Quinou několikrát důkladně propláchněte a v osolené vodě ji uvařte doměkka, asi 15 minut. Sceďte ji a nechte okapat.
V misce metličkou důkladně...
více o Quinoa salát s uzeným lososem
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Makrely zbavte hlav, kolem páteře nařízněte, rozevřete jako knihu, vyjměte celou páteř i zbylé kosti a stáhněte...
více o Čočka s uzenou makrelou a grepem
V pánvi rozehřejte ghí. V misce prošlehejte vejce s mlékem a obalte v něm vánočku. Osmažte ji z obou stran dozlatova.
V misce smíchejte suroviny na...
více o Francouzský toast
Želatinu rozmíchejte v misce ve 2 lžících vody a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím vytřete formičky malým množstvím oleje. Vanilkový lusk podélně...
více o Panna cotta s granátovým jablkem
Batáty omyjte a nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olejem, osolte a opepřete. Dejte péct do...
více o Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Kadeřávek zbavte tuhých stonků a natrhejte na kousky velikosti sousta. Dejte do cedníku, osolte, dobře rukou promněte, propláchněte vodou a osušte v...
více o Salát s citrusy a fetou
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte, nakrájejte na měsíčky, zakápněte olivovým olejem a...
více o Salát z pečené dýně s granátovým jablkem
Kaki dobře umyjte, osušte a pokrájejte na tenké plátky. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou vložte do dlaně a vařečkou z něj vytlučte zrnka....
více o Letní salát s kaki a mozzarellou
Předehřejte si troubu na 200 °C.
Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky, ty následně nasekejte najemno.
Ve velké pánvi (nejlépe vhodné do...
více o Květákové kuku
Čerstvého tuňáka nakrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky, sezamovým olejem a podrceným česnekem. Nechte odpočívat v ledničce...
více o Pikantní poke bowl s tuňákem
Jogurt promíchejte v míse s kari a do směsi naložte kuřecí prsa tak, aby byla dobře obalená, nechte je alespoň 20 minut odležet při pokojové teplotě. ...
více o Kuskus s kuřecím masem na kari
Na pánvi rozehřejte olej. Na něm restujte na středním plameni asi 10 minut cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte na plátky nakrájený...
více o Zelená šakšuka
Upečte česnek na pastu. Palici podélně rozřízněte, pokapejte olejem a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Česnek díky pečení ztratí trochu...
více o Grilovaný lilek Badrijani
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na větší kousky. Z pomerančů ostrým nožem okrájejte slupku a dužninu nakrájejte na kolečka. Granátové...
více o Salát s játry, pak choi a ovocem
Cibuli pokrájejte nadrobno a restujte na troše oleje, přidejte nadrcený česnek a fazole i s nálevem. Ochuťte špetkou chilli a duste, dokud se...
více o Tacos s fazolemi
Z pomela okrájejte tuhou slupku a vyloupejte jednotlivé dílky dužniny. Granátové jablko rozkrojte na poloviny, dejte řeznou stranou do dlaně a nejlépe...
více o Salát s pomelem a uzenou rybou
Banány nalámejte na kousky, dejte do sáčku a uložte přes noc do mrazáku. Mražené borůvky a banány vložte do výkonného mixéru a postupně umixujte...
více o Borůvková zmrzlina
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1...
více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Pečlivě omyté grapefruity nakrájejte na tenké plátky a poté na kousky. Rozdělte je do sklenic.
Přidejte mátu, vymačkanou šťávu a semínka z...
více o Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Pomeranče důkladně omyjte, nakrájejte na plátky a rozčtvrťte. Z granátových jablek vymačkejte šťávu a vyjměte semínka. Lístky máty trochu promněte v...
více o Pomerančová limonáda s granátovým jablkem
Ananas spolu s melounem, nektarinkami, broskvemi, blumami a hruškami nakrájejte na plátky a z obou stran je opečte na grilu. Podle potřeby zakápněte...
více o Ovocný salát s fetou a mátou
Nalámanou čokoládu a 120 ml horké vody rozpusťte ve vodní lázni. Hmotu nechte vychladnout a přitom stále míchejte, dokud nebude hladká a lesklá. Po 3...
více o Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Oloupejte pomeranče a zbavte je co největšího množství bílé slupky - můžete loupat nožem ;-). (Volitelné - vykrojte si pár segmentů na ozdobu). Zbytek...
více o Chia dezert z červeného pomeranče
Zceďte kešu oříšky a rozmixujte je na pastu. Vymačkejte štávu z pomerančů - měl by jí být něco přes šálek. Pokud jí bude víc, přidejte trochu víc chia...
více o Chia dezert s pomerančem
Chia jsou černá semínka šalvěje hispánské, která na sebe vážou vodu a tím pomáhají udržovat tělo hydratované. Obsahují spoustu vlákniny, zinek, hořčík...
více o Chai chia s ovocným přelivem
Kiwi oloupejte (nejlépe škrabkou na brambory) a nakrájejte na kostky. Liči oloupejte, vykrojte pecku a nakrájejte na čtvrtiny. Physalis nakrájejte na...
více o Exotický ovocný salát
Bulgur uvařte podle návodu na sáčku. (Můj se měl vařit 12 minut v osolené vodě v poměru 1:2 a pak nechat odstát a nasát zbytek tekutiny.)
Teplé...
více o Bulgurový salát s rudými perlami
Sypké ingredience na těsto smíchejte. Přidejte mléko a vejce a rozšlehejte metličkou do hladkého těsta. Můžete do těsta přidat trochu semínek z...
více o Exotické lívance
Z pšeničné mouky, vody a soli připravíme nudlové těsto, které vyválíme na sílu 1 milimetru a vykrájíme z něj kolečka o velikosti dezertního talířku....
více o Ázerbájdžánské kutaby s masem
Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme. Do misky nalijeme olej, přidáme utřený česnek, pokrájenou a jádřince zbavenou feferonku, sekanou petrželku...
více o Vepřové kotlety s granátovým jablkem