Začněte uvařením čtvrti šálku horkého espressa nebo silné kávy.
V misce vhodné do mikrovlnné trouby smíchejte 1 šálek mléka, 1 lžíci cukru, 1/4 lžičky...
více o Dýňové latte
Začněte s pyré. Maliny a 2 lžíce cukru nasypte do kastrůlku, nad mírným plamenem zahřívejte a míchejte, až se maliny rozpadnou na pyré. Nechte trochu...
více o Čokoládová pěna s malinami
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky.
Těsto rozdělte na 10 dílů...
více o Čokoládové tartaletky
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup.
Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj...
více o Božkov Frappé
Zabaione:
Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit.
Do misky dáme žloutky a...
více o Italské Tiramisu (Florencie)
Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme...
více o Tiramisu s piškoty
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte...
více o Karamelové kostky III
Piškoty polijeme kávou, musí být dobře nasáklé. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Cukr vyšleháme se žloutky doběla, zašleháme mascarpone. Poté přimícháme...
více o Pravé Tiramisu z Itálie
Našleháme 4 vejce a 110 g pískového cukru, až se nám objem ztrojnásobí, přilijeme rozehřáté máslo (50 g). Poté nejlépe přes síto nasypeme 80 g hladké...
více o Tiramisu podle Jammieho Olivera
Ručním slehačem utřeme žloutky s cukrem. Přimícháme mascarpone a citron. kůru. Kávu necháme vychladnout a ochutíme ji mandlovým likérem. Piškoty...
více o Tiramisu ve skleničce
Mascarpone našleháme, přidáme žloutky, cukr a kysanou smetanu. Vše našleháme do krému a lehce do něj vmícháme sníh z bílků. Do espresa přilejeme rum,...
více o Tiramisu s jahodami
Našlehejte smetanu ke šlehání. V míse dohladka rozmíchejte mascarpone, tvaroh, cukr, vanilku a skořici. Jemně přimíchejte našlehanou smetanu. Na dno...
více o Whiskové tiramisu
Žloutky vyšleháme s cukrem (špetka krystal), bílky vyšleháme do sněhu, mascarpone si vyšleháme v nadobě a po té opatrně vpracujeme žloutky a tuhý sníh...
více o Mascarpone by kanibalos
Instatní espreso rozmícháme v 1 lžíci horké vody a necháme vychladnout. Z mouky, kakaa, cukru, soli, bílku, másla a kávy uhněteme hladké těsto, to...
více o Meruňkovo-kefírový dortík
Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. Zatímco čokoláda chladne,...
více o Kapučínový dort
Tvaroh umícháme s mlékem, osladíme medem. Espreso smícháme s rumem. Na dno formy (dortové, pekáčku...) rozložíme piškoty a zakapema espresem. Potřeme...
více o Dietní tiramisu
Vejce - zvášť bílky a žloutky, žloutky + cukr = šlehat (třít) do pěny, přidat mascarpone a lučinu - pořád šlehat, zvlašt vyšlehat bílky (pevný sníh),...
více o Pravé Italské Tiramisu
Do hlubší nádoby vložíme sýr, šlehačku a cukr (nebo med) a šlehačem vypracujeme tužší hmotu. Do zapékací misky postupně vrstvíme krém a piškoty, které...
více o Tiramisu po Italsku
Do čtvercové nádoby naskládáme vedle sebe piškoty, lžící zaléváme vychladlým silným espresem do kterého jsme si mohli přidat i likér. Piškoty musí být...
více o Originální italské tiramisu
Ručním šlehačem ušleháme cukr se žloutkem. Po lžících přidáme Mascarpone. Ochutíme trochou amaretta.
Formu poklademe poškoty. Espresso smícháme se...
více o Moučníky - tiramisu II.
Polovinu piškotů poskládáme na dno mělké čtverhranné mísy o obsahu asi 1 l.
Deci likéru smícháme s kávou a polovinou obsahu pokapeme piškoty. Z bílků...
více o Tiramisu
Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny...
více o Čokoládová pěna