• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citronová šťáva

Citronová šťáva

Podobné ingredience

  • Ananasová šťáva
  • Bezinková šťáva
  • Citronová kůra
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Krůtí medailonky na kari

Krůtí medailonky na kari

Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut odležet, pak je osušíme a při... více o Krůtí medailonky na kari

60 minut
Tropický nepečený dort

Tropický nepečený dort

Kokosky rozdrobíme, přidáme rozpuštěné máslo a dobře prohněteme. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme papírem, vložíme do ní máslovou hmotu a dáme... více o Tropický nepečený dort

Barevný koláč

Barevný koláč

Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou... více o Barevný koláč

Jogurtovo-bylinková zálivka

Jogurtovo-bylinková zálivka

Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme zbylý jogurt, citronovou kůru a šťávu,... více o Jogurtovo-bylinková zálivka

Zálivka s medem a hořčicí

Zálivka s medem a hořčicí

V misce smícháme olej, jogurt, šťávu, víno, hořčici a med. Dochutíme. Skladujeme v chladu a spotřebujeme během 2-3 dnů. Zálivka je vhodná ke všem... více o Zálivka s medem a hořčicí

60 minut
Kapr na černo

Kapr na černo

Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky... více o Kapr na černo

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hladkého těsta. Na... více o Jablkovo-pudinkové koblížky

MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ

MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ

Mrkev-karotku očistíme, vypereme, rozstrouháme a promicháme s oloupaným strouhaným jablkem, strouhanou cibulkou nebo pažitkou. Zvlášť si do hluboké... více o MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ

Brusinky s hruškami a jablky

Brusinky s hruškami a jablky

Brusinky přebereme, opláchneme a necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Uvedeme do varu sklenici... více o Brusinky s hruškami a jablky

Andaluzská omáčka

Andaluzská omáčka

Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem,... více o Andaluzská omáčka

Bedly na víně

Bedly na víně

Hlavičky bedel oloupeme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.... více o Bedly na víně

Jatra po Benatsku

Jatra po Benatsku

Ryzi orestujeme na tuku, zalijeme bilym vinem a vodou, osolime, opeprime, pridame safran a varime do vyvareni vody, potom priklopime poklickou a... více o Jatra po Benatsku

Smažené rybí filé se zelím

Smažené rybí filé se zelím

Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a... více o Smažené rybí filé se zelím

Kynutý jablkový chlebíček

Kynutý jablkový chlebíček

Mouku, cukr a citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. V hrnečku rozpustíme máslo, přidáme mléko a zahřejeme, až... více o Kynutý jablkový chlebíček

Mandlové tyčinky

Mandlové tyčinky

Mouku prosijeme na vál, rozsekáme do ní změklé máslo, přidáme strouhané mandle, koření, uhněteme těsto a na pomoučeném vále z něj rozválíme asi 5 mm... více o Mandlové tyčinky

Filé na kari

Filé na kari

Filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na... více o Filé na kari

Mrkvové pyré

Mrkvové pyré

Karotku a jablko oškrábeme, omyjeme, jemně nastrouháme nebo rozmixujeme, zakapeme šťávou a osladíme medem.... více o Mrkvové pyré

Jablečná pěna z pudinku

Jablečná pěna z pudinku

Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, přidáme trochu vody, citronovou šťávu, máslo, cukr a uvaříme na kaši. Pudinkový prášek rozmícháme v mléce se... více o Jablečná pěna z pudinku

Nákyp z krevet

Nákyp z krevet

Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme,... více o Nákyp z krevet

Podzimní salát

Podzimní salát

Zelí očistíme, vypereme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky. Pomeranče rozdělíme na dílky, cibuli nakrájíme... více o Podzimní salát

Houbová Agáta

Houbová Agáta

Do studené vody dáme vařit kostku vývaru a houby. Vaříme, až jsou houby měkké. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme,... více o Houbová Agáta

15 minut
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Uvaříme a scedíme těstoviny, které necháme vystydnout. Do těstovin přidáme "kapku" oleje proti slepení. Do vychladnutých těstovin přidáme jablka... více o Tuňákový salát

15 minut
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce podélně rozpůlíme, vyjmeme z nich žloutky, vložíme je do misky a rozmačkáme vidličkou. Smícháme se sýrem, přidáme drceného lososa, smetanu,... více o Vejce plněná lososovou pěnou

Marinovaná játra

Marinovaná játra

Do směsi naložíme na kousky nakrájená játra a necháme je uležet minimálně 30 minut. Potom na rozpáleném oleji osmažíme. Jako přílohu lze podávat... více o Marinovaná játra

Gazpacho s krevetami

Gazpacho s krevetami

Omyjeme a na kostičky nakrájíme papriky a okurku. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme na kostičky. Rajčata a polovinu... více o Gazpacho s krevetami

Zapečené filé se sýrem

Zapečené filé se sýrem

Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou. Tavený sýr pokrájíme na kostičky,... více o Zapečené filé se sýrem

Szigligetská roláda

Szigligetská roláda

Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme... více o Szigligetská roláda

60 minut
Perníkové řezy

Perníkové řezy

Med utřeme se žloutky a asi 2 lžícemi vlažné vody, přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku a sněhem z bílků. Těsto dáme do vymazaného a... více o Perníkové řezy

Řecký gyros

Řecký gyros

Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou,... více o Řecký gyros

30 minut
Salát s mušlemi

Salát s mušlemi

Mušle důkladně omyjeme a na 3 minuty je vložíme do vařící vody. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okapaný chřest, vypeckované... více o Salát s mušlemi

Keftedes

Keftedes

Mleté maso smícháme s vajíčkem, strouhankou, vodou nebo mlékem, osolíme, prolisujeme do toho česnek, přidáme nasekanou cibuli, oregáno a špetku... více o Keftedes

Rajčatový dip

Rajčatový dip

Všechny uvedené suroviny smícháme, dip vychladíme a podáváme k fondue.... více o Rajčatový dip

Česnekový dip

Česnekový dip

Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové,... více o Česnekový dip

Salamis

Salamis

Cibuli nakrájíme, česnek utřeme, filé osolíme a na oleji osmažíme po všech stranách. Okořeníme, přidáme citronovou šťávu a zalijeme vínem. Dusíme. Na... více o Salamis

45 minut
Kaviárová pasta

Kaviárová pasta

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Měkké brambory slijeme, přidáme mléko, cibuli nakrájenou na kostičky, kaviár a vše rozetřeme na... více o Kaviárová pasta

60 minut
Kýta po brněnsku

Kýta po brněnsku

Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony,... více o Kýta po brněnsku

Salát Ráchel

Salát Ráchel

Brambory a celer uvaříme v osolené vodě. Chřest spaříme. Brambory nakrájíme na kostičky, celer na nudličky, chřest na kolečka. Vše smícháme a osolíme.... více o Salát Ráchel

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,... více o Florentský telecí řízek

Tvarohové knedlíky s vanilkou

Tvarohové knedlíky s vanilkou

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme z něj dřeň. Oloupanou rebarboru a polovinu jahod nakrájíme na kostičky, zbylé jahody rozmělníme.... více o Tvarohové knedlíky s vanilkou

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme... více o Carpaccio z lososa

Domácí švestková marmeláda

Domácí švestková marmeláda

Vypeckované švestky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, badyán nebo skořici a necháme vařit 4-8 minut. Poté koření odstraníme a horkou... více o Domácí švestková marmeláda

Vepřové maso s hráškem

Vepřové maso s hráškem

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme moukou a nepatrně opepříme. Pak maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso přelijeme vlažnou... více o Vepřové maso s hráškem

Treska po kalábrijsku

Treska po kalábrijsku

Tresku osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme hořčicí a vložíme do vymazaného pekáče. Posypeme nasekanou petrželkou, dobromyslí a... více o Treska po kalábrijsku

Šlehaný koláč

Šlehaný koláč

Ušleháme vejce s cukrem a postupně vmícháme mouku, sůl, strouhanou citronovou kůru se šťávou. Těsto nalijeme do vymazané formy a přikryjeme alobalem.... více o Šlehaný koláč

Zelný salát s česnekem

Zelný salát s česnekem

Zelí ze středu hlávky co nejjemněji nastrouháme a promícháme s česnekem utřeným se solí, citronovou šťávou a olejem.... více o Zelný salát s česnekem

Švédský salát

Švédský salát

Očištěný a vypraný salát natrháme na menší kousky. Omytou okurku jemně nastrouháme i se slupkou, rajčata nakrájíme na osminky. Smetanu ochutíme... více o Švédský salát

Chřestová polévka s rajčaty

Chřestová polévka s rajčaty

Chřest omyjeme a oloupeme. Slupky vložíme do litru vařící osolené vody a 15 minut vaříme. Vývar scedíme. Chřest nakrájíme na kousky a osmažíme na... více o Chřestová polévka s rajčaty

Kokosová roláda

Kokosová roláda

Kokos spojíme s máslem, cukr s citronovou šťávou. Na alobal rozválíme obdélník cca 7x25 cm, doprostřed nasypeme kandované ovoce, stočíme a upevníme.... více o Kokosová roláda

Sultánův poklad

Sultánův poklad

Broskve a višně necháme na sítku okapat a broskve nakrájíme na plátky. Banán také nakrájíme na plátky. Ovoce zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo... více o Sultánův poklad

Zapečený platýs

Zapečený platýs

Omytou rybu osolíme a opečeme na másle. Udržujeme v teple. Na plátky nakrájené žampiony také opečeme na másle. Nadrobno pokrájenou šalotku smícháme s... více o Zapečený platýs

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

120
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
103
Bábovkový dort
Bábovkový dort
44
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…
24
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Nedávno navštívené recepty:

Křehký rebarborový koláč Halušky podle Martinky Nejlepší králík a velice jednoduchý
Arašídové máslo Houbovník z Pojizeří Super vepřo knedlo zelo
Fazolové lusky se slaninou Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou Fazole v rajské omáčce s klobásou
Zdravý brownies dort Špenátové placičky se sýrem Bezlepkové čokoládové cupcakes

Další doporučené ingredience:

Cikánská omáčka Cinzano Cinzano Bitter Cinzano Rosso Citron
Citronáda Citronát Citronela Citronová kůra Citronová poleva
Citronová tráva Citronová tresť Citrónové aroma Citronový sirup Citronový tymián
Citrusy Cizrna Cizrnová mouka Clara - sladidlo na pečení Coca Cola
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citronová šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact