry, kakaem a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. V hrnku smícháme griotku a 3 lžíce šťávy z višňového kompotu. Na dno...
více o Foret noire - Černý les
Ve šlehači ušleháme na nejvyšší obrátky vejce a cukr do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a olej a lehce promícháme.
Upečeme v dortové formě...
více o Višňový šlehačkový dort
5 lžic vody za stálého míchání svaříme s cukrem na konzistenci sirupu. Tento sirup vlijeme do žloutků a mixujeme, až vznikne hustá krémovitá směs....
více o Pohár s jogurtovou zmrzlinou a ovocem
Máslo, cukr, griotku, sirup a vodu zahřejeme v misce z varného skla, přidáme oloupané, jádřinců zbavené a na osminky pokrájené hrušky a krátce je pod...
více o Hrušky v griotce
Ovoce oloupeme a pokrájíme na větší kostičky. Přidáme kompotované višně bez šťávy, moučkový cukr a gritoku. Smícháme se smetanou, vychladíme a dáme do...
více o Ovocný salát s pistáciemi
Do vychlazených pohárů klademe ovoce, zmrzlinu, drcené kokosky, zalijeme likérem a zdobíme šlehačkou a teplou polevou....
více o Zmrzlinový pohár s griotkou