Rajčata, okurku, papriku a nivu nakrájíme na kostičky, olivy a pórek na kolečka. Přidáme olivový olej, citrónovou šťávu, worchestr, oregáno, bazalku,...
více o Řecký salát a la ENKI
Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a rozpustíme ji ve 200 ml teplé šťávy z meruňkového kompotu. Necháme vychladnout. Do vychladlé želatiny...
více o Ovocné mléčné želé
Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme....
více o Majonéza z vařených vajec
Maso nakrájíme na malé řízečky, dáme do misky, osolíme a promneme s kořením, zakapeme citronovou šťávou a trochou oleje. Promícháme a necháme dvě...
více o Africké kuře podle Brooke Shields
Do větší misky nadrobno nakrájíme krabí tyčinky (nemusí se nijak dlouho rozmrazovat), přidáme najemno nakrájený pórek, přeceděný celer, zakapeme...
více o Krabí nejen chlebíčková pomazánka
Oloupaný celer uvaříme ve vodě se solí a citronovou šťávou do měkka.
Z piva, vajec, mouky a "prdopeče" uděláme těstíčko. Vychladlý celer nakrájíme na...
více o Celer v těstíčku s ananasem
Slaninu nakrájíme na klínky a protkneme jí porce kapra, rybu potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme...
více o Kapr na česneku
Krabí tyčinky nakrájíme na kousky, dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a rozmělníme vidličkou. Vmícháme majonézu (na jedno...
více o Toast s krabími tyčinkami
Lososa osolíme, bohatě okořeníme zázvorem, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli uležet. Obalíme v mouce a na oleji usmažíme.
Podáváme s vařeným...
více o Losos na zázvoru
Množství je na malou nebo dortovou formu.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a krupicí. Pomeranče řádně omyjeme a spaříme vřelou vodou. Ostrouháme z...
více o DIA pomerančové kostky
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka...
více o Vepřové maso "načerveno"
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky spolu s cukrem utřeme do pěny a smícháme se sněhem. Potom přidáme ostatní...
více o Čokoládový dort
Brambory nakrájíme na malé kostky, salám na nudličky a tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, přidáme sekanou cibuli, pokrájené kapie a spojíme jogurtem...
více o Orientální salát
Filé spolu se slaninou a cibulí umeleme, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, vejce, osolíme, ochutíme trochou šťávy.
Dobře promícháme, formujeme...
více o Rybí klopsy
Mouku lehce opečeme nasucho, přidáme olej a zalijeme mlékem a dvěma lžícemi vody. provaříme na hustou omáčku, nepatrně osolíme a vložíme do ní...
více o Rybí omáčka pro děti
Očištěnou a rozstrouhanou zeleninu a na malé kostičky nakrájené maso lehounce opečeme na oleji, podlijeme trošku vodou, nepatrně osolíme a dusíme do...
více o Králík v zelenině pro děti
Zeleninu a vařené brambory rozstrouháme, ochutíme a necháme odležet. Podáváme s vařeným sekaným nebo mletým masem.
Starším dětem můžeme do salátu...
více o Dětský bramborový salát
Chilli papričky a jalovec rozmixujeme. Směs spojíme s 1/8 l horké vody a citronovou šťávou a přelijeme jí meruňky. Namáčíme zhruba 2 hodiny.
Slaninu...
více o Slaninové rolky
Očištěné karotky nakrájejte na špalíčky nebo ozdobné silnější plátky, dejte do kastrolu s máslem a cukrem, zalijte vodou, aby byly přesně zakryté a...
více o Glazované karotky
Ovoce oloupeme, nakrájíme na drobné kousky, smícháme a podle chuti přidáme citron a sirup. Nemusí být vůbec. Můžeme přidat i sekané ořechy a rozinky....
více o Ovocný salát
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozdělíme, abychom...
více o Grilované medailonky s banány
Filé pokapeme citronem a necháme odpočinout. Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme nahrubo, podusíme na másle, přendáme do pekáčku, položíme...
více o Japonské filé
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med rozpustil....
více o Honzíkovo kuřecí s medem
Mrkev, jablka a pomeranč umixujeme (jablka i se slupkou), přidáme rozinky, ochutíme medem nebo cukrem a citronovou šťávou, přimícháme jogurt. Necháme...
více o Mrkvový salát - vitaminová bomba
Chléb nakrájíme na malé kostky a se sezamem opečeme na másle.
Nasypeme do mísy, přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí a papriku, na tenoučká...
více o Prima salát
Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy 22x20 cm vyložené pečícím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme...
více o Citronové kostky
Nejdřív si ze zeleniny připravíme něco jako základ na lečo. Tzn. osmahneme cibulku, česnek, papriky a hodíme na to rajčata. Chvíli podusíme a necháme...
více o Rybí filé strejdy Charváta
Nařízneme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a...
více o Krkovička pro vítanou návštěvu
Maso nakrájíme na menší kostky, posypeme grilovacím kořením a na trošce oleje opečeme. Necháme vychladnout. Smícháme nakrájený a spařený celer ...
více o Kuřecí salát s řapíkatým celerem
Těstoviny uvaříme a scedíme, necháme vychladnout. Přimícháme na osminky nakrájená rajčata, nakrájený celer, natrhaný salát. Přidáme kapary,...
více o Těstovinový salát s tuňákem a celerem
Brambory uvaříme a s vroucím mlékem, máslem a solí vymícháme na hladkou kaši. Necháme vychladnout a potom vmícháme sýr a vejce. Brambory dáme do...
více o Bramborový věnec
Rozmícháme vejce, mouku, sůl a necháme 10 min odstát. Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, šťávu a postupně upečeme na oleji z obou stran 4 omelety....
více o Zapékané omelety
Máslo, cukr a kůru vymícháme, přidáme vejce, mouku s práškem, rum a šťávy. Pečeme vafle ve vaflovači a zdobíme podle chuti a vkusu....
více o Francouzské vafle
Česnek utřeme se solí, rozmícháme s vodou a přidáme citronovou šťávu podle chuti. Lze podávát s opečeným tmavým chlebem.
Je to ten neúčinnější lék na...
více o Nejúčinnější studená česnečka
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Smícháme dohromady rozdrcené sušenky, cukr a rozehřáté máslo. Tuto směs namačkáme na dno a strany dortové formy o...
více o Cointreau cheesecake
Ušleháme žloutky s cukrem a Herou, přidáme citronovou šťávu, vychladlou kávu a lógr. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme strouhanou citronovou...
více o Kávová bábovka
Asi 100 gramový plátek eidamu vložíme na několik sekund do mikrovlnné trouby. Musí změknout tak, aby se dal válečkem na těsto rozválet. Pokud změkne...
více o Sýrová roláda II.
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na...
více o Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Všecko ovoce opláchneme. Nakrájíme na kostičky a smícháme do vetší mísy. Na to nalijeme citronovou šťávu, med a sladkou smetanu. Ochutíme skořicí a...
více o Exotický salát
Na vále vypracujeme těsto a rozdělíme ho na polovinu. Vyválíme dvě placky. Jednu dáme péct samostatně a na druhou před pečením naneseme ořechovou směs...
více o Ořechové řezy s medovou krustou
Do mísy nakrájíme ledový salát, zrnka hroznů rozpůlíme, vybereme zrníčka, hrušku nakrájíme na menší kousky a zakápneme citronovou šťávou, Nivu...
více o Ledový salát
Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí vyložíme dno formy. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou...
více o Cheesecake
Syrovou řepu nastrouháme, dolijeme 2 l vody a od bodu varu vaříme 25 minut. Necháme 2 hodiny louhovat, pak zcedíme, přidáme cukr, tresť, citronovou...
více o Sirup z červené řepy
Jablka omyjeme, osušíme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince a nahrubo nastrouháme. Jablka pak promícháme se strouhankou, citronovou štávou, trochou soli...
více o Závitky s jablečnou náplní
Kuře vykostíme, nakrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu a v míse smícháme se sójovou omáčkou (celou skleničku) a necháme chvíli odležet a...
více o Kuře na citrónech II.
Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma...
více o Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné...
více o Losos ve smetanové omáčce
Plátky lososa omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem. V míse smícháme rozdrobený...
více o Losos s hořčičnou kůrkou