Do mísy nasypeme hrachor, přelijeme vodou a necháme přes noc namáčet. Druhý den oloupeme cibuli a česnek a nahrubo nasekáme. Omyjeme petrželku,...
více o Falafel
Ovoce necháme okapat, šťávu zachytíme a 1-2 lžíce smícháme s práškovým cukrem. Do hladkého krému vmícháme mascarpone, med, kakao a citronovou šťávu....
více o Bobulové mascarpone
Z pomeranče okrájíme kůru i s bílou spodní vrstvou. Plody nakrájíme na tenké plátky, můžeme odstranit i jadérka. Šťávu, která při práci vytéká, dáme...
více o Pomeranče v medu
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě....
více o Africká lilková pomazánka
Vše do mísy a smíchat, těsto rozdělit na dva díly. Do prvního dáme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink. Do pekáčku...
více o Rychlé punčové řezy
Ze lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka zaděláme kvásek. Až vykyne, smícháme se zbytkem cukru, mouky, žloutky, rozehřátým máslem, citronovou...
více o Bábovka s překvapením
Rozšleháme vejce, přidáváme pomalu olej, jako když děláme majonézu. Do jogurtu zamícháme sodu a až začne pěnit, přidáme do vaječné směsi. Přisypeme...
více o Mramorová bábovka s kopřivou
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin...
více o Smutná makrela
Šunku, uvařené vejce, jablko a okurky nakrájíme na drobné kousky, kapii na tenké proužky, přidáme sterilovaný hráše a vše jemně promícháme. Kečup...
více o Šunkový koktejl
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, sojové plátky, koření dle chuti a zeleninovou kostku, podlijeme dostatečným...
více o Vegetariánská svíčková
Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak.
Vaříme...
více o Alenčina šílená polévka
Kolik váží jedno vejce (ale i dvě, tři, šest, to je na Vás) tolik mouky a cukru. Všechny tři ingredience vyšleháme v tekuté těstíčko. Lžičkou lijeme...
více o Velikonoční anýzová ouška
Mrkev a chřest 5 minut povaříme v osolené vodě. Hrášek necháme rozmrazit. Šunku, sýr a mrkev nakrájíme na kostky s hranou 1 cm, chřest na malé kousky,...
více o Šunkový salát
Všechny suroviny kromě džemu zpracujeme a necháme 2 hodiny v chladničce. Potom vyválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Upečeme....
více o Kaštanová vajíčka
Okraje žebírek 2x mírně nakrojíme, aby se žebírka nekroutila a rukou naklepeme. Přísady na marinádu smícháme, zalijeme žebírka a v chladničce necháme...
více o Jehněčí žebírko s Nivou
Fazole propláchneme, přidáme na drobno nasekaného tuňáka, rajčata na kostičky a cibuli na malé kostičky. Zalijeme dobře promíchanou zálivkou,...
více o Fazolový salát s tuňákem
Do plátu umytého a osušeného masa vetřeme sůl a pepř, stočíme do rolády a převážeme. Na pekáč dáme trochu oleje a maso ze všech stran opečeme....
více o Pivní roláda
Bagety rozkrojíme a potřeme česnekem. Celou papriku dáme do trouby a pečeme asi 10 minut středně. Po 10 minutách vytáhneme papriku z trouby,...
více o Sendviče
Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky, vaječné bílky také, žloutky se rozdrobí. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky sterilované zeleniny, olivy ...
více o Ensaladilla rusa
Připravíme si kvásek z mléka, droždí a 1 lžičky cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vejce, nakrájené máslo, kvásek a mléko dle potřeby. Vypracujeme...
více o Závin jako bábovka
Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i vejce uvařená na tvrdo. Polovinou sádla vymastíme pekáč nebo...
více o Rybí filé na labužnický způsob
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme v chladničce ztuhnout. Dýni nastrouháme a...
více o Hraběnčin štrůdl s dýní
Špenát a kapary osolíme a podusíme, dokud se voda nevypaří. Spolu s okurkami jemně rozemeleme a vmícháme do majonézy. Dochutíme solí, špetkou cukru a...
více o Zelená majonéza
Pracujeme s bílou neuzenou klobásou, ale ne vinnou. Chléb rozmělníme a nasypeme do velké mísy. Pak nakrájíme cibuli s česnekem a petrželkou najemno,...
více o Anglické závitky
Mrkev a ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, stejně jako pórek a okurky. Kedlubnu a celer nastrouháme na silné nudle, papriku na nudličky. Vše...
více o Jarní pivní salát
Krabí tyčinky a pórek jemně rozmixujeme (Easy mix) tak, aby nebyla z něj kaše! Přidáme tatarku a dochutíme dle potřeby.
Podáváme s čerstvým pečivem,...
více o Krabí salát s pórkem
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a společně s játry naložíme do marinády. Necháme přes noc v lednici uležet. Cibuli a rajčata nakrájíme na...
více o Popradský špíz
Cukr nasypte na pánev a přidejte vodu. Přiveďte do varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte nasekané bylinky, zamíchejte a odstavte. Nechte...
více o Sladký bylinkový sorbet
Rozinky spaříme horkou vodou nebo namočíme do rumu. Jablka oloupeme. Odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned pokapeme citronovou...
více o Žemlovka trochu jinak
Olivový olej, citronovou šťávu a chilli omáčku smícháme v dresing.
Nakrájíme si 4 cibule, papriku a rajče a smícháme s cizrnou. Promícháme s dresingem...
více o Vepřové kotlety s cizrnou
Na omáčku namočíme veku do smetany (jen tolik smetany, aby ji veka vsákla) a s ostatními přísadami dobře rozmixujeme. Necháme vychladit.
Eidam a...
více o Sýrový šašlik
Mouku s práškem do pečiva a solí promícháme v míse. Podmáslí rozšleháme s vejcem a spojíme s moukou. Vymícháme těsto, do kterého zašleháme rozpuštěné...
více o Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené...
více o Hummus
Na zpěněnou cibulku a česnek dáme koření kari, zamícháme a 3-4 minuty smažíme. Mícháme! Přidáme protlak, nebo nakrájená rajčata (raději bez slupek),...
více o Filé na kari II.
Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak...
více o Zapečená zelenina v jogurtu
V misce dobře promícháme všechny přísady. Očištěné kuře vložíme do plastického sáčku, nalijeme na něj marinádu a dobře protřepeme. Kuře i se sáčkem...
více o Orientální kuře
Ušleháme z bílků a špetičky soli hustý sníh, přikapeme citrónovou šťávu a po lžících zašleháme cukr. Žloutky rozkvedláme v hrníčku a zašleháme je do...
více o Roláda s tvarohem a ovocem
Z droždí, části mléka, lžíce cukru a 2 lžic mouky uděláme kvásek. Máslo utřeme se žloutky a zbylým cukrem do pěny. Do utřené hmoty přidáme vykynutý...
více o Beránek z kynutého těsta
Perníčky rozmačkáme nebo nastrouháme do mísy, dáme citronovou šťávu a necháme chvíli odstát, pak přidáme změklé máslo a marmeládu a důkladně...
více o Velikonoční nepečená vajíčka
Měkké avokádo rozdělíme na dvě části tak, že do něj zařízneme nůž, až narazíme na velkou pecku uprostřed. Tento řez pak provedeme po celém obvodu....
více o Avokádo s krevetami
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
Na oleji orestujeme...
více o Králík na způsob zvěřiny
Nad párou rozpustíme vodu, džus a 3/4 hrnku cukru. Po rozpuštění sundáme z páry a vaříme nepřikryté bez míchání asi 2 minuty, než sirup lehce zhoustne...
více o Italská trifle v australském provedení
Všechny ingredience smícháme, zakryjeme a marinujeme nejlépe přes noc (nejméně 3 hodiny).
Pak vyjmeme jenom kuřecí kousky a pečeme na mřížce do měkka ...
více o Kuřecí stehýnka s hořčicí a rozmarýnem
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme, nebo roztlučeme, olivového oleje přidáme takové množství, které tomu dá kašovitou konzistenci.
Je to...
více o Rozdrcená kořeněná cizrna
Olej, ocet, citronovou šťávu a hořčicí smícháme v dresing.
Lososa si nakrájíme na proužky a rolujeme do trubiček. Krevety osmažíme na másle, dokud nám...
více o Mořský salátek
Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme....
více o Zapečené artičoky
Obě těsta spojíme a přimícháme mleté ořechy. Dort pečeme pomalu, korpus již nerozkrajujeme, neplníme krémem, je velmi vláčný, chutný. Vhodný pro děti....
více o Templářský dort tmavý
Rozmrazené tyčinky nastrouháme nebo rozmačkáme. Přidáme ostatní suroviny, utřený čenek a nakonec přidáme ušlehanou šlehačku....
více o Pomazánka z krabích tyčinek a žervé
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, z ostatních surovin zpracujeme marinádu. Řízečky necháme v marinádě přes noc odležet. Tvrdý sýr nastrouháme na...
více o Kuřecí řízečky v sýrovém obalu